Strony do pobierania książek.
Wróć do Sieć i przesył danych#21 misiek
Ten temat słóży do wymieniania się stronami do pobierania książek a nie do polecania na prv.
#22 cinkciarzpl
Doskonale wiem, do czego słurzy ten wątek. Nie każdy z administratorów takich stron życzy sobie obecności na
publicznym forum. Jest miejsce gdzie można znaleźć kilkanaście tysięcy audiobooków i książek i wciąż przybywa nowości. Jest
to jednak zamknięta grupa i dla tego proponuję prv.
#23 misiek
Ok.
#24 majkmik1981
Hm Ogulnie wiadomo że o abc.uw.edu.pl nie mam dobrej opini, ale nieukrywam że czasami coś się tam znajddzie.
Fajna sprawa to tyfloteka.pl ale tam trzeba być z polecenia. Jak co toolu podaj pozycje jakie potrzebujesz
i postaram się u nas w czytelni je przygotować. Może coś się znajdzie, bo dziewczyny tam dwoją się
i troją by niczego nie brakowało studentom
Ja zawsze jak mi trzeba albo innym to sam skanuję i wysyłam
#25 majkmik1981
#26 Paulinux
Cinkciarzu, jeśli mogę to jakbyś mi też wysłał
#27 Bartek1
Ale koezance chodziło chyba o jakieś portale naukowe.

#28 pates
ale wątek nazywa się książki z jakich stron pobieracie więc nie odnosi się do 1 proźby
#29 majkmik1981
Nazwa wątku to jedno a zawartość to drógie. Należy czytać ze zrozumieniem pierwszy wpis autora. Poniżej cytuję fragment który świadczy że autorce chodziło o książki naukowe:
"[...] Jakie znacie strony do pobierania książek. Chodzi mi o książki naukowe np. pedagogiczne. Wiele
szukam ale wiele książek np. na homikuj nie ma albo nie da się ich pobrać. Pomużcie."
--Cytat (pates):
ale wątek nazywa się książki z jakich stron pobieracie więc nie odnosi się do 1 proźby
--Koniec cytatu
#30 Zuzler
Ale na tyflotece są tylko audiobooki, taki drobiazg. A jak chodzi o ABC... Nie ma tam niczego, na co jakiś student nie zgłosił zapotrzebowania albo czego sam nie udostępnił adaptatorom. Przynajmniej od strony UAM tak to wygląda, a dziwnym by było, gdyby na innych uczelniach wyglądało inaczej. No bo jak, ci od adaptowania mieliby biegać do biblioteki i brać wszystkie książki w porządku alfabetycznym, po sygnaturze czy jak?
#31 balteam
Jeśli na ABc dodają książki, to na pewno nie odrazu po zeskanowaniu ani w przeciągu następnego miesiąca, mam nadzieję, że później tak.
#32 Zuzler
Po zeskanowaniu często jeszcze trzeba to jakoś obrobić, dopisać numery stron, poradzić sobie z grafikami, dziwnym układem strony, tabelami itd. Szczerze mówiąc, to książkę, której miałam używać od października, niegrubą jakąś, w sumie koło 350 stron a4, obrobili i wrzucili tam w styczniu. Zwrócić też warto uwagę na to, że te zbiory są robione pod niewidomych i słabowidzących, więc muszą być trochę niekiedy dopracowane
#33 Zuzler
No a na takim UAM to poza mną jeszcze mieli sporo do roboty z przerabianiem materiałów na bieżąco
#34 Zuzler
W sensie komuś na zajęcia, bo dostawali jakieś obrazki, chmurki, kserówki i inne cuda
#35 Prof.Falkowicz
ja bym chciał mieć konto na tyflo tece, jeśli można, i był bym wdzięczny