Ponowny zamach na wolność internetu
Wróć do Sieć i przesył danych#81 daszekmdn
--Cytat (pajper):
Ja tam cytaty akurat lubię, a nikt ci takich kont śledzić nie każe.
--Koniec cytatu
Nie śledzę takich kont, ale inni śledzą i czasem zaspamowują oś czasu.
#82 daszekmdn
Inna kwestia co do telewizji, że ogólnie na internet nastawieni są w publicznych raczej anty.
#83 misiek
Nie ma publiczna czy prywatna tv. Jeden i ten sam shit, a w ręcz nie wiem czy na Tvnach i Polsatach nie jest jeszcze gorzej, no ale już kończę ten offtop.
#84 cinkciarzpl
Na youtubowe kanaliki radzę być uczólonym. Mnustwo bzdór tam potrafią podawać
#85 Lowca_Androidow
Oczywiście, jak wszędzie gdzie można coś upnąć. Nawet na wykipediimożna trafić na bzdury
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#86 pates
znalazłem takie coś
ACTA 2.0 odrzucona przez Parlament Europejski
Parlament Europejski odrzucił w głosowaniu stanowisko komisji prawnej PE w sprawie reformy prawa autorskiego. ACTA 2.0 będzie dyskutowana na sesji plenarnej PE we wrześniu.
Udostępnij
5
Udostępnij
Wyślij znajomemu
Skomentuj
12
profil u=97
Michał Czubak
5 lipca o 15:10
Tagi: ACTA 2+3
Większością głosów 318 przeciw do 278 za Parlament Europejski nie przyjął budzącego kontrowersje stanowiska komisji prawnej ws. reformy prawa autorskiego. Nie oznacza to, że ACTA 2.0 – jak nazwali dyrektywę internauci – nie wejdzie w życie. Oznacza to, że sprawa powróci na sesji plenarnej Parlamentu Europejskiego we wrześniu, gdzie odbędzie się dyskusja nad przyszłością dyrektywy i jej kształtem.
Zobacz także:
24
Z
#87 Lowca_Androidow
No przecież wyżej już o tym pisałem
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#88 matius
Jakby nie było, pewna może epoka się zkończyć.
#89 Lowca_Androidow
Tak jak kiedyś księża byli u władzy, nie dosłownie, ale mieli władzę nad władzą trzyali ludzi w niewiedzy tak teraz unia chce zrobić dokładnie to samo - łatwiej się rządzi głupim narodem.
#90 matius
Zgadzam się z tym, że łatwiej włada się głupim narodem. Jakby nie było.
#91 patras
no i mamy po wolności w sieci eu przyjeło derektywę
#92 dash
Masakra. Jeśli ludzie będą protestować to może to zdejmą.
#93 markus1234
Masakra.
#94 pajper
Co to oznacza dla Eltena? Jeszcze nie wiem, prawdę mówiąc, czekam na ostateczną ustawę.
Ale ja współczuję wszystkim właścicielom mniejszych blogów na jakimś Wordpressie.
Przykre jest to, że giganci - Facebook, Google, którzy mają ogromne serwerownie i algorytmy będą w stanie wypełnić zobowiązania o filtracji treści itd.
Ale czy to samo potrafią małe strony fanów, którzy chcą po prostu pisać swoje dzieła, opowiadania i proszą o komentarze? Wątpię.
Boję się, że ta ustawa zmusi tych, co chcą pisać na włąsnym zakątku sieci, do przejścia w ramiona wielkiego brata Facebooka. A byłaby to wielka szkoda.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#95 cinkciarzpl
Tera dopiero będzie walenie w platfusów. W TVPinfo (oglądałem dzisiaj około południa) już się rozkręcają. Pisiory nie mieli do tego zastrzeżeń a teraz nagle udają wolnościowców. Tfu!
#96 nuno69
Spadam na Deepweb, wam też to polecam.
#97 nuno69
Zróbmy tam naszą, podziemną stronę, wiem jak konfigurować węzły Torowskie, więc...
#98 Paulinux
Yeah!
#99 misiek
Nuno- ja też sram na ue, i mam co do niej bardzo złe zdanie, ale proszę cię- tutaj bez mowy nienawiści.
#100 cinkciarzpl
Też miałem kiedyś exitnode. Nawet chodził około roku i nikt się nie przywalił, choć słyszałem że serwerownie ich nielubią. Ale początkowo gdy chciałem być zbyt tolerancyjny faktycznie jedna z maszyn dostała badnode, wpis na wszelkie blacklisty etc.