Raise To Answer - podnieś (telefon) i odbierz połączenie przychodzące.
Wróć do android#1 Numernabis
Aplikacja Raise To Answer - podnieś (telefon) i odbierz połączenie przychodzące.
Aby odebrać połączenie przychodzące, wystarczy przybliżyć smartfon do ucha. Gdy aplikacja wykryje, że telefon jest blisko ucha podczas połączenia przychodzącego, wyemituje 5 sygnałów dźwiękowych, a następnie automatycznie odbierze połączenie. Bez reklam, bez zbędnych uprawnień i bez niepotrzebnego wyczerpywania baterii. Łatwa do włączania i wyłączania. Nie zastępuje ekranu połączenia przychodzącego, więc nie musisz uczyć się niczego nowego.
Ta aplikacja jest typu Open Source. Kod źródłowy jest dostępny na
https://github.com/TheLastProject/RaiseToAnswer.
Aplikację można pobrać ze sklepu Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=me.hackerchick.raisetoanswer
--------
#2 balteam
Pewnie w kieszeni wykrywa jak byśprzy uchu trzymał. Kiedyśsię bawiłem jakimiś podobnymi apkami, jak ktośkorzystał niech da znać.
#3 Numernabis
Niekoniecznie, mam etui z klapką i przy zamkniętej klapce tylko plumka po dwa sygnały i nie odbiera.
Będę testował jak wrócę ze zwolnienia do pracy
Narazie testowałem na krótko, przy zamkniętej klapce jak przyłożę do ucha to nie odbiera, mimo aktywnej klapki.
#4 Numernabis
Prośba do tych, którzy zainstalują.
Gdyby ktoś mógł mi przetłumaczyć na polski poszczególne opcje, chbya jest ich 4, ablo 5.
Nazwa po angielsku i przetłumaczona.
Aha, aplikacja nie wymaga żadnych uprawnień oczywiście oprócz zezwolenia na odbieranie i wykonywanie połączeń, ale to oczywiste. Nie ma również reklam.
#5 misiek
Ale czy ta opcja nie jest dostępna aktualnie w każdym nowszym Androidzie? Miałem okazję ostatnio testować na prawdę słabiutkiego Oppo i tam była taka opcja w ustawieniach i to działało.
#6 Numernabis
Pewnie to jest zależne od producenta i nakładki jaką dostarcza z telefonem i lub samej sieci w której jest sprzedawany.
#7 zywek
Tak, to prawda @6
#8 Numernabis
No i z tego co udało mi się ustalić przy pomocy translatora to apka ta daje możliwość odbioru poprzez przyłożenie do ucha, drugi sposób dla mnie jest niejasny bo w oryginale brzmi:
Answer at any angle
Odbierz pod dowolnym kątem :)
Ma również opcję odrzucania, ale również nie jest ot do końca jasne, ale chyba trzeba odwrócić ekranem do dołu tyle, że to nie działa chyba, że trzeba na tym ekranie położyć:
Decline by putting your phone down screen-first
Można włączyć lub wyłączyć sygnał dźwiękowy podczas przychodzącego połączenia, on wówczas daje takie podwójne piknięcia, można również włączyć wibracje.
Te ostatnie to w sumie nie wiem w jakim celu są bo przecież każdy telefon ma takie opcje, ale są.
Potestuję i zobaczę czy działa to tak jak tego ja oczekuję.