Aplikacja do rozpoznawania kolorów.
Wróć do android#1 Pitef
Witajcie,
niby Seeing Assistant Home miał albo i ma rozpoznawanie, jednak u mnie tego nie widać. Aktualizacji nie ma, na IPhone u kolegi jest. Polecicie coś?
#2 papierek
W sumie nic nie da się polecić, bo kamera w telefonie rozpoznaje te kolory bez sensu i w większości źle o ile wiem i wynika to z konstrukcji aparatów w telefonie, różnic w natężeniu światła etc i z jakiegoś powodu rzeczy typu colorino nie mają tych problemów.
#3 Pitef
Hm. Szkoda by było wydawać tyle kasy, chodzi mi tu konkretnie o cuś, co rozpozna mi kolor przed praniem, żeby białego z czarnym, jasnego z ciemnym nie wrzucić. Jak z tym sobie radzicie?
#4 papierek
O ile wiem, ludzie albo mają tą podstawową wersję colorino za 700 zł i to jest najpewniejsza metoda, albo uczą się swoich ubrań wiedzą, że to i to jest jaśniejsze, to i to ciemniejsze etc. Białych rzeczy nie ma się jakoś ultra dużo, więc można je akurat łatwo się nauczyć. Kobiety mają z reguły więcej zabawy, bo i zwykle bardziej różnorodna garderoba. Można pewnie jeszcze spróbować segregować w szafie kolorystycznie.
#5 Pitef
No tak trza będzie chyba zrobić. Dzięki za odpowiedzi.
#6 balteam
Jeśli tylko czy to czarne czy białe, to może i telefon rozpozna, no ale też nic nie mogę polecić. Może sobie nacinaj metki, np. białe lekko z boku.
#7 Paulinux
Sullivan Plus
#8 Pitef
dzięki, przetestuję.
#9 Numernabis
Seeing Assistant Home posiada moduł rozpoznawaniakolorów, ale jedynie w wersji dla iPhone
#10 misiek
Ja się nauczyłem i wiem co mam co. O takie rzeczy już staram się w sklepie pytać przy zakupach.