Forum

Powikłania po szczepieniach przeciw Covid19

Wątki archiwalne

Poprzednia 5 / 8 Next

Lowca_Androidow

#81 ·

Grzegorzu, nieważne, że to jest marginalna sprawa, ale jeśli ja mam być bezpieczny od covida to chciałbym miećpoczucie bezpieczeństwa w trakcie i po szczepieniu, a nie obawiać się, że znajdę się w tej marginalnej społeczności, któa zmarła po szczepieniu.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

magmar

#82 ·

I to jeszcze ty podpisujesz, że nie masz na nic przeciwwskazań, czyli lekarze umywają ręce od odpowiedzialności.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

gadaczka

#83 ·

Heh, no raczej znawcy w tym temacie uważają tak jak Grzegorz i ja. A jaką wiedzę mają lekarze, jaką zaś Eltenowicze?
-- (Kat):
Nie neguję śmiertelności Coronawirusa i tym się różnimy, bo ty Gadaczko, śmierć z powodu szczepionek traktujesz bardzo marginalnie.
-- (gadaczka):
Załóżmy, że młoda i zdrowa osoba umiera na Covid19. W obecnych wariantach wirusa wcale nie jest to rzadkie. Osoba ta była nauczycielem i mogła się zaszczepić. Co pomyślisz w pierwszej chwili?
-- (Kat):
Gadaczko, dobrze, skoro już tak negujesz albo mocno podważasz zgony po szczepieniach to pozwól, że posłużę się przykładem.
Załóżmy, że masz przyjaciela/ przyjaciółkę, osobę młodą, zdrową, która jest nauczycielem/ wykonuje zawód medyczny lub jakikolwiek uprawniający do szczepienia w pierwszych miesiącach. I ten przyjaciel/ przyjaciółka przyjmuje tę szczepionkę, ale powiedzmy zaczyna źle się czuć do tego stopnia, że potrzebna jest interwencja lekarska. Dajmy na to 2 tygodnie później ta osoba umiera. Co pomyślałabyś w pierwszej chwili? Zmarła z przyczyn naturalnych? Czy młoda zdrowa osoba umiera z przyczyn naturalnych? Może była lekko podziębiona? No dobrze, tylko dlaczego zatem lekarz zakwalifikował ją do szczepienia?
Przyszłoby ci do głowy, że za śmierć przyjaciela/ przyjaciółki odpowiada szczepionka?

--

--

--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Lowca_Androidow

#84 ·

A jakąż to mają wiedzę cilekarze? Taką jak i my bo nigdzienie twierdzą, że szczepionki są bezpieczne, wszędzie jedynie bezpiecznie twierdzą, że sądzą iż zgony nie mająnic współnego ze szczepieniem, sądzą, tak samo sądzili, że choroby współistniejące nie mają wpływu na szczepionkę, jak widaćosoby z wieleochorobowością umierają po zaszczepieniu.
Oni tyle wiedzą co cała reszta, ludzie są dopiero testerami dla nich, na nas, na naszym żywym organiźmie testują te szczepionki. Nawet samekoncerny nie mają pełnej świadomości jeśli chodzoi o skutki uboczne tych szczepionek gdyby tak nie było nie wymuszli od rządów deklaracji o braku jakiejkolwiek odpowiedzialności za ewentualne skutki uboczne, firmy te całkowicie umyły ręce, to samo jest wszędzie, to pacjent jak tu wyżej wspomniane podpisuje oświadczenieo braku przeciwwskazań, a skąd ja mam wiedzieć czy mam przeciwwskazania czy nie, skąd mam wiedzieć czy nie jestem uczulony na któryś ze skłądników, to lekarz przeprowadzający szczepienie powinien wiedzieć, każdy zanim zostanie zaszczepiony powinien być gruntownie przebadany, a zwłaszcza pod kątem uczulenia na składniki, a badań się nierobi żadnych, nawet nie przeprowadzają testu na zakażenie covidem, a chory na covida nie powinien przyjmować szczepionki.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

