Microsoft Word jak wyłączyć synchronizację z onedrivem
Wróć do Oprogramowanie#1 magmar
WItajcie,
Jak w temacie.
Pliki zapisują mi się w chmurze, wolałabym, żeby tak nie było.
Jak to w WOrdzie wyłączyć?
Byłabym wdzięczna za sugestie.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#2 nuno69
ALT+P > Opcje > Zapisywanie > Domyślnie zapisz na komputerze.
#3 magmar
DObrze, a jak wejść w opcje, enter nie działa, wchodzę w zapisywanie i nie ma ustawienia tego o którym mówisz.
-- (nuno69):
ALT+P > Opcje > Zapisywanie > Domyślnie zapisz na komputerze.
--
#4 Numernabis
Jak wchodzisz w opcje to szukasz zapisywanie, teraz tabulatorem kilka razy i jest pozycja "Domyślnie zapisz na komputerze pole wyboru nieoznaczone ALT+ś"
#5 magmar
Dzięki pod alt p jest zapisz i zapisz jako w zapisz tego nie ma.
#6 Numernabis
Nie, dajesz alt+P i tu opcje i w tym oknie kategorie i tu przechodzisz do zapis
#7 magmar
Ta ścieżka wcale nie jest taka prosta pojawia się pod alt p więcej opcji trza w to wejść potem pojawia się lista w której trzeba wybrać znowu opcje, a potem jechać i jechać,. Nie było to takie oczywiste (przynajmniej dla takiej ignorantki jak ja), bo pod alt p pojawiało się zapisywanie.
Dziękuję jednak za nitkę, która zaprowadziła mnie do kłębka. Pozdrawiam Ćwierćinteligentnie życzliwych i pomocnych geniuszy hiehie
#8 Numernabis
Nie wiem co masz za office'a, ale u mnie przy 2016 pod alt mam od razu pozycję "Opcje" i tu klikam enter, no, ale ważne, że Ci się udało.
#9 magmar
A tak poważnie, bo ten poprzedni wpis był trochę autoironiczny, podałam tę ścieżkę, żeby ewentualnie inni skorzystali.
CHyba mam Office'a 2019.
#10 nuno69
Ciekawe, bo ja mam Office'a 365 (czyli opartego na 2019) i pod ALT+P mam rzeczy typu nowy, otwórz i gdzieś na dole tego menu są opcje.