EltenLink

Strony do pobierania książek.

Wróć do Sieć i przesył danych

#21 misiek

Ten temat słóży do wymieniania się stronami do pobierania książek a nie do polecania na prv.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-11-13 16:05

#22 cinkciarzpl

Doskonale wiem, do czego słurzy ten wątek. Nie każdy z administratorów takich stron życzy sobie obecności na
publicznym forum. Jest miejsce gdzie można znaleźć kilkanaście tysięcy audiobooków i książek i wciąż przybywa nowości. Jest
to jednak zamknięta grupa i dla tego proponuję prv.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2017-11-13 19:40

#23 misiek

Ok.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-11-13 23:33

#24 majkmik1981

Hm Ogulnie wiadomo że o abc.uw.edu.pl nie mam dobrej opini, ale nieukrywam że czasami coś się tam znajddzie.
Fajna sprawa to tyfloteka.pl ale tam trzeba być z polecenia. Jak co toolu podaj pozycje jakie potrzebujesz
i postaram się u nas w czytelni je przygotować. Może coś się znajdzie, bo dziewczyny tam dwoją się
i troją by niczego nie brakowało studentom
Ja zawsze jak mi trzeba albo innym to sam skanuję i wysyłam

2017-12-16 06:13

#25 majkmik1981

2017-12-16 06:15

#26 Paulinux

Cinkciarzu, jeśli mogę to jakbyś mi też wysłał

Happy hacking
2018-06-14 16:06

#27 Bartek1

Ale koezance chodziło chyba o jakieś portale naukowe.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.
2018-06-14 19:29

#28 pates

ale wątek nazywa się książki z jakich stron pobieracie więc nie odnosi się do 1 proźby

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-06-27 16:08

#29 majkmik1981

Nazwa wątku to jedno a zawartość to drógie. Należy czytać ze zrozumieniem pierwszy wpis autora. Poniżej cytuję fragment który świadczy że autorce chodziło o książki naukowe:
"[...] Jakie znacie strony do pobierania książek. Chodzi mi o książki naukowe np. pedagogiczne. Wiele
szukam ale wiele książek np. na homikuj nie ma albo nie da się ich pobrać. Pomużcie."
--Cytat (pates):
ale wątek nazywa się książki z jakich stron pobieracie więc nie odnosi się do 1 proźby

--Koniec cytatu

2018-06-30 07:24

#30 Zuzler

Ale na tyflotece są tylko audiobooki, taki drobiazg. A jak chodzi o ABC... Nie ma tam niczego, na co jakiś student nie zgłosił zapotrzebowania albo czego sam nie udostępnił adaptatorom. Przynajmniej od strony UAM tak to wygląda, a dziwnym by było, gdyby na innych uczelniach wyglądało inaczej. No bo jak, ci od adaptowania mieliby biegać do biblioteki i brać wszystkie książki w porządku alfabetycznym, po sygnaturze czy jak?

2018-06-30 11:17

#31 balteam

Jeśli na ABc dodają książki, to na pewno nie odrazu po zeskanowaniu ani w przeciągu następnego miesiąca, mam nadzieję, że później tak.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-06-30 12:06

#32 Zuzler

Po zeskanowaniu często jeszcze trzeba to jakoś obrobić, dopisać numery stron, poradzić sobie z grafikami, dziwnym układem strony, tabelami itd. Szczerze mówiąc, to książkę, której miałam używać od października, niegrubą jakąś, w sumie koło 350 stron a4, obrobili i wrzucili tam w styczniu. Zwrócić też warto uwagę na to, że te zbiory są robione pod niewidomych i słabowidzących, więc muszą być trochę niekiedy dopracowane

2018-06-30 12:56

#33 Zuzler

No a na takim UAM to poza mną jeszcze mieli sporo do roboty z przerabianiem materiałów na bieżąco

2018-06-30 12:57

#34 Zuzler

W sensie komuś na zajęcia, bo dostawali jakieś obrazki, chmurki, kserówki i inne cuda

2018-06-30 12:58

#35 Prof.Falkowicz

ja bym chciał mieć konto na tyflo tece, jeśli można, i był bym wdzięczny

2023-09-24 19:28