Szukam całkowicie dostępnego nowego Androida na 2021.
Wróć do android#101 balteam
A ja jednak proszę o powrót do tematu wątku.
Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe propozycje, to chętnie wysłucham.
#102 sanklip
Ja dziś miałam okazję przez chwilkę pobawić się Oppo,
niestety nie pamiętam modelu,
ale chyba pójdę w tym kierunku.
To był bodajże a15 s4.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#103 Numernabis
Między Oppo, a Samsungiem jest zauważalna różnica w szybkości działania, wiem, bo kolega z pracy ma S21, a Jego kobieta jakiegoś nowego Oppo z górnej półki. Oczywiście ta różnica na korzyść Samsunga, jest sprawniejszy.
#104 balteam
Sprawdzam ceny na allegro, samsungi s21 od 2350 zł, ale średnio z2600, oczywiście sporo powystawowe certyfikat a, zastanawiam się jak to wpływa na baterie, teoretycznie mało używane.
xiaomi 12 x za 3000 albo drożej, więc szkoda kupować, zwłaszcza, że jak dla mnie od s21 nie ma nic specjalnie lepszego, zwłaszza za 500 więcej.
No i asus zenfone 8 za 2600, teoretycznie gorszy od samsunga s21, ale ten głośnik :P
Jeszcze coś w miarę małego, poniżej 3000 mam sprawdzić?
#105 Piotr
Szkoda, że Asusa nie ma w Plusie, ja ostatnimi czasy zazwyczaj biorę telefon przy umowie, bo tak mi wygodnie, wiadomo raty mogę płacić też w sklepie i być może będzie trzeba o tym pomyśleć, bo ostatnio doskwierają mi już rozmiary tych patelni i w tym miejscu warto zaznaczyć, że faktycznie kompaktowych androidów jest jak na lekarstwo, a małych, to już praktycznie nie ma.
Wiadomo, wiele było już o tym, jaki kompaktowy i mały, dla każdego inny, ale jak już wkładanie telefonu do saszedki na pasku sprawia mi kłopot, a o konfortowym noszeniu w kieszeni już dawno zapomniałem, inna sprawa, że wolę jednak saszedkę, gdzie jest wszystko, niż wypchane obie kieszenie telefonem i np. portfelem i kluczami.
#106 pates
@Krystian asus jest lepszy od s21 ze względu na procesor. Chyba, że mówimy o wersji ze snapem, to spoko.
@Piotr no właśnie, to jest problem dzisiejszych telefonów, dla tego postanowiłem jednak przejść na iphone, dostałem se 2020 w tamtym roku i mam jeszcze applewatch.
#107 balteam
Dla nas to dużej różnicy nie ma, wystarczająco oba są ydajne, s21 teoretycznie lepiej na baterii trzyma, ale to Pjper i Monia01 mogą napisać jak to teraz wygląda.
#108 pates
Mimo wszystko ja bym nie kupił s21 wiedząc, że gdzieś za granicą mają za tą samą cenę lepszy telefon. Podziękuję. Zwłaszcza, że nie ma jacka!
#109 balteam
No tak, tak, pisaliśmy o tym wcześniej.
Może wybiorę się na testy do Klawiatura, bo we Wrocku jakoś niedługo będzie, może nawet już jest, jakieś coś pewnie będzie też bardziej egzotycznego.
#110 pates
Do czego?
#111 balteam
Centrum testów to chyba się zwie, Klaviter tn z youtuba coś takiego otworzył, jest to na bank w Wawie. Są tam różne telefony i chyba nie tylko, do obejrzenia, można z nich pokorzystać pzez chwilę.
#112 Piotr
Eeee, to to samo masz przecież w Mediamarktach i innych, nie raz bawiłem się Iphonem, czy Androidem, raz nawet zapomniałem z bratem wyłączyć Talkbacka na jakimś starszym Huaweiu, ale musieli się potem ludzie nerwować, gdy pukali w ekran, a tu nic. :)
#113 pajper
Asus Zenfone 8 trzyma na baterii porównywalnie do mojego iPhone 8, czyli przy intensywnym używaniu trzeba go codziennie ładować, przy nieco mniej intensywnym co dwa.
Jak nic na nim nie robię, dosłownie nic, tylko jest włączony, potrafi wytrzymać 4-5 dni.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#114 pates
@Balteam aa, ciekawa sprawa. Ciekawe jak na to patrzą na grzebanie via tb/vo.
@Piotr hahah, dobre! Ja kiedyś tak zrobiłem z narratorem na jakimś dellu, jak szukałem kompa do szkoły w 2019 roku.
@Dawid no to jak iphone se 2.
#115 balteam
No ja nie w każdym mediamarkcie czy tam saturnie mogłem włączać.
Dzięki Pajper za opinię, korci, korci.
#116 misiek
Ja tak patrzyłem na powystawowe różne i trochę się boję ze względu na baterię właśnie, bo jeśli miała by mi potrzymać pół roku to dziękuję bardzo. Samsung ma jeszcze jeden plus nad innymi Voice assistant.
#117 pates
Już go nie ma
#118 guliwer
Miałem przez kilka msc Samsunga S21 ze snapem i ze slotem na karte pamięci. Hmm, ale chyba za stary jestem żeby się przestawić na Androida:) Tzn nie powiem kilka rzeczy było lepszych niż w Iphonie, ale suma sumarum wróciłem do swojego se2020. Wiele rzeczy mnie też denerwowało w tym Samsungu.
#119 mucha
ja bym niezdecydowal się na kupno telefonu po wystawowego, one są tam przecież cały czas pod ładowarką a to nie jest zdrowe dla baterii
#120 balteam
No i może, dlatego mój asus tyle trzymał ile trzymał, chyba był powyzstawowy, ale nie jestem pewien.
Obawiam się tylko, że będę mieć problemy z wycelowaniem palcem w miejsce na odcisk palca, wcześniej miałem, a na s21 ładnie wchodził.