Głośniki bluetooth
Wróć do Audio#261 DJGraco
Ja tam żadnego głośnika od JBL bym nie brał. JBL to takie iphoney na rynku głośników przenośnych, są dobre, ale cena ich jest zwykle zbyt wygórowana, tj są tańsze odpowiedniki cenowe, które są równe a nawet lepsze JBLowi. Ja szczerze nie wiem co bym brał nie znam się na rynków gośników. Zależy ci na przenośnym, czy może być stacjonarny. Ludzie chwalą sobie dockina d fine, ja go nigdy nie miałem, ale podobno może się równać Extremowi od JBL
#262 Lowca_Androidow
Misiek, nie rozumiem tego co napisałeś, idąc tym tokiem...
Napisał do 1200 zł, JBL Boombox 1 mieści się w tej cenie, przekracza zaledwie 20 zł, Extreme 3 kosztuje 1200 więc różnicy cenowej praktycznie nie ma.
Gracjanie, nie spotkałem tańszych głośników, które grałyby ładniej od JBL, a trochę się ich nasłuchałem zanim wybrałem Charge 3, do tego wygląd i wodoszczelność.
Radia czy gniazda na kartę pamięci bym nie chciał, bo to tak jak i ze słuchawkami, żadne dobrej klasy z tej wyższej półki nie posiadają ani radia, ani gniazda na kartę pamięci, to jest dodatkowa elektronika, coś za coś, bo i niby czemu JBL nie miałby takiego gniazda wstawić czy radia?
Co do Sony to nie pasuje mi jego dźwięk, jego barwa basu, JBL ma zdecydowanie miększy bas dzięki czemu tak mi leży jego brzmienie.
Ten sony to taki kombajn, mrugające światełka, tryb dJ'eja, CD, DVD, HDMI, wyciszanie vokalu, karaoke, radio, jak ktoś lubi bajery to jak najbardziej, ale dla mnie głośnik ma być głośnikiem, a nie wielofunkcyjym kombajnem.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#263 misiek
Chodziło mi o to, że gdyby raptem dozbierał trzy stówki to ma głośnik o zdecydowanie większych możliwościach, także dźwiękowych, ale wiadomo, mobilny sprzęt to to nie jest, z resztą dla mnie ten boombox już nie jest mobilny, więc gdybym chciał sprzęt mobilny to kupił bym Sony xb43, lub Jbl Extreme, jak bardziej stacjonarny to nie pakował bym się w boomboxa, tylko wolał bym dołożyć te kilka stówek i kupić Sony mhc v42.
-- (Lowca_Androidow):
Misiek, nie rozumiem tego co napisałeś, idąc tym tokiem...
Napisał do 1200 zł, JBL Boombox 1 mieści się w tej cenie, przekracza zaledwie 20 zł, Extreme 3 kosztuje 1200 więc różnicy cenowej praktycznie nie ma.
Gracjanie, nie spotkałem tańszych głośników, które grałyby ładniej od JBL, a trochę się ich nasłuchałem zanim wybrałem Charge 3, do tego wygląd i wodoszczelność.
Radia czy gniazda na kartę pamięci bym nie chciał, bo to tak jak i ze słuchawkami, żadne dobrej klasy z tej wyższej półki nie posiadają ani radia, ani gniazda na kartę pamięci, to jest dodatkowa elektronika, coś za coś, bo i niby czemu JBL nie miałby takiego gniazda wstawić czy radia?
Co do Sony to nie pasuje mi jego dźwięk, jego barwa basu, JBL ma zdecydowanie miększy bas dzięki czemu tak mi leży jego brzmienie.
Ten sony to taki kombajn, mrugające światełka, tryb dJ'eja, CD, DVD, HDMI, wyciszanie vokalu, karaoke, radio, jak ktoś lubi bajery to jak najbardziej, ale dla mnie głośnik ma być głośnikiem, a nie wielofunkcyjym kombajnem.
