A dla czego skoro został zgłoszony, nie został usunięty? Albo przynajmniej kasa za niedziałające funkcje nie została zwrócona, skoro mimo opłaty dane funkcje nie działają?
Ktoś tu w końcu rozumie o czym mówię. Krissu, mi nawet nie chodzi o zwrot kasy tylko o przedłużenie tej funkcji, a jeśli się nie da całego pakietu o tyle dni ile trwa usterka. Czy ja żądam za wiele skoro chcę przedłużyć pakiet o liczbę dni trwania usterki? Jeśli tak, proszę się odnieść merytorycznie do mego pytania.
Jak to nie widzisz reakcji? To ja CIę oświecę, bo może nie śledziłeś tego wątku od początku wpisy ekhem nie na temat są usuwane. A zatem, jesteśmy w domu.
Nie no jakieś trzy wpisy Dawida widzę, ale czy one rozwiązują problem? Nie widzę np wpisu Dawida w stylu, problem już jest naprawiony sorry za problemy.
Bugi się zdarzają. W sumie rozumiałbym, jakby @Magmar używała wersji beta. Wnosząc jednak z wizytwki, nie używa. Przydałby się jakiś wpis w regulaminie na takie okoliczności, żeby kupujący też byli chociaż częściowo chronieni.
Ja też używam wersji stabilnej i również nie wszystko w niej działa jak należy. Od choćby biblioteka youtube, czy ciągle wywalająca się baza blogów przy próbie ich opuszczenia. wciskam sc i za moment mam komunikat o błędzie bazy.
Ale to nie są funkcje prmium (z tego co wiem), więc to też jest inna sprawa. Generalnie funkcje powinny trafiać do premium tylko wtedy, gdy są dokładnie przetestowane. Z drogiej zaś strony ta społęczność już nie raz pokazałą, że czekanie nie jest jej mocną stroną więc Dawid, siłą rzeczy, rushuje pewne funkcje co kończy się wątkami takimi jak ten
Ja rozmiem że Dawid tego nie poprawił. Ale jak nie ma siły roboczej to nie powinno się brać hajsu. Z drogiej strony bez hajsu nie będzie siły roboczej no i dochodzimy do sytuacji wręcz patowej