Wątki archiwalne

pogoda

Założony przez lukasz1993258 442 wpisy ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 22 z 23

Transkrypcja

No tak samo tutaj. I co? W Bielsku temperatura te po 3 tydzień do przodu ma być około 27-28 stopni, więc no to nieźle.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

No nieźle, nieźle, tylko że człowiek już ma powoli dosyć tych upałów na dłuższą metę. Bo teraz w dzień w dzień jest cały czas ciepło, ciepło, ciepło, ciepło, a właściwie to gorąc, gorąc, gorąc. Dzisiaj byłem nad wodą po południu, znaczy w sumie gdzieś tak w południu to słonko ostro dawało opalić, ostro. Dzięki za uwagę.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Cześć wszystkim, witam was serdecznie. U mnie jest dzisiaj 26 stopni obecnie. Dzisiaj maksymalna temperatura u mnie jest 27 stopni. Łada pogoda, będzie świeciło słońce. No i w nocy ma być ponad 15 stopni. Burze dopiero będą gdzieś, dopiero gdzieś w wtorek albo środa. Jak patrzyłem w dziesięciodniowej, ale to się jeszcze może zmienić, bo w dziesięciodniowej pokazuje to, to może być, ale zobaczymy to w niedługim, długim czasie. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

No witajcie, na Warszawie teraz jest 20 stopni, jeszcze mają być te 26, 23, 22, więc jeszcze ten tydzień taki ładny. No w nocy już trzeba okna zamykać, gdyż robi się już zimno. No i podobnie, że to jest taki ostatni tydzień, podobnie, że już od następnego jakieś przymrozki, nie przymrozki mają być w nocy. No więc, no niestety, ale robi się coraz zimniej.

Transkrypcja

jeszcze tak, jeszcze ten tydzień ma być ładny potem już ma być po 17-18 no też jeszcze póki co nie jest źle 17-18 no to jeszcze taka temperatura w miarę

Transkrypcja

No i witajcie, ten tydzień września jest masakrycznie deszczowy, cały czas leje i leje. No teraz mamy nawet może i 18 stopni, czy tam 17, no ale pogoda jest cały czas deszczowa i do poniedziałku tak będzie. Potem w sumie mają być te 18 stopni, 17, no oby bez deszczu, no ale póki co niestety będzie tak padało.

Transkrypcja

No wiesz, jakby nie patrzeć, to to już mamy jesień od paru ładnych dni. Dzisiaj jest ostatni dzień września. No a od jutra, jakby nie patrzeć, jest już październik, także jesień nadeszła pełną parą. Prawdę mówiąc, dzisiaj jak tak byłem na dworze, to tak przypomniało mi się coś. I tak przez chwilę miałem wrażenie, że to jest listopad, a nie już prawie październik. Ale tak, no, nadeszła jesień. I takie teraz dni będą. Faktycznie tutaj też pada, bo przed chwilą byłem w sklepie i lało prawie już. Pada bez przerwy, ja okna pozamykałem, bo no po prostu jest trochę... ...zimno już i cóż. No i teraz będzie coraz zimniej. Fakt faktem, dzisiaj jak rano jechałem do Arkadii, tam lekkie słońce się przewijało, przebijało. No, ale no wiadomo, że to już nie będzie to, co było na przykład dwa tygodnie temu. Lub trzy tygodnie temu. A więc, mili państwo, możemy... ...pobitać oficjalnie już jesień.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No tak, ja też miałem chwilę otwarte okno, ale już zamknąłem, bo rzeczywiście chłodnowo się robi. Niby te 17-18 stopni, ale no to już nie jest 17-18 stopni wiosenne, tylko jesienne, no i ten deszcz. No i też chwilę otworzyłem, ale zamknąłem. Cały czas słyszę jak mi tutaj deszcz uderza o parapet. No nie złapię tu tego. No nie, bo chyba teraz nawet aż tak nie pada. No ale pada, pada. W sobotę lało, w niedzielę też lało. No teraz w sumie, no też. O, a jednak kapie, tylko może tego nie złapać. No i jesień, no będzie w sumie coraz ciemniej, już jest ciemno, o tej porze już jest ciemno jak cholera. No niestety. A będzie jeszcze gorzej. I chyba druga. 24 października, jeżeli się nie mylę. Tak, z 24 na 25 października jest zmiana czasu, gdyż to jest ostatni weekend października. Bo następny jest 31, ale potem już jest 1 listopada, więc ostatni weekend października, czyli 24-25 jest zmiana czasu.

