Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś pamiętam, że był rok 2005, a bracia już grali w 2006. A tu dowód: https://pl.wikipedia.org/wiki/FIFA_06 Pamiętam, że byłem bardzo zaszokowany tym faktem. A w temacie, mam Iphonea z Plusa, może to dlatego nie widzę jeszcze możliwości aktualizacji? -- (misiek): Fifa jest co rok nowa i tu nie widzę żadnego związku, znaczy Easports chyba po prostu.
Hmm myślę że tu sieć nie ma nic do rzeczy. Powinieneś mieć aktualizację. Co do Fify to może i dlatego że sezon piłkarski zaczyna się w jednym roku a kończy w następnym 25/26. Co do numeracji systemów Appla to dla mnie bardziej logicznym byłoby nazywanie systemów zgodnie z rokiem wydania danego systemu. System wychodzi w 2025 to ma numer 25, więc jak ktoś zadaje pytanie, albo się zastanawia w którym roku wyszedł dany system to od razu ma w numerze datę, a tak musi sięzastanawiać, system 26, ale trzeba odjąć rok, logiczne to też jest, ale mniej:)
-- (Piotr): Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś pamiętam, że był rok 2005, a bracia już grali w 2006. A tu dowód: https://pl.wikipedia.org/wiki/FIFA_06 Pamiętam, że byłem bardzo zaszokowany tym faktem. A w temacie, mam Iphonea z Plusa, może to dlatego nie widzę jeszcze możliwości aktualizacji? -- (misiek): Fifa jest co rok nowa i tu nie widzę żadnego związku, znaczy Easports chyba po prostu.
I tak jest do tej pory ino nazwa się zmieniła. -- (Piotr): Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś pamiętam, że był rok 2005, a bracia już grali w 2006. A tu dowód: https://pl.wikipedia.org/wiki/FIFA_06 Pamiętam, że byłem bardzo zaszokowany tym faktem. A w temacie, mam Iphonea z Plusa, może to dlatego nie widzę jeszcze możliwości aktualizacji? -- (misiek): Fifa jest co rok nowa i tu nie widzę żadnego związku, znaczy Easports chyba po prostu.
Ok, nie wyświetliło mi się, ale teraz widzę, jak dałem sprawdź uaktualnienia, dziwne, dawniej sam sie darł. Sprawa wygląda więc następująco, mam Ios 18.6.2, aktualizacja jest do Ios 18.7.2, a na końcu jest przycisk przejdź na Ios 26. Co byście radzili, przejść, czy jeszcze uaktualnić do 18.7.2?
Ja mam 26.1 i nie zauważam żadnych większych problemów, więc ja bym aktualizował. -- (Piotr): Ok, nie wyświetliło mi się, ale teraz widzę, jak dałem sprawdź uaktualnienia, dziwne, dawniej sam sie darł. Sprawa wygląda więc następująco, mam Ios 18.6.2, aktualizacja jest do Ios 18.7.2, a na końcu jest przycisk przejdź na Ios 26. Co byście radzili, przejść, czy jeszcze uaktualnić do 18.7.2?
Totalnie nie trafione porównanie:) to jest dodatkowa informacja tak jak w telefonach masz rok produkcji. Jak kupujesz samochód to masz jego model oraz info kiedy był wyprodukowany, i jego rok modelowy. Jak będziesz kupował samochód z rokiem modelowym np 2026, to możesz kupić rok modelowy 2026, ale już ro produkcji mozesz mieć 2025, albo w przyszłym roku też 2026 i ten będzie o kilka % droższy przy ewentualnej sprzedaży. Poza tym rok modelowy Ci się nie zmienia co rok przy samochodzie już kupionym bo to nie system. Więc bezsensu porównanie.
-- (pates): Ustawili systemy tak jak się auta na rynek wyrzuca, zawsze na rok modelowy następny. Więc system wychodzący w 2025 roku ma numer 26. Itd.
@Guliwer auta się nie zmienia, ale rok produkcji się zmienia, jeśli zmieniasz auto, to raczej logiczne? A system się zmienia, tylko poruwnywałem to tak, żeby pokazać, na jakiej bazie Apple teraz je wydaje, a nie co jest logiczne, sensowne, czy jakie jeszcze tam.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
O jej, to chyba ja tak zainspirowałem Fifą xD, że teraz chcemy Applea tłumaczyć, czy rozumieć. Znaczenie jest chyba takie ludzkie, żeby wiedzieć, a po co to, a na co i dlaczego.
ja bym nazwał najnowszy system iOs 25, bo wprowadzają go w tym roku kalendarzowym. po 1 i tak nazwą wprowadzane systemy jak chcą, po 2 nazwa nie ma większego znaczenia, bo najważniejszy jest fakt, żeby dobrze działał. pamiętajcze, że w iOs 26.2 i watch Os 26 ma być niedogodność w Europie w zegarkach apple, bo trzeba będzie ręcznie wpisywać hasła sieci wi-fi, gdyż z iphona nie będą automatycznie przekazywane. do dupy coś takiego! i mnie nie obchodzą jakieś niedogadanie się między apple i przepisami uni europejskiej.
Takie coś:) Co pomyślicie jak przeczytacie taki tytuł artykułu? "iOS 27 – co się zmieni na Twoim iPhone?" Taka pierwsza luźna myśl? Kiedy będzie ten system?
-- (pioter998): teraz obiecują siri po polsku w wydaniu goglowskim, ale apple z tym się nie spieszy, więc jak to zobaczę to będę w cudzysłowie świętym.
ostatnio czytałem - i było to na wiadomościach google - że odsunęli siri po polsku. po aktualizacji do iOS 26.3 nie przerywa podczas czytania dłuższych artykułów. oczywiście vo