Głośniki bluetooth
Wróć do Audio#321 pates
Piszą, że brak, ale nie widziałem na żywo, dla tego tak piszę.
#322 DJGraco
To patrzy się po oficjalnych stronach producenta/sklepów a nie jakieś recenzjenakiju.pl
#323 wesolek
Hej! Wystąpił mały problem, który wpływa znacznie na wybór głośnika. Miałem upatrzonego tego Sony srs xb40, ale że doszukać się nie mogę informacji odnośnie kabla jack, to mniemam, że go nie ma. I tutej boli, bo z uwagi na powalone aktualizacje windowsa, które wypierniczają sterowniki karty dźwiękowej, jestem zmuszony do ustawienia sterownika od nich niezależnego, który tak pięknie nie brzmi, ale przynajmniej komp działa. Ale, żeby móc pracować z dźwiękami i słuchać, m.in. muzykę z komputera, ciesząc się dobrą jakością dźwięku, muszę przerzucić się na interfejs audio. No, ale nie chcąc siedzieć ciągle na słuchawkach kablowych do niego podpiętych, rodzi się pytanie: czy jest jakaś alternatywa głośnikowa, która brzmi dobrze (a nawet bardzo dobrze), która zawiera kabel. Może to być jeden głośnik, bo chciałbym cosik do pokoju, poprostu.
#324 pates
xb40 ma wejście na jacka
#325 wesolek
Łoooo, cudotwórco mój! Gdybym ja miał, to bym złotem obsypał! :D Dzięki. :)
-- (pates):
xb40 ma wejście na jacka
--
#326 misiek
A mogłeś się zapytać, bo ja go posiadam. Oczywiście, że ma.
#327 wesolek
No wiem, wieeem. Ale pomieszało się, kto i co ma, a lenistwo wzięło górę, żeby tych "x" komentarzy wstecz "przelecieć". :D Ale dzięki za potwierdzenie. :)
-- (misiek):
A mogłeś się zapytać, bo ja go posiadam. Oczywiście, że ma.
--
#328 zywek
Sony jakieź xb któryś dla mnie brzmi lepiej niż jakikolwiek jbl, ma cieplejsze, głębsze basy. Konstrukcja rozmiarowo podobna do xtreme2
#329 Lowca_Androidow
Zakupiłem właśnie mały głośniczek bluetooth Sony SRS-XB12B.
Oprócz połączenia bluettoth jest możłiwość połączenia po kabelku jack 3,5 mm
Jak na swoje rozmiary głośniczek naprawdę daje i dźwięk jest dynamiczny ze sporą ilością basu.
Jest wodo i pyło szczelny (IP67)
Ma możliwość przełączania kodeków na lepsza jakość dźwięku, domyślnie włączony lub lepsza jakość rozmów, bo może służyć jako zestaw głośnomówiący.
Nie jest pozbawiony wad.
Nie wiemy czy się włączył bo nie ma żadnego sygnału włączania i wyłączania, no chyba, że łączy się od razu po bluetooth wówczas jest sygnał połączenia.
Minusem jest również fakt, że łączy się od razu po włączeniu z bluetooth i to nawet jeśłi mamy go połączonego z innym urządzeniem po kablu.
Jest to spora wada bo ja w telefonie nie wyłączam bluetooth i po podłączeniu do Plextalka po kablu i tak łączy się z telefonem, oczywiście słychać dźwięki z Plextalka, ale w telefonie wówczas nic nie słychać bo jest połączony również z głośniczkiem.
Można niby wyłączyć bluetooth przytrzymując przycisk zasilania, ale po paru minutach ponownie głośniczek się łączy z telefonem po bluetooth, wygląda na to, że nie da się na stałe wyłączyć bluetooth, albo ja do tego nie doszedłem.
Po kilku minutach przechodzi w stan czuwania, autowyłączenie (całkowite) następuje po 15 minutach i jest to opcja domyślnie włączona, można to wyłączyć.
Kolejną wadą jest to, że uruchamiamy go jednym kliknięciem przycisku zasilającego, nie trzeba go przytrzymywać więc niosąc w plecaku czy torebce może się przypadkowo sam włączyć.
