inne

Zbieranie odchodów po swoim psie

Założony przez balteam 14 wpisów ostatni wpis 3 lata temu

Co myślicie na ten temat? Obowiązku takiego niewidomi z psem przewodnikiem nie mają, ale moim zdaniem warto się nauczyć jak to robić, bo chociażby jak z psem będziemy chodić w to samo miejsce, to słabo tak w gówno wdepnąć :P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#2 1 polubienie

Umieć to powinien każdy właściciel. To znaczy jasne, jak nie znajdę, to nie znajdę, nie będę za przeproszeniem za gównem po krzakach łazić, ale jak mi się załatwi gdzieś w takim miejscu, że jest na widoku, albo w miejscu grożącym wdepnięciem, to by sprzątnąć wypadało.

To w moim przypadku byłby problem, bo każdy jeden mój pies nauczył się tak, że w trakcie spaceru szukał sobie ustronnego miejsca, jakichś krzaczków, traw etc, lub jakiegoś miejsca ustronnego z boku. Nigdy mi się nie zdarzyło, by pies narobił na środku drogi.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Sprzątamy tylko gdy kupa na chodniku a na trawnik niech robi przecież my tam nie będziemy wchodzili żeby gówna szukać.
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

Nie zgadzam się, jak pies ci pokarze gdzie, a zamierzasz w te miejsce chodzić regularnie, to wypadało by chociaż by poto żeby nie wdepnąć. Nie wiem na ile dobrze psy sygnalizują gdzie robią, ale sporo podobno dobrze to robi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Ale gdzie wdepnąć? Co ty chodzisz po trawnikach? Nawet w lesie jesteś na ścieżce a pies zawsze się oddala w krzaki

Przy bloku jak psa będę wyprowadzać, to jak będzie tam nasrane, to jest spora szansa, że w końcu wejdę. Z resztą jak nie ja, to ktoś inny, więc jeśli to nie będzie problematyczne, to będęzbierać na ogół.

#8 1 polubienie

A jak wyczuć, gdzie jest ta kupa i się nie zababrać?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

@Julitka, jak pies robi kupę, to staje tak, że plecy jak by podnosi do góry, a tyłek w dół, wyczujesz taki jak by garb.
Dostawiasz nogę do jego tylnych łap, jak odejdzie to wkładasz rękę do środka woreczka do zbierania kup no i szukasz ręką tak jak byś rękawiczkę miała, chwytasz to co pies wydalił, potem drugą ręką po prostu bierzesz i sobie pomagasz przewrócić torebkę na drugą stronę, zbierałem 2 razy jak do tej pory i nie ubrudziłem się, warto zwrócić uwagę na konsystencję kupy, jak rzadka, to sobie możemy odpuścić zebranie żeby się nie ubabrać. Warto też poszukać tą ręką trochę szerzej, bo mój pieseł robił w kilku kawałkach, czasami się minimalnie przesunął.

Korzystam z prawa i kup nie zbieram. Wyjątkiem jest oczywiście sytuacja gdy pies zrobiłby swoje na chodniku, w budynku, autobusie, itd.

#11 2 polubienia

Prawo prawem, ale ja bym nie chciał przypadkiem wejść w kupę, którą zostawił pies jakiegoś niewidomego, który nie pozbierał tylko dlatego, że prawo mu zezwala.
po co mi sygnatura?

Jeśli pies załatwia się na środku chodnika to chyba coś z nim nie tak. Pies przeważnie szuka jakiegoś trawnika krzaczków etc. Testowane wielokrotnie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Zalerzy w którym miejscu pies zrobi kupe. jeśli kilka metrów od chodnika to można sobie odpuścić sprzątanie żeby nie wdepnąć w jakieś odchody po innych psach. Ale gdy pies się załatwi przy samym chodniku to wypadało by sprządnąć chociarz by po to by ktoś inny w to nie wdepną.

@Misiek
Teraz chodniki są za przeproszeniem dość mocno zasrane, bo przy tym śniegu psy pogłupiały, a ludziom się sprzątać nie chciało. Ze dwa razy już wdepnęłam.