EltenLink

Głośniki bluetooth

Wróć do Audio

#201 markus1234

Witajcie. Mam nadzieję, że mój post będzie zgodny z tematem wątku, skoro tu jest mowa o głośnikach bluetooth.
Jeśli chodzi o głośniki bluetooth, które ja mam, to mam 2. Nie wiem, jakie firmy wyprodukowały te głośniki, więc powiem ich modele, a może ktoś mi powie, jakie to firmy. Pierwszy ma model hs100, był kupowany w lipcu 2014 roku w Radomiu, a drugi ma model WM1300C, był kupowany na allegro w sierpniu 2016 roku. Ten drugi, czyli WM1300C widziałem na wakacjach w Ustroniu Morskim na straganie u bardzo miłego pana, i bardzo mi się spodobało jego brzmienie, nawet fajny ma bas. Jak wróciliśmy do ośrodka Klimczok, to weszliśmy z rodzicami na allegro, i na szczęście udało nam się znaleść dokładnie taki sam głośnik, jaki był na straganie. Jestem z nich bardzo zadowolony, obydwa do tej pory działają, obydwa są stereofoniczne. Pozdrawiam.

2020-01-20 20:34

#202 fantasma467

Witam. Pisałam na swoimm blogu ale lepiej tutaj. Chcę kupić głośnik i mam dylemat pomiędzy JBL Flip4 a Sony xb22. Słuchałam porównania przez słuchawki na yt, i dało się zauważyć, że flip ma przyjemniejszy miękki bas i wyrazistrze wysokie tony, ale nie wiem jak na gołe ucho. Doradzicie coś?

2020-03-25 11:58

#203 Lowca_Androidow

Najlepiej udać siędo sklepu i odsóuchać na żywo, trudno jest doradzać, bo każdy ma inne preferencje słuchowe.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-03-25 14:05

#204 fantasma467

Tylko, że w sklepie jak jeden jest to drugiego nie ma. Poza tym teraz się nie da. Pewnie będzie trzeba czekać do lata.

2020-03-25 14:35

#205 misiek

I jeden i drugi będzie dobrym wyborem. Ja wybierałem z pośród innych modeli, ale w moim przypadku wybrałem jednak Sonego. Jbl był dla mnie jednak zbyt ciepły i basowo troszkę jednak gorszy. Musiałabyś posłuchać w realu. W każdym razie jeśli chodzi tylko o kwestje sprzętu to jeden i drugi to dobry wybór. Ja wybierałem pomiędzy Jbl Xtreme, a Sony xb40, ale gdyby był dostępny tylko Jbl brał bym bez wachania.
--Cytat (fantasma467):
Witam. Pisałam na swoimm blogu ale lepiej tutaj. Chcę kupić głośnik i mam dylemat pomiędzy JBL Flip4 a Sony xb22. Słuchałam porównania przez słuchawki na yt, i dało się zauważyć, że flip ma przyjemniejszy miękki bas i wyrazistrze wysokie tony, ale nie wiem jak na gołe ucho. Doradzicie coś?

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-03-25 17:24

#206 misiek

W moim przypadku jednak Sony ma troszeczkę czystrze treble.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-03-25 17:26

#207 fantasma467

A czy twoim zdaniem w Sony nie ma pustego basu, tzn jakbyś udeżał w pudełko?

2020-03-25 17:31

#208 Lowca_Androidow

No i to jest właśnie ta różnica odsłuchu, ja takie mam wrażenie, a Łysemu jednak bardziej spasił Sony

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-03-25 17:44

#209 misiek

Mój model nie, ale podkreślam mój. Tego, którym się interesujesz nie widziałem.
--Cytat (fantasma467):
A czy twoim zdaniem w Sony nie ma pustego basu, tzn jakbyś udeżał w pudełko?

--Koniec cytatu

2020-03-26 05:10

#210 misiek

Tak, ale ani Sony, ani Jbl nie miał kartonowego basu. Taki moim zdaniem ma wychwalany przez wszystkich Creative muvo coś tam, ale w ostatnim dziesięcioleciu wszystko tej firmy ma kartonowy bas.
--Cytat (Łowca_Androidów):
No i to jest właśnie ta różnica odsłuchu, ja takie mam wrażenie, a Łysemu jednak bardziej spasił Sony

--Koniec cytatu

2020-03-26 05:13

#211 mucha

tylko ostrzegam flip 4 ma problemy z baterią szybko sięzużywają

2020-04-02 19:22

#212 fantasma467

Właśnie kupiłam Flipa.

2020-04-03 11:17

#213 Lowca_Androidow

Dobry wybór, JBL to dobra firma, a z tymi bateriami pierwsze słyszę, może przypadek.

2020-04-03 11:39

#214 DJGraco

Łi tam.
JBLe nie wyrabiają na cichych dźwiękach. Ściszcie sobie chargea czy Flipa i jak chcemy cicho posłuchać muzyki to dźwięk jest zniekrzyałcony.

2020-04-03 11:56

#215 fantasma467

A ja zauważyłam, że nie wyrabiają na maksymalnej głośności. Wtedy m.in bas zanika. Mimo to uważam, że są bardzo dobre. Dźwięk czysty, można wiele szczegułów wysłyszeć, a bas przyjemny, nie przytłaczający reszty sceny. JBL polecił mi kolega, który na codzień pracuje z dźwiękiem.

2020-04-03 14:26

#216 Lowca_Androidow

Bez przesady, flip to nie jest wyznacznik, tak czy inaczej, praktycznie każdy przenośny głośnik niewyrabia na maxa z basem, nawet jak przedstawiają testy głośńików to nie zalecająmaksymalnej głośności,zawsze ucieka bas.

2020-04-03 17:38

#217 misiek

To nie problem Jbl, mój sony ma dokładnie tak samo, z resztą tak jest od zarania dziejów z wszelkimi sprzętami audio: mój stary boombox Panasonica ma to samo, wieża Panasonica również, stara wieża Sony nie.
--Cytat (fantasma467):
A ja zauważyłam, że nie wyrabiają na maksymalnej głośności. Wtedy m.in bas zanika. Mimo to uważam, że są bardzo dobre. Dźwięk czysty, można wiele szczegułów wysłyszeć, a bas przyjemny, nie przytłaczający reszty sceny. JBL polecił mi kolega, który na codzień pracuje z dźwiękiem.

--Koniec cytatu

2020-04-03 18:00

#218 fantasma467

Używacie aplikacji JBL conect, czy faktycznie są tam jakieś aktualizacje do głośnika? Jeśli tak, to czy warto aktualizować?

2020-04-04 11:28

#219 DJGraco

Tak ja używam. Warto aktualizować, gdyż mój charge 3 miał aktualizację do JBL Connect Plus.

2020-04-04 12:01

#220 Lowca_Androidow

Jeśli używamy tylkojednego głośnika i nie planujemy go parować z innymi to tak narpawdę te aktualizacje są zbędne. Connect plus jest niezbędny do parowania, jeśli nie zaktualizujemy, nie sparujemy starej wersji connect z nową.

2020-04-04 12:11