Transkrypcja

Tutaj akurat tak się rozpadało dzisiaj na max, aż tak pada, a poza tym wystarczy, że auta się słyszę jak tu jeżdżą. A co do zmiany czasów nie będę tutaj się udzielał, bo już to miało być zniesione tyle lat temu, że to po prostu bez komentarza.

Transkrypcja

No tak, właśnie u nas też tak rozpadało. Wcześniej też tak padało w sobotę, masakrycznie w niedzielę też tak padało, no i w sumie dzisiaj. Wczoraj nawet jeszcze tak nie, ale było zimno wczoraj. Zobaczymy sobie to na chwilę. Było tutaj gdzieś 16-15 stopni, no dzisiaj było cieplej, więc byłem tu na dłużej otwarty. Parę godzin, no ale zamknąłem, bo to nie ma co w sumie ze mieszkania ziębić, a jeszcze tu na Mokotowie w sumie nie grzeją. Z tego co wiem. Nie, na pewno nie grzeją. Gdzieś tam na innej ulicy, gdzieś tu u nas grzeją, u jakiegoś tam znajomego, ale u nas jeszcze nie.

Transkrypcja

No tak, wczoraj było faktycznie zimniej, potwierdzam, dzisiaj natomiast jest, znaczy było trochę cieplej, ale za to jest deszcz, a natomiast jeżeli chodzi o ogrzewanie, to tutaj już grzeją, także nie wiem od kiedy, ale grzeją.

Transkrypcja

Kurcze, to widocznie różne administracje, różne spółdzielnie włączyły ogrzewanie, no ja teraz zobaczę, bo nie wiem Gdzie ja tu mam kawę lewą, ale wczoraj jeszcze nie grzeli o tej porze Zobaczymy, teraz go muszę... Eee Zimne Nie Nie ma grzania Czyli jeszcze nie, ewentualnie chyba, że mam grzejnik wyłączony, ale tylko to nie wiem Bym musiał pokombinować No, to ciekawie, w takim razie

Transkrypcja

Ja bym Ci radził kogoś podpytać, czy nie masz zakręconych jakiś zaworów, bo kiedyś pamiętam, że taka sytuacja była w moim pierwszym mieszkaniu w Warszawie, że nie grzało tylko u nas, a w innych mieszkaniach grzało, ponieważ był zakręcony zawór.

Transkrypcja

Nie, no właśnie nie, gdyż Paulina ma u siebie odkręcone i nie grzeją, czyli nie grzeją. No teraz 14 stopni i nawet ciepło, nawet nie jest źle. Po południu ma znowu oczywiście padać, no więc masakra. Później temperaturą ma być 22 stopnie, ale ma padać, no ale to już troszeczkę lepiej niż te teraz, co mamy dzisiaj 14 stopni.

Transkrypcja

Ponoć od jutra mamy jakieś ocieplenie jakieś lekkie, no ale zobaczymy.

Transkrypcja

No, w lęborku to jest akurat chłodno, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, w sensie cieplej, no i bo dzisiaj jest naprawdę zimno w nocy, jest jakieś 3 stopnie, także nie jest ciepło.

<3 :* <3

Transkrypcja

A ja prawdopodobnie dzisiaj wyjeżdżam na jeden dzień, jutro wracam, no i zobaczę jaka jest pogoda pod Płońskiem i jak będę miał możliwość to tutaj się też wypowiem w tej kwestii. Ale podejrzewam, że tam będzie tak samo.

Transkrypcja

No w Warszawie jest dzisiaj ciepło, 16-17 stopni póki co, ale niestety z tego co począłem na następny tydzień to ma lać, lać, lać i lać. Masakra, po prostu cały tydzień ma po prostu być już deszczowy, 12 stopni, 9 stopni, no więc już się robi coraz zimniej.

Transkrypcja

A czego się spodziewałeś? W końcu niedługo cofamy czas. A pod Płońskiem wczoraj było trochę zimniej, potem było troszkę cieplej, ale wieczorem to było bardzo zimno. Natomiast dzisiaj rano było bardzo zimno, w sensie tak, że lepiej było w domku być, ale po południu nagle się przejaśniło i było słońce nawet. Ale już wiadomo, że już jest taka godzina, że już jest coraz zimniej. Także tyle. Dziękuję.

Transkrypcja

No to prawda, teraz jest zimno. Mamy teraz aktualnie Warszawa. Zobaczymy. 11 stopni mamy. Już się z chłodną okną zamknąłem. A od jutra ma lać.