Forum

Lektorzy filmowi

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Poprzednia 4 / 5 Next

lwica

#61 ·

O, nie wiemy, ale chętnie kiedyś zerknę, jeśli są tego jakieś ślady. Czubównę również lubię ze względu na dobre skojarzenia. ;)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

magmar

#62 ·

A co powiecie, o żonie Kissa?
Potrafi świetnie zmieniać głosy,
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Zuzler

#63 ·

1 likes
Taaak, ale ilu potrafisz z marszu wymienić mężczyzn lektorów filmowych i ile kobiet poza czubówną? A znasz choć nazwisko tej z "Ukrytej prawdy"?

Paulinux

#65 ·

No nie znam, ale w sumie dla mnie nie jest ważne czyjeś nazwisko. Lektorzy w mojej głowie nie są w żaden sposób celebrytami, a im mniej scelebrytyzowany rynek, tym lepiej, chociaż mam świadomość, że są nazwiska elitarne bardziej i elitarne trochę mniej
Happy hacking

magmar

#66 ·

A co do Czubówny, też ją lubię. Ma w głosie taki chłodny dystans.

Paulinux

#67 ·

W ogóle dla mnie intrygujące było posluchać z nią wywiadu. Mam wrażenie, że ona tak przyzwyczaiła się do czytania, że jak mówi to to jest nienaturalne. Strasznie długo się zastanawia, w ogóle wtedy ma trochę inny głos
Happy hacking

magmar

#68 ·

I ma normalny stosunek do tzw. geminatywów, którym większość dziennikarzy ulega.

pates

#69 ·

1 likes
Bardzo ładnie czyta np Grzegorz Pawlak, albo Jacek Mikołajczak.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Zuzler

#70 ·

A jaki film lektorował Pawlak poza zajawkami w Polsacie?

magmar

#71 ·

Grzegorza Pawlaka nie kojarzę.
Mówiąc szczerze.

pates

#72 ·

1 likes
@Zuzler, teraz ci dokładnej nazwy nie podam, ale pamiętam, że do jakiejś audiodeskrypcji podkładał głos, a to też się raczej liczy, prawda? No i oczywiście Piotr Frączewski świetny aktor.

Paulinux

#73 ·

Chodziło o feminatywy, mam rozumieć? Jaki jest wg Ciebie normalny do nich stosunek?
Happy hacking

magmar

#74 ·

Nie przeginać ze słowami typu gościna, polityczka ministra psycholożka itd.

pates

#75 ·

Jeszcze ten pan z galileo ładnie mówi, ale nie pamiętam teraz jego nazwiska, chyba Jacek też.

Paulinux

#76 ·

1 likes
A to nie jest Brzostyński właśnie?
Happy hacking

magmar

#77 ·

Co do audiodeskrypcji moim zdaniem zwykle poziom głosności lektora jest zbyt mocny w zestawieniu z filmem.

Zuzler

#78 ·

2 likes
No na Adapterze ta dysproporcja czasami morduje przyjemność z oglądania.

pates

#79 ·

@Paulinux możliwe. Jeszcze mi się przypomniał nieżyjący już pan Maciej, który też w kilkudziesięciu filmach czytał.

misiek

#80 ·

Szydłowski jako syntezator, to by było dobre. Jestem za. Tak, ten z Galileo to Brzostyński. Mnie jakoś irytuje Paweł Straszewski. Ostatnio wszędzie go pełno, a jak dla mnie wcale nie jest jakimś dobrym lektoren, chodź kiedyś jakby było lepiej.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Poprzednia 4 / 5 Next