EltenLink

Szyfrowanie wiadomości prywatnych

Wróć do EltenLink

#41 balteam

Tylko, że jeśli kiedyś będzie włam, to sporo osób się zrazi jak pójdzie info o wycieku wiadomości, może to być nie do nadrobienia.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-02-09 19:17

#42 pajper

Też fakt. Ryzyko relatywnie niewielkie, ale jest, a danych tu bardzo, bardzo dużo.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-02-09 23:20

#43 misiek

A tak w sumie to czego ci brakuje w tutejszych wiadomościach?
-- (agnieszka):
Szczerze mowiąc, bez różnicy. Nie piszę niczego takiego, raczej ogólniki z uwagi na brak pewnych funkcji dostępnych na innych komunikatorach. W moim przypadku mobilka raczej nic nie da, ale to z uwagi na pewien minimalizm. Mam Whatsapp, Messengera, obowiązkowo na studiach Teamsa, ufff... wystarczy mi :)

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-02-10 01:25

#44 agnieszka Konto zarchiwizowane

@Misiek, wiadomości traktuję jako taki dodatek, ponieważ nie ma możliwości wysyłania ich z mobilek, nie da się wstawić fotki, lub filmu, a do tego ograniczenia, których nie ma na innych komunikatorach tj. limit głosowych, ale również, co bardziej mi przeszkadza, mały rozmiar załączników.

2023-02-10 09:15

#45 Paulinux

Czekaj, po co ci fotki jak tu same niewidomuchy?

Happy hacking
2023-02-10 13:04

#46 DJGraco

Samych niewidomuchów nie ma, aczkolwiek mało znam osób słabowidzących korzystających z Eltena, nie mniej takie są.

2023-02-10 13:11

#47 agnieszka Konto zarchiwizowane

Jak to po co? Przykładowo chcę udostępnić coś z wakacji grupie znajomych. OK, wiadomo, zdecydowana większość widzi, więc wstawiam filmik, fotkę i piszę co tam ciekawego :) Z tego powodu nie chciałoby mi się specjalnie konwertować materiałów tylko na formę głosową w dobie dostępnych komunikatorów :) Moje lenistwo, tak w skrócie, skoro mogę użyć jednego narzędzia, z którego skorzystają osoby nie zależnie od widzenia to wrzucam wszystko w to miejsce :)
-- (Paulinux):
Czekaj, po co ci fotki jak tu same niewidomuchy?

--

2023-02-10 13:33

#48 DJGraco

No właśnie Elten jest portalem raczej skupiającym się dla typowo niewidomych i słabowidzących. Normalnych osób widzących tu prawie chyba nie ma.
Więc faktycznie jeżeli chciałabyś udostępnić coś dla znajomych, z których większość z nich widzi to lepiej na ten messenger czy whatsapp czy inny telegram wysłać tą fotkę.

Edytowano 2023-02-10 13:46

#49 agnieszka Konto zarchiwizowane

Kolejna sprawa jest taka, że obecnie zazwyczaj nagrywa się coś z obrazem. Często ktoś wysyła mi filmik, z którego audio jest kluczowe, ale jednak ma to formę wideo, spory rozmiar i wszystkie tego atrybuty. Po za tym tu mamy na prawdę mały limit i nawet na samo audio nie wystarczy.

2023-02-10 13:55

#50 misiek

Co by nie mówić to tutaj masz rację.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-02-10 16:25

#51 Julitka

@Agnieszka A może złóż propo, żeby dało się wysyłać głosówki na podst. wideo? W sensie, Elten mógłby konwertować pliki wideo do postaci głosowej podczas wysyłania. W sumie fajna rzecz.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2023-02-11 09:20

#52 agnieszka Konto zarchiwizowane

Mówimy o załącznikach. Można, tylko czy to nie będzie traciło na jakości dźwięku? Chodzi mi o to, że pewnie jest takie coś możliwe do zaimplementowania, ale pytanie, czy warto, skoro są inne, dostępne rozwiązania. Nadal często pozostaje kwestia zgrywania tego na komputer. Plus, oczywiście, ten limit.

Edytowano 2023-02-11 09:59

#53 Zuzler

Ej, a tak jeśli już mówimy o załącznikach, to czy musi być tak, żeby dało się wysłać tylko 3 do jednej wiadomości?

Edytowano 2023-02-11 10:01

#54 zywek

Ale co Ci z konwertowania wideo do audio @julitka, skoro i tak nie skonwertuje widoku falującego morza itd?

2023-02-12 00:08

#55 pajper

Odbiegliśmy od tematu. Ogólnie faktem jest, że wiadomości na Eltenie są bardzo popularne i używa ich bardzo wielu użytkowników.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-02-12 10:07

#56 balteam

No w tym roku pewnie pykną 2 miliony, jeśli mobilka wejdzie, to nawet bez zwiększania liczby użytkowników, pewnie też sporo wiecej zacznie ich być wysyłanych, bo dla niektórych stanie się to codzienny komunikator.
Teraz chyba praktycznie każda tego typu apka ma jakieś szyfrowanie...

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-02-12 11:48

#57 Julitka

Chociażby to, że je usłyszę, Żywku. :) No i jeszcze komentarze do jego falowania. Gdyby myśleć Twoim tokiem rozumowania, Agnieszka nie słuchałaby żadnych wideo od znajomych na Whatsappie, bo i tak by nie mogłą zobaczyć, o czym ono jest. A jednak dyskusja się toczy.
-- (zywek):
Ale co Ci z konwertowania wideo do audio @julitka, skoro i tak nie skonwertuje widoku falującego morza itd?

--

2023-02-12 19:58

#58 Zuzler

Cóż za egzystencjalny ból przemawia przez Twą wypowiedź. Rozumiem, że inne komunikatory robią Ci samodzielnie audiodeskrypcję przesyłanych przez nie filmów?

-- (zywek):

--

2023-02-12 21:31

#59 zywek

Ale kto Jej przepraszam zabrania wrzucenia audio, któę będzie video? Przecież Elten i tak je skonwertuje, czy nie?

2023-02-13 09:34

#60 Julitka

No właśnie nie, z tego, co wiem. :)

2023-02-13 10:28