Witajcie jednak nauki nigdy nie zawiele jeśli chodzi o naszego messengera na windowsa. Jednak odkryłem, że da się usuwać całe konwersacje, a same poruszanie się po wiadomościach wcale nie jest takie straszne, jak to się na początku wydaje. Do zabawy z tym messengerem tak jak już wiadomo będzie potrzebna nawigacja obiektowa, a żeby usujnąć konwersację należy stanąć na liście czatów i nacisnąć nvda i numeryczny slash, by sprowadzić wskaźnik myszy na ten czat, następnie należy wywołać menu kontekstowe prawym przyciskiem myszy i wybrać usuń konwersację. Zaś jeśli chodzi o poruszanie się po wiadomościach to klikamy enter w danym czacie, następnie tabem ustawiamy się na dodaj multimedia i potem sterujemy już obiektówką. Tylko należy robić to bardzo umiejętnie, bo przed każdą nową wiadomością - czyli tym co nam czyta przycisk jest nick danej osoby. Należy przeglądać wiadomości od momentu pojawienia się nicku i wchodzić w każdy przycisk kombinacją nvda i numeryczne dwa. Najlepiej każdą wiadomość usuwać u siebie, by łatwiej się przeglądało. Jest trochę gimnastyki, ale dla wyjadaczy stałych screenreadera nvda da się to ogarnąć i fajnie, że mogłem to odkryć. Właśnie już kilka wiadomości grupowych do mnie przyszło i zaraz je ogarnę.