gadaczka

#85 ·

Edited
Jeśli chodzi o test na covid przed szczepieniem to jest to sensowne. Niektóre dzieci umierają po standardowych szczepionkach, tak już jest.
-- (Lowca_Androidow):
A jakąż to mają wiedzę cilekarze? Taką jak i my bo nigdzienie twierdzą, że szczepionki są bezpieczne, wszędzie jedynie bezpiecznie twierdzą, że sądzą iż zgony nie mająnic współnego ze szczepieniem, sądzą, tak samo sądzili, że choroby współistniejące nie mają wpływu na szczepionkę, jak widaćosoby z wieleochorobowością umierają po zaszczepieniu.
Oni tyle wiedzą co cała reszta, ludzie są dopiero testerami dla nich, na nas, na naszym żywym organiźmie testują te szczepionki. Nawet samekoncerny nie mają pełnej świadomości jeśli chodzoi o skutki uboczne tych szczepionek gdyby tak nie było nie wymuszli od rządów deklaracji o braku jakiejkolwiek odpowiedzialności za ewentualne skutki uboczne, firmy te całkowicie umyły ręce, to samo jest wszędzie, to pacjent jak tu wyżej wspomniane podpisuje oświadczenieo braku przeciwwskazań, a skąd ja mam wiedzieć czy mam przeciwwskazania czy nie, skąd mam wiedzieć czy nie jestem uczulony na któryś ze skłądników, to lekarz przeprowadzający szczepienie powinien wiedzieć, każdy zanim zostanie zaszczepiony powinien być gruntownie przebadany, a zwłaszcza pod kątem uczulenia na składniki, a badań się nierobi żadnych, nawet nie przeprowadzają testu na zakażenie covidem, a chory na covida nie powinien przyjmować szczepionki.

--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

gadaczka

#86 ·

Edited
Jutro o ile się nie mylę komisja europejska wyjaśni wątpliwości związane z Astrą.

Kat

#87 ·

Zgadza się, niektóre dzieci umierają, a jeszcze inne mają ciężkie powikłania, a rodzice zostają z tym sami, bo wszyscy mają ich gdzieś.
-- (gadaczka):
Ehh, skoro tak gadasz... No nic, ingnoranci są wszędzie. Natomiast jeśli chodzi o test na covid przed szczepieniem to jest to sensowne. Niektóre dzieci umierają po standardowych szczepionkach, tak już jest.
-- (Lowca_Androidow):

--

--
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

gadaczka

#88 ·

Chyba zgodzisz się ze mną, że nikt tu nie napisał jakoby zgadzał się z zostawianiem pacjentów i ich rodzin własnemu losowi.
-- (Kat):
Zgadza się, niektóre dzieci umierają, a jeszcze inne mają ciężkie powikłania, a rodzice zostają z tym sami, bo wszyscy mają ich gdzieś.
-- (gadaczka):
Ehh, skoro tak gadasz... No nic, ingnoranci są wszędzie. Natomiast jeśli chodzi o test na covid przed szczepieniem to jest to sensowne. Niektóre dzieci umierają po standardowych szczepionkach, tak już jest.
-- (Lowca_Androidow):

--

--

--

Lowca_Androidow

#89 ·

Szczepionka przeciw COVID-19 AstraZeneca: Rada Medyczna nie rekomenduje jej wycofania
KAROLINA KROPIWIEC/PAP/MJM
opublikowano: 13-03-2021, 18:38

“Nie ma absolutnie żadnych rekomendacji dotyczących wycofania szczepionki AstraZeneca. Ona chroni przed ciężkim przebiegiem choroby, ma też dobre wskaźniki, jeśli chodzi o ochronę przed zachorowaniem na COVID-19” – powiedział w szef KPRM i pełnomocnik rządu ds. szczepień Michał Dworczyk.
• Szczepienia przeciw COVID-19 preparatem firmy Astra Zeneca wstrzymano w kliku krajach - m.in. w Norwegii, Danii, Austrii, Estonii, we Włoszech - po tym, jak z serią preparatu tej firmy powiązano przypadki choroby zakrzepowo-zatorowej.
• 12 marca 2021 r. Europejska Agencja Leków poinformowała, że nie ma dowodów na to, iż za stany zakrzepowo-zatorowe, które zgłoszono po zaszczepieniu przeciw COVID-19, odpowiada preparat firmy AstraZeneca.

