No wygląda na to daszku, że można, tylko ja, MatiD25 i chyba niejaki bratczyk mamy taki talent, aczkolwiek najczęściej to się ja i Mati udzielamy, w ogóle jeżeli chodzi o całe forum głosowe to tylko chyba my w dwójkę jakoś się udzielamy najczęściej, bo chyba reszta to jeżeli się już udziela na forach głosowych to chyba w grupach jakichś prywatnych.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Ale ja się wcale nie dziwię, że nikt się tutaj praktycznie nie udziela, no bo jeżeli ja mam słuchać yy, ee, yy i co chwilę przerw wypowiedzi, to mi się odechciewa, bo nikt tutaj sobie nie wyrobił nawyku przemyślenia tego, co chce powiedzieć zanim nagra.
Jeżeli miałbym tak porównywać, to tekstowe wpisy z wątku, który miałby ich 300, przeczytałbym w pół godziny, a wpisy głosowe w trzy godziny, no.
Tak samo mam problem z moderacją tego wszystkiego w swoich grupach, bo, no, nie mogę tego słuchać, jeżeli, no, mam słuchać zacięcie co parę sekund. I tak połowy wpisu nie zrozumieć przez to.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
No, ja też się tutaj zaliczam do tej grupy, w sensie, która rozmawia o pogodzie, bo czasami jak mam możliwość, to też się wypowiem tutaj.
No, tutaj popieram Łukasza, jest zimno w nocy, ale ja mam okna otwarte, bo mi taka temperatura nie przeszkadza.
Obecnie u mnie jest, no tak, zaraz Wam pokażę.
Zaraz Wam pokażę.
U mnie jest 14 stopni, jak usłyszeliście.
Ja odczuwam na 13, a maksymalnie na 19, a w nocy 14.
No, jest chłodno, jak na lato.
Ale co powiedzieć, no, nic na to nie powiedzieć, no.
Takie po prostu front przyszedł, który... ochłodzenie przyszło po prostu z jakichś tam, nie wiem, z kot.
Ale to z drugiej strony dobrze, bo jak są upały, to jest gorąco, tak.
A jak jest tak fajnie, no to przynajmniej się lepiej pracuje.
No, nawet dzisiaj zamierzam, raczej no, bym miał orientację przestrzenną, to zobaczymy.
Na razie jest zachorzony, nie było jej padało.
Raczej kropiło, ale tak, żeby... no, burzynych nie ma.
No, to tyle. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
A ja cały czas próbuję sobie przypomnieć, czy kiedyś było takie lato, które przez dwa miesiące wyglądało w ten sposób, że były bez przerwy upały i szczerze nie mogę sobie tego przypomnieć.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Ja upałów nienawidzę, bo jak są upały to ja śpię całe dnie i funkcjonuję w nocy
Chociażbym nawet spał w nocy, to i tak w środku dnia zasnę
I na tym się kończą wszelakie upały
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Bo to być może daszku jest powodowane właśnie tym, że po prostu w nocy jest niższa temperatura, a w dzień jak jest 30 stopni, to wiadomo, że mało komu się cokolwiek chce.
Ja współczuję na przykład tym, którzy gotują coś, na przykład w kuchni przy takim upale. To jest dopiero masakra.
Witajcie, no to prawda, jeżeli właśnie ktoś chce się robić w upale, jakiś obiad, to jest po prostu masakra, to się nie da, jak nie ma jeszcze przewiewu załóżmy, to jest w ogóle jakaś masakra, więc dlatego zawsze jak było gorąco, to nam się zbytnio jakoś tak jeść nawet nie chciało, to albo jakąś kanapkę w rękę, albo co, i tak się użyło.
No a w Warszawie dzisiaj mała temperatura do 28 stopni, już w nocy jakiś deszcz padał, nawet słyszałem, że okna zamknąłem, bo się bałem, żeby mi nie wleciało do domu, no a teraz piękna, ładna pogoda, no i zobaczmy, jak to dalej będzie.
A w Warszawie parę minut temu przeszła nawałnica, dosłownie burza, chyba nawet był grad.
No niestety głupi ja, głupi Mateusz, że nie nagrał tego Blue Yeti, że nie postawiłem oczywiście zamknąć okno,
że nie nagrałem tego Blue Yeti, tylko potem zszedłem na dół, już się to uspokajało i trochę Motorola nagrałem w stereo.
No ale cóż, może jeszcze będzie nawałnica, więc zamknę okno i postawię Blue Yeti na oknie i nagram.
Ale teraz się zrobiło duszno, nie do wytrzymania po tej burzy, masakra.
Przed tą burzą jeszcze jakieś tam w miarę było znośnie, a po tej burzy to normalnie duchota się taka zrobiła, że teraz jakaś, no masakra.
