EltenLink

Smart watch - czy to ma sens i do czego go wykorzystać?

Wróć do android

#61 pates

dziwne że tyle baterji zżarł. Co to jest tapatalk?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-10-16 17:39

#62 camila

Aplikacja do przeglądania for, które mają zaimplementowaną wtyczkdo tapatalka ;)

ENFP
2018-10-16 18:13

#63 papierek

inteligentny zegarek, z powiadomieniami i tym wszystkim ma ci wytzymać rok? Nie te realia, chłopie

po co mi sygnatura?
2018-10-16 18:23

#64 misiek

Dlatego tej zabaweczki nie kupię.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-10-16 23:22

#65 monstricek

Taki sobie argument.

2018-10-17 12:28

#66 misiek

Jak chcecie pamiętać o tym by codziennie ładować kolejne urządzenie to wasza sprawa. Dla mnie zegarek ma być przede wszystkim zegarkiem. I nie chcę się codziennie martwić, że muszę go codziennie naładować i rano np- nie włączy mi się budzik, bo zegarek w nocy padnie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-10-17 18:02

#67 mucha

a ja mam zegarek w telefonie i mi to wystarcza

2018-10-17 18:53

#68 denis333

Ej. Ludzie. Mylicie pojęcia. Smartwatch po za swoją podstawową funkcją zegarka ma też inne, często bardziej przydatne rzeczy takie jak powiadomienia za pomocą wibracji bezpośredno na zegarku, analizę snu, krokomierz, etc.
Po za tym smartband, bo tym jest wspomniany przez koleżankę camilę Mi band 3, trzyma do miesiąca na jednym ładowaniu.

2018-10-17 18:56

#69 misiek

Nie potrzebuję powiadomień uzależnionych od telefonu, bo od tego mam telefon i to mi w zupełności wystarczy. Tym bardziej jakiegoś psełdointeligentnego i pewnie mądrzejszego od lekarza analizatora snu, ani innych cudów na kijaszku uzależnionych od telefonu. Miesiąc trzyma na baterii- wow.

2018-10-17 23:37

#70 papierek

wątek nie jest o tym, czego ty potrzebujesz, poza tym twoje zdanie to już każdy zna na ten temat i nie ma sensu go powielać i wszystkiego negować, są ludzie, którzy nie wyobrażają sobie życia bez smartwatcha.

po co mi sygnatura?
2018-10-18 00:07

#71 denis333

Dokładnie. A wyobraź sobie, że ludziom z problemami sercowymi taki zegarek niejednokrotnie ratuje życie.

2018-10-18 08:11

#72 mucha

nie no jak bym mugł przetestować to czemu nie może to jednak fajna opcja

2018-10-18 13:19

#73 camila

Zgadza się, Apple jakoś szczególnie bardziej zwraca uwagę na aspekty pro zdrowotne. Najbardziej w nowym Apple Watchu zainteresował mnie prowizoryczny zapis EKG oraz wykrywanie upadków. Dobra opcja, i z tego co wiem to działa ;) EKG niestety nie dostępne w Polsce

ENFP
2018-10-19 14:02

#74 monstricek

Jest to smartwatch z androidem, jeden niewidomy znajom nawed uzywa, ale bardzo duzo trzeba bylo mu zrobic, przed tym jak ten zegarek zagadal, bo domyslnie ani talkbacka, ani tts w nim nie bylo, plus nie bylo jakichs bibliotek dostepnosci.

2018-11-16 21:27

#75 pates

jakto nie miał nawet bibliotek? Co zrobił żeby je zainstalować? I to normal android czy co?

2018-11-16 21:47

#76 pates

znalazłem jeszcze podobne z androidem 6 i 7 jakiejś firmy king wear i ciekawe czy to to samo i też nie ma bibliotek. To wgl jest czysty android czy androidopodobne coś?
Ps. Czy android wear 2 ma tb domyślnie?

2018-11-16 21:56

#77 AndyElusive

Siemson.
Zanim zaczołem przygodę z Huawej Watch 2 to właśnie kupiłem jednak po przetestowaniu odesłałem Smart zegarek No1 model D5 plus,.
Jedynie co udało mi się wgrać w tym sprzęcie to polski tts i zgadza się wogule nie ma bibliotek dostępności ani Talk back zupełnie nic nawet nie dało się przynajmniej mi go ogarnąć.
Jedynie co stwierdze że jak na Smart zegarek No1 D5+ lepiej prezentował się od Huawej Watch 2, (metalowa obudowa) ten drugi mimo że miał dostępność wgraną i udało się Talk Back odpalić to niestety cioł się opisywałem sporo postów wcześniej jakie z nim miałem przygody, niestety Huawej i jego plastikowa obudowa nie dają radę osoba która go odemnie kupiła po nie całym roku go definitywnie uszkodziła i nawet teraz nie da się go naprawić w autoryzowanym serwisie.

Sygnatura: "
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
2018-11-16 22:26

#79 pates

jak coś chodzi mi o dobry sprzęcik za cenę w granicach przyzwoitości. Jeśli by ktoś znał coś tego typu napiszcie.

2018-11-17 22:29

#80 camila

Drogi Patryku,
nie warto ładować się w smartwatch bez android Wear, lepiej jeśli już, jeśli po kosztach to w smartband. Ja z mojego Mi Banda jestem bardzo zadowolona, możę to nie Apple Watch jak powiedziałam, ale ani nie mam narazie urządzenia z iOS, ani nie wiem czy dobrze psychicznie zniosłabym noszenie Apple Watcha znając moje wpadanie na przedmioty lub bardziej ekstremalne sytuacje :P Po prostu miałabym cały czas z tyłu głowy, a żeby nie uderzyć, żeby nie rozwalić. Powiadomienia spisują się bardzo dobrze, z mierzenia pulsu korzystam żadko kiedy, krokomierz się sprawdza, natomiast śledzenie snu bardzo różnie, no i mogę się z nim pojawić wszędzie ;) Jeśli jakoś po kosztach, to spróbuj rozejrzeć się za:
* Ticwatch E - wspominany przeze mnie nie wiem ile razy.
* Ticwatch Pro.
* ASUS Zenwatch 3.
* Fossil Q Explorist.
Niestety ceny są takie i nie chce być inaczej ;)
i niestety największym autorytetem, najbardziej responsywnym, oraz najbardziej dostępnym urządzeniem jest Apple Watch. Nic mnie tak nie urzekło jak dyskretne podawanie czasu wibracją, i jakiś taki ekosystem z telefonem, a nie wynalazki od producenta zegarka tak jak jakieś Tizeny, Garminy, Fitbity czy inne Ama shity :P

ENFP
2018-11-18 07:12