https://pulsmedycyny.pl/szczepionka-przeciw-covid-19-astrazeneca-rada-medyczna-nie-rekomenduje-jej-wycofania-1110976

Ciekawe, czyli jest to zbiorowa panika tych krajów, wymysły ignorantów?
Dziwny zbieg okoliczności, że choroby te pojawiły się w tych krajach u akurat u ludzi, którzy przyjęli tą szczepionkę, ciekawe jest to, że przyjmując poprzednią takie objawy nie występowały.

misiek

#90 ·

To już zakrawa o niesmaczny żart. Przecież przed szczepieniem kategorycznie powinny być zrobione kompleksowe badania plus konsultacja z lekarzem czy w ogóle możesz się zaszczepić, przykładowo ze względu na wszelkie choroby: wrodzone, przewlekłe, neurologiczne etc, czy chociażby to czy nie koliduje ona z twoim leczeniem farmakologicznym. To jest dramat.
-- (magmar):
I to jeszcze ty podpisujesz, że nie masz na nic przeciwwskazań, czyli lekarze umywają ręce od odpowiedzialności.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

grzegorzm

#91 ·

Jest na youtube filmik na kanale pod mikroskopem Afera wokół szczepionki Astra. Tam gość podaje dane liczbowe ile osób za chorowało po szczepionce czy umarło i to są takie liczby, że przemawia do rozsądku. Ja wiem, że ktoś powie, że jak by mi ktoś z rodziny umarł to liczby by mnie nie interesowały, ale jednak jest to ważne, że jak powiedział w tym nagraniu ten lekarz inne leki mają w skótkach ubocznych, że mogą powodować zakrzepice i nikt ich nie wycofuje.

grzegorzm

#92 ·

a czy przed przepisaniem jakiegoś leku, antybiotyku i tak dalej jesteś gruntownie badany? Jest tylko pytanie czy nie masz uczulenia i takie tam a przecież często się nic na temat ewentualnych uczuleń nie wie.
-- (misiek):
To już zakrawa o niesmaczny żart. Przecież przed szczepieniem kategorycznie powinny być zrobione kompleksowe badania plus konsultacja z lekarzem czy w ogóle możesz się zaszczepić, przykładowo ze względu na wszelkie choroby: wrodzone, przewlekłe, neurologiczne etc, czy chociażby to czy nie koliduje ona z twoim leczeniem farmakologicznym. To jest dramat.
-- (magmar):

--

--

gadaczka

#93 ·

Nie podaliście jeszcze jednego argumentu, który jest bardzo ważny. Jakoś dziwne, że afera wokół szczepionki Astra wypłynęła, gdy Europa dopuszcza do swojego obrotu szczepionkę Johnson, Johnson, która jest tańsza i łatwiejsza w przechowywaniu :P

szarka

#94 ·

Jeżeli jest tak jak sugerujesz, czyli, że są to rozgrywki między firmami szczepionkowymi i możnymi tego świata, to jeszścze jedendowód, że nie chodzi im o nasze zdrowie, ani zycie tylko o kasę. Tym bardziej nie chcę mieć z tym nic wspólnego.
-- (gadaczka):
Nie podaliście jeszcze jednego argumentu, który jest bardzo ważny. Jakoś dziwne, że afera wokół szczepionki Astra wypłynęła, gdy Europa dopuszcza do swojego obrotu szczepionkę Johnson, Johnson, która jest tańsza i łatwiejsza w przechowywaniu :P

--

Lowca_Androidow

#95 ·

Grzegorzu, już pisałem, jest ogromna różnica jeśli chodzi o leki, jeśli zaczynają występować objawy nieporządane możnatki lek odstawić, szczepionki nie odstawisz.

