Hah. Byleby nie padały już więcej. Ja rozumiem, że zmiana serwera a przy migracji to naturalna kolej rzeczy. Oj dużo było tych powiadomień zarówno z apki WP na iPhonie jak i maili o padach bloga, ale chyba i wczoraj jeszcze coś dostałem a dziś to już napewno raz.:D
Tyyyy. Ale rzeczywiście jak dla mnie zmiana serwera na duży plus jeśli chodzi o obsługę forów przez stronę. Wcześniej tak ze 3 lub 4 sekundy musiały minąć by post się wysłał. Samo ładowanie wątków... No też różnie z tym bywało a teraz normalnie śmiga lepiej jak mały samochodzik i petarda razem wzięte.:P No i póki co ani jednego błędu jeśli chodzi o publikację wpisu.;)
Dla łącza, które musi to wczytać w mgnieniu oka? Owszem. Jak masz Internet 1gbps może nie, ale jak masz 8mbps albo nawet 20mbps (co nadal jest standardem w Polsce), zdecydowanie.
ja mam wysył 60 mbps i 150 download, było by więcej, bo dostawca ma 600 nam daje, ale z racji korzystania z powerline no cóż. O pingach nie wspomnę, bo proste elten.link to pingi rzędu między 10 a 30 ms.
Ja mam 120mbps downloadu tutaj, 1gbps w Warszawie i dla mnie fora wczytują się w mgnieniu oka. Ale sam widzę różnicę na gorszym łączu, chociażby mobilnym. 400kB to zdecydowanie za dużo na jedno, tak częste zapytanie.
A ja mam gigabit w Wawce i niestety na playu różnicy nie widzę, nie mówię o speedtestach, który zawsze może jakieś milisekundy niezauwaażalne dla przeciętnego, ponurego Kowalskyego niezauważalne.
No to masz farta. Bo ja widzę różnice między gigabitem i 20/3. -- (zywek): A ja mam gigabit w Wawce i niestety na playu różnicy nie widzę, nie mówię o speedtestach, który zawsze może jakieś milisekundy niezauwaażalne dla przeciętnego, ponurego Kowalskyego niezauważalne.