--
#264 Lowca_Androidow
Jak mówiłem, kwestia gustu, niepodoba mi się brzmieniegłośników sony, nie potrzebuję tych wszystkich dodatków jakieoferuje ten soniak i dlatego właśnie wybrałbym boomboxa, ale tylko i wyłącznie jedynkę, bo dwójkę zpieprzyli i to koncertowo.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#265 misiek
Słuchałeś? Tylko proszę cię, nie opieraj się o xb40, czy Jbl extreme, bo to całkowicie nie ta półka.
-- (Lowca_Androidow):
Jak mówiłem, kwestia gustu, niepodoba mi się brzmieniegłośników sony, nie potrzebuję tych wszystkich dodatków jakieoferuje ten soniak i dlatego właśnie wybrałbym boomboxa, ale tylko i wyłącznie jedynkę, bo dwójkę zpieprzyli i to koncertowo.
--
#266 fantasma467
Dla mnie głośniki JBL są zarąbiste. Super dźwięk i ten przyjemny, ciepły bas.
#267 Lowca_Androidow
Właśnie chodzi o ten ciepły, nienarzucający się bass, nie narzuca się, ale jest i daje o sobie znać choć jak pisałem w najnowszym boomboxie zepsuli dźwięk, zbytniogo ubasowili koszetm zmniejszonej przestrzenności, na dłuższą metę jest męczący.
#268 wesolek
Hej! Jakie głośniki polecacie do domowego użytku? Szukam czegoś, co zachwyca brzmieniem, a do tego jest praktyczne w użytkowaniu i niekoniecznie duże (małe gabaryty są milewidziane).
#269 mucha
jest tu pare propozycji wartych uwagi naprzykład jbl extreme 2 sam mam w planach taki kupić
#270 DJGraco
Ja niczego od jbl za bardzo nie polecam. To znaczy jak masz kasę to spoko, ale stosunek jakości do ceny jest wśród tych głośników nieciekawy. JBLe mają swoje odpowiedniki w podobnej cenie, które je bijąna głowę.
#271 wesolek
Jakieś konkrety? :)
#272 misiek
Do jakiej kwoty cię interesują? Ja bym na twoim miejscu patrzył na Sony, Jbl, Bose, Panasonic. Jeszcze jest jedna firma z dobrym stosunkiem ceny do jakości i ich produkty są trochę tańsze od wspomnianych powyżej, ale aktualnie nie mogę sobie przypomnieć :(
#273 misiek
Omijaj Creative, Manty i inne Mediony szerokim łukiem.
#274 pates
Creative jest ok, ale zależy w jakim segmencie się obracasz. Ja posiadam głośnik bose sound link micro. Jest to bardzo fajne, małe urządzonko. Kupiłem go w promocji za 250 zł.
#275 wesolek
Myślę, że do 600-800zł sobie limit narzucę. ;)
#276 wesolek
Dodam, że chciałbym, żeby było to nagłośnienie do pomieszczenia, na którym chciałbym puszczać muzykę, np. z telefonu lub komputera. Coś takiego zamiast radia. Telefon i komp wydają mi się bardziej praktyczne pod kątem przeglądania zasobów, niż pendrive podłączony do radia. No, chyba że się coś zmieniło i są jakieś urządzenia, które fajnie można obsłużyć, mając pendrive czy inną kartę z dyskografią :)
#277 DJGraco
Ja bose nie polecam, gdyż nie ma miniojacka.
Ja ogólnie ostatnio mało się obracam w głośnikach bt więc zbyt od siebie nic nie polecę na razie
#278 wesolek
A są głośniki, które z jednej strony są z minijackiem, a z drugiej z funkcją bluetooth jednocześnie?
#279 tomecki
Coraz mniej takich, ale się zdarzają.
#280 DJGraco
Nie no są przecież takie i nie, że coraz mniej, tylko ja ostatnio mało siedzę w tej branzy i sam od siebie nic nie polecę