Co do argumentacji odnośnie nowej szczepionki Johnson & Johnson to również nie jest trafiony argument. Nie sądzę, aby tyle krajów już po zakupie szczepionek nagle chciałaby wydawać kolejne pieniądze na następną szczepionę, bo nie wyszłaby ona już taniej, bo co z tymi zakupionymi?
Jak pisałem, to nie jest zwykły zbieg okoliczności, zże ludzie po otrzymaniu szczepionki chorują na zakrzepicę krwi, a w przypadku wcześniejszych szczepionek takich objawów nie mieli, nie jest to również odosobniony, pojedynczy przypadek, tych ludzi choruje sporo i dlatego te kraje wstzymały podawanie tejże szczepionki,, a ŚOZ nadal się upiera przy swoim nie patrząc na fakty i liczby, jedynie na swoje konto.

pajper

#96 ·

Wiecie co? Ja się nie znam na szczepionkach, wirusach, zakrzepach ani niczym takim. Przyznaję to, jestem w tym temacie kompletnym laikiem i nie będę próbował wypowiadać się na temat, o którym wiem tyle, ile pamiętam z gimnazjum.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... Kiedy w kraju umierało/umiera kilkaset osób dziennie na Covid, podkreślali wszyscy, że to choroby współistniejące, że covid niegroźny, że media panikują celowo.
A jak jedna, kilka osób umiera po szczepieniu, to na pewno sprawa tej szczepionki, choroby współistniejące nie mają już znaczenia.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Lowca_Androidow

#97 ·

Pajper, poczytaj wypowiedzi specjalistów kiedy to wchodziła szczepionka, wypowiadali sięoni wóczas, że choroby współistniejące nie mają znaczenia dla szczepionki, jak widać teraz jednak mają, informacje są dostosowywane do sytuacji i dla ich wygody.

gadaczka

#98 ·

Dokładnie. Lepiej robić guwnoburzę o niepotwierdzone zgony, niż przyznać jaki wpływ szczepionka ma na powstrzymanie pandemii. Nie upieram się, że Astra jest dobrą szczepionką, ale wg mnie powiązanie tego z wejściem Johnson Johnson nie jest przypadkowe.
-- (pajper):
Wiecie co? Ja się nie znam na szczepionkach, wirusach, zakrzepach ani niczym takim. Przyznaję to, jestem w tym temacie kompletnym laikiem i nie będę próbował wypowiadać się na temat, o którym wiem tyle, ile pamiętam z gimnazjum.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... Kiedy w kraju umierało/umiera kilkaset osób dziennie na Covid, podkreślali wszyscy, że to choroby współistniejące, że covid niegroźny, że media panikują celowo.
A jak jedna, kilka osób umiera po szczepieniu, to na pewno sprawa tej szczepionki, choroby współistniejące nie mają już znaczenia.

--

pajper

#99 ·

Słuchajcie, na mój rozum, niepoparty w żadnym stopniu wiedzą naukową, tak po prostu musi być. Skoro szczepionka ma nas chronić przed jakąś chorobą, trudno, by jakiekolwiek objawy, nawet czasem tragiczne, nie występowały.
W tej chwili szczepienie jest całkowicie dobrowolne, więc jak ktoś boi się, nie chce, ma do tego prawo. Ale jeśli w ciągu, ile to już, dwa miesiące? Nie pamiętam. Ale w ciągu tych dwóch miesięcy na szczepionkę, nawet załóżmy że z powodu szczepionki, zmarło w Polsce kilkadziesiąt osób, a na Covida kilka tysięcy, widać niestety te okrutne statystyki.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

gadaczka

#100 ·

No właśnie. A dodam, że zmarło mniej niż te kilkadziesiąt osób. Sprawy są dalej badane i dobrze, niech sprecyzują grupę, która danej szczepionki nie może przyjmować.
-- (pajper):
Słuchajcie, na mój rozum, niepoparty w żadnym stopniu wiedzą naukową, tak po prostu musi być. Skoro szczepionka ma nas chronić przed jakąś chorobą, trudno, by jakiekolwiek objawy, nawet czasem tragiczne, nie występowały.
W tej chwili szczepienie jest całkowicie dobrowolne, więc jak ktoś boi się, nie chce, ma do tego prawo. Ale jeśli w ciągu, ile to już, dwa miesiące? Nie pamiętam. Ale w ciągu tych dwóch miesięcy na szczepionkę, nawet załóżmy że z powodu szczepionki, zmarło w Polsce kilkadziesiąt osób, a na Covida kilka tysięcy, widać niestety te okrutne statystyki.

--
Poprzednia 5 / 8 Next