EltenLink

Czym blokować reklamy

Wróć do Oprogramowanie

#21 balteam

No, Zwonimir pisz po polsku, a nie jak na innych forach, na takim audiogames jak masz numer postu w nagłówku to luz, a tu jest na końcu i muszę słuchać o kim piszesz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-05-27 18:39

#22 zvonimirek222

Ja piszę po polsku, a to że nie patrzysz pod ctrl+j, do kogo się odnoszę, to jest już twój problem. Robię to specjalnie, bo niektórych wkurza z kolei długie i nudne cytowanie postu, które rozbija ciągłosść dyskusji. Dziękuję za zrozumienie.

Student studentowi wszystko
2021-05-27 20:05

#23 nuno69

Dokładnie @22, wreszcie ktoś nauczył się tak pisać.
Co do samego programu, to uBlock daje serio radę. jego zaletą jest to, że można wpisać gezie chcę blokowac, a gdzie już nie.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-05-27 20:08

#24 balteam

Po pierwsze wystarczy pisać nad cytatem i problem z głowy, po drugie bardzo to wygodne wciskać kontrol j na każdym takim wpisie, eskejp i potem tab.
Osobiście pewnie będę olewać do kogo ktoś tak pisze, chyba, że będzie mi to bardzo potrzebne to już sprawdzę te kilka wpisów wstecz, który to wpis, chociaż lepiej wtdy zacytować, więc znowu bez sensu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-05-27 20:37

#25 Lowca_Androidow

Dokładnie.
Tak jak to jest na większości for, odpowiedź jest nad cytowanym tekstem i jeśli nie chcę to nie czytam cytatu, ale jeśli chcę to w przypadku "małpowania" muszę wykonać dodatkowe czynności ctrl+J, a potem enter i dopiero odczytać tekst posta do któego odnosi się wpis..
Może wogóle zacznijmy pisać skrótami, a reszta niech się domyśla co autor miał na myśli.
Niedługo w ogóle stracimy osobowość, która zostanie zastąpiona cyferkai.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2021-05-27 20:42

#26 zvonimirek222

@24 psychologiczny konformizm.
A jaką wiadomość wysyłałbym łamiąc regulaminy i zasady w polskiej społeczności eltena jako jeden z jej moderatorów, a teraz tymczasowy jej administrator?
Zacytuję wam wpis z dobrych praktyk na forach Polskiej społeczności eltena:
4. Odnosząc się do konkretnego, dużo wcześniej napisanego posta, rozważ metodę odwołania się do niego, poprzez podanie numeru wpisu w wątku i ewentualnie nazwy użytkownika jego autora.
Informatyka jest podległą, rekomendowaną grupą polskiej społeczności eltena, i uważam, że ład powinien panować, ale nie o tym tutaj było mówić, bo wszyscy razem ze mną wszedliście do ogromnego offtopu.
Czy @daszekmdn rozwiązałeś problem?

Student studentowi wszystko
2021-05-27 21:44

#27 balteam

Dobra, dobra, pisz sobie jak chcesz, tylko bez sensu to jest moim zdaniem i tyle. Na bank będę leciećkilka czy kilkanaście wpisów wstecz i patrzeć na numer postu, jak chceszz to zacytuj, albo nawet napisz ten nick, bo łatwiej skojarzyć do czego się odnosisz.
No, ale nie zmuszam, rub sobie jak chcesz, ja po prostu nie będę tego sprawdzać, bo mi się nie chce i jest to niewygodne, mówięto jako użytkownik, a nie admin rekomenndowanej :D

2021-05-27 21:52

#28 daszekmdn

Bez sensu to jest cytowanie postu przed naszym i tutaj też trzeba zaktualizować regulamin ;).
Ale nie o tym wątek.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2021-05-28 06:29

#29 balteam

Ehh, Daszek, chodzi mi o to, że bez sensu jest pisać @cyfra jak psałeś post czy 2 lub 3 przede mną, też zamiast Daszek mogę napisać@28 tylko poco.
A czy ktoś pisze @cyfra czy @nick to jak odnosi się do np. 7 wpisów wstecz i dyskusja jest na różne wątki podzielona to i tak wypadało by żeby zacytował.
NO, ale fakt to nie temat wątku :D

2021-05-28 11:03