Cena, cóż, ja trafiłem na promocję i dałem 129 zł, to dobra cena, bez promocji kosztuje od 200 do 230 zł, jeszcze gdzieniegdziemożnakupić za 150 zł
Aha, głośniczek jestmonofoniczny, ale kupując dwai parując ze sobą otrzymujemy stereo.
Ma klawisze obsługi, play, pausa, głośniej ciszej i przyciskając dwukrotnie przycisk play przeskakujemy na następny utwór, trzykrotnie na poprzedni.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#330 misiek
Nie wiem, ja o tych bączkach nie mam dobrego zdania, no ale ok.
#331 Lowca_Androidow
Nie jest to dźwięk jak z JBL czy tych dużych Sony, ale to jest właśnie jak napisałeś bączek, małe, lekkie, a mimo wszystko daje radę.
JBL na plażę bałbym się zabrać, bo mógłby zniknąć, poza tym jednak trochę waży i np. nosić do pracy codziennie to już jest spory ciężar, a to gówienko waży około 240 gram, nieco więcej niż mój Galaxy S8 :)
W domu jak coś robię w kuchni jako wzmocnienie dla audiobooka z Plextalka i jest super, dźwięk nie lecina wysokich tonach, jest czysty, dynamiczny i z basem.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#332 misiek
Nieno, jako kuchenny grajek, czy do lasu to będzie ok.
#333 Lowca_Androidow
O to właśnie chodziło :) Imprezy tym głośniczkiem nie zrobimy, chyba, że w dwuosobowym namiocie :)
#334 Seva
Dzień dobry.
Używam JBL charge 3 już 3 lata, piękny głośnik!
W przyszlości chciałbym kupić JBL Boombox 2 lubmoże już nowy model, kiedy będzie.
To fajnie, że tutaj ludzie używają głośniki Sony y wszystko działa. Oglądałem, że głośnik sony XB43 ma problem z używaniem go z chińskimi telefonami na przykład xiaomi, z iPhonem też był problem, z oprogramowaniem. Chciałem też oglądać głośniki od tej firmy, ale po tych słów myślę, że już nie będę.
#335 Seva
Także ja mam głośnik JBL Link Portable z rosyjskim inteligentnym asystentem. W innych krajach można kupić taki głośnik z google asystentem. Ale ja nigdy nie polecam kupić taki głośnik, który nie jest od producenta inteligentnego asystenta, bo potym można mieć wiele problemów. Na przykład najczęstszy problem jest, że głośnik JBL z asystentem nie mają nowych funkcji, które już mają głośniki od producenta asystenta.
Oprogramowanie bardzo długo nie aktualizują i nikt nie wie, kiedy nowe funkcje będą dostępny dla głośnika JBL.
Także głośnik z asystentem bardzo często ma problem, że on nie może normalnie używać internet.
#336 Lowca_Androidow
Seva, co do JBL Boomboxa to już wyżej pisałęm, pierwsza wersja gra najładniej
Druga wersja ma mniej basu kosztem przestrzenności.
W drugiej wersji nie mamy dwóch trybów między którymi można się przełączać.
Te tryby dostępne w jedynce to:
1. Tryb odtwarzania w pomieszczeniu zapewnia większą głębię basów i bogatszy dźwięk.
2. Tryb odtwarzania na zewnątrz dźwięk jest bardziej imponujący, ba�sy silniejsze, a czas odtwarzania dłuższy.
#337 zywek
Jazamierzzm kupić srs xb40, może isę coś poprawiło, a jak nie to i tak mam samsunga.
#338 misiek
Seva, może przejdź się najpierw do sklepu i sprawdź, czy faktycznie ten Sony ma problemy z chińskimi telefonami. Ja mam xb40 i nie potwierdzam w żadnym wypadku, ale jak xb43 tego nie wiem.
#339 zywek
@łysy jak gra ten xb40 w porównaniu do któregoś jbl który słyszałeś?
#340 misiek
Podobnie do extreme 1, chodź moim zdaniem głębszy bas. Do Harge niema podjazdu, a boombox zjada go na śniadanie.