Nie zgadzam się. Jak ktoś wrzuca coś w sieć, to wiadomo, że po sieci się rozejdzie. Jeżeli serwer by był prywatny, zabezpieczony, że tylko wybrani mogą wejść to rozumiem, że autorzy/autor mógłby chcieć to udostępnić tylko tym, co są na serwerze.
No to po co wpisy na Eltenie na blogu można robić prywatne i wyłączać indeksowanie w wyszukiwarkach? Przecież to nie jest ukryte i można znaleźć w sieci.
Mogę się mylić, ale wydaje mi się że autorzy moda a właściwie wersji beta nie chcieli żeby potem ludzie mieli jakieś pretensje jak coś źle będzie działać. Tak jak ktoś jest na discordzie to wie że to jest beta i nie będzie miał takich uwag jak coś.
Ciekawe, jak długo że tak powiem ci nowi twórcy moda wytrzymają. No bo skoro mod jest i rozwija się jeszcze prężniej, niż poprzednio, to raczej oznacza brak działań ze strony Blizzarda odnośnie natywnej dostępności.
Tego to nikt nie wie. Może Blizzard pracuję nad dostępnością, może nie. Może olali temat skoro widzieli że ktoś przejął po GD pracę nad modem. Myślę że mogą wytrzymać długo, bo w sumie nie muszą nic dodawać do gry, tylko poprawiać mod jak wychodzi duża aktualizacja, a jak widać po ostatnich aktualizacjach zajmuje im to bardzo mało czasu. Chyba że totalnie zmienią coś takiego w grze, co uniemożliwi aktualizację moda, albo będzie to wymagało np kilkuset godzin pracy.
No wiadomo. Ale z drugiej strony, to też ciekawe jest jak popatrzymy od dna. Ehh, jak zykle się rozwlekam. Początkowo gd siedzi sobie samiuteńki i skrobie kod. Ludzie mu chcą pomagać, ale on albo nie chce, albo rezygnują, bo asembler blee swoją drogą ja uważam asemblera za przyjemny język programowania. Orzeł ze mnie żaden, ale coś niecoś umiem. Sytuacja po upadku oficjalnego moda, nagle siup, wskakują inni twórcy. To jak. Asembler stał się łatwiejszy, coś wyciekło, czy poznali inny sposób na skrobanie?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Może to było tak.. Oczywiście teoretyzuję:) i Moja teoria może być bliska prawdy jak i wrzucona do kosza. Do GD zgłaszali się programiści, On im mówił co i jak i na tym się kończyło bo stwierdzali że to za bardzo skomplikowane i jest przy tym mega dużo roboty. Potem jak Gd zrezygnował, udostępnił to co udostępnił, cały opis jak to robić, rzeczy które ułatwiają to robić, nie pamiętam co dokładnie. Nie udostępnił oczywiście wszystkiego, bo chyba czegoś tam do testowania automatycznego czy wszystko działa nie dał, bo to jest powiązane z jego jakimś tam kontem czy coś. Tych kilku ludzi którzy to pobrali, zaczeli na tym działać i wg instrukcji, stwierdzili że to jednak nie jest dla nich aż takie skomplikowane i trudne i dlatego to robią, pewnie więcej osób spróbowało na tym podziałać, ale niektórzy stwierdzili że jednak to za trudne, albo nie mają czasu, albo im się nie chce. Nawet nuno coś tam dyskutował na początku że też to robi, czy będzie robił, ale potem ucichło.
Z drugiej strony, on mówił, że aktualizacja sama najprostrza gry to wiele godzin. Gość wypuścił tam paczke kilka minut po aktualizacji gry, czyli znacznie coś przyspieszyli
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
\Dzięki. Jak odpaliłem to jakoś nie chciało działać. Ale jak zrestartowałem, to poszło.\
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.