Witam serdecznie, wczoraj w Bielsku Podlaskim była tak naprawdę, można powiedzieć tak, praktycznie ta czasowa pogoda, ja różnicy takiej nie odczułem, jak wtedy między Hajnówką a Białymstokiem, przepraszam, w Bielsku Podlaskim wczoraj było normalnie, dzisiaj też było gorąco,
dzisiaj też było gorąco, no z rana to było, się zapowiadało, że będzie chłonno, że, a zmieniona pani powiedziała, słyszała, że ma padać deszcz, a ja deszcz nie słyszałem i później wyszedłem od fundacji, zrobiło się gorąco, a nie, jak wyszedłem od sklepu muzycznego z płytami, to zrobiło się taki przejaw raz mniejszy, raz większy,
ale było.
Słońce, burzy nie słyszałem, przecież się trochę drzemałem, nie powiem, czy pada, nie zjechać wtedy, żeby tak chlapały te samochody.
I to by było na tyle, pozdrawiam.
Tutaj w Tarnowie no to burzy. Dzisiaj nie będzie, jest oszczerzenie naparu województw, w tym podejrzeniu chyba mazowieckiego, ale jeżeli chodzi tutaj o Tarnów i Małopolskę, no to nie ma w dniu dzisiejszym żadnych burz przewidzianych.
Także cóż, tak to mniej więcej na chwilę obejrzałem. Wygląda.
Witam serdecznie.
Dziś dopiero zorientowałem się, że było ostrzeżenie.
Alert RCB.
Właśnie dla między innymi Białegostoku.
No i to było prawdę. Była nawołnica, padało, drzwiało. Później całą noc biało.
A teraz jest fajnie, chłodno.
Przewiewnie.
Przynajmniej...
...człowiek może spokojnie coś robić bez takiego...
...a co do połów, co prawda, że...
...w połów taki duży, to nie każdemu się chce coś robić.
Pozdrawiam.
A tutaj dzisiaj jak nic będzie lało, bo przed chwilą byłem taksówką po jedzenie, że tak powiem, na dworcu, to, że tak powiem, wiało i będzie zaduch i coś, wszystko, no to jednak wskazuje, że będzie padać po południu.
Więc jeżeli będę miał taką możliwość, to postaram się to nagrać, jeżeli to będzie jakaś fajna ulewa, ale no nie obiecuję, że mi się uda to nagrać, ale postaram się jakoś to nagrać, także no tyle.
Witam Was serdecznie. U mnie w Wyfoborku jest dzisiaj 16 stopni, odczuwalna 14, maksymalna 17, nocy 11.
No też miałem wczoraj komunikat RCB, nawet patrzyłem też w RSO, czyli Regionalnym Systemie Ostrzegania,
jeśli chodzi o województwo warmińsko-warozołowskie, było ostrzeżenie, że będzie podwyższany, może być podwyższany stan wody dla Zalewu Wiślanego i też Dolnej Wisły, też tam były dwa ostrzeżenia.
No i też miałem ostrzeżenie o burzach i to było ostrzeżenie drugiego stopnia, czyli koloro pomarańczowe.
Trzeciego stopnia to jest kolor czerwony, że może spaść deszcz ponad 40, no, że niby tam tego.
No i wiatr do 110 miał być, ale w nocy spaść mi się nie chciało, no to akurat wiało, ale burzy żadnych.
No bo w nocy tutaj nie było.
Znaczy teraz wieje, ale nie wieje tak jak w nocy, czyli że, no, bo słyszałem, że dmuchało.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim miłego dnia.
No i a propos właśnie jeszcze tutaj pogody, to sobie zainstalowałem elegancką aplikację na iPhona, która nazywa się Pogoda na 14 dni.
I teraz będę na bieżąco informowany odnośnie właśnie pogody.
Tutaj będę mieli w Małopolsce, gdzie na razie jestem, bo nie wiem jak to będzie, jak przemieszczę, czy będę na przykład w kierunku Warszawy.
Ale póki co, no to jakieś tam, znaczy jakoś to działa, no nie?
Póki co na razie mamy godzinę prawie, że już 11, tutaj właśnie w Tarnowie.
W tym momencie lekki wiaterek się już robi, może zacznę lać, ale to prawdopodobnie z tego co widzę to po południu prędzej, więc no nie tak szybko.
Nie tak szybko, no i pozostaje nam tylko na razie czekać.
Mam nadzieję, że w końcu uda mi się nagrać taką bardzo fajną, intensywną burzę, bo nie ukrywam, fajnie by było.
Więc zobaczymy czy da się, czy się nie da.
No na chwilę obecną, no to pozostaje czekać.
Zobaczymy jak się da z burza, czy nie, póki co jest lekki wiaterek, no fajnie by było, gdybym mógł to nagrać.
No w Warszawie mamy teraz dłużno, mamy jakieś 20 stopni, czy coś takiego.
Zaraz sobie zobaczymy, tylko dzisiaj uszuciłem telefon.
Pytanie, o, jest telefon.
Dobra, dobra.
Mamy.
Mamy 21 stopni, 14 w nocy, chociaż wyglądało na to, że może dzisiaj by padało, bo cholernie było dłużno, ale z deszczu, jak to się mówi, nici.
Wczoraj też niby miało coś padać, tak samo przedwczoraj niby.
Aplikacja pokazała mi, że deszcz jest ode mnie 3 km, czy 2,8, czy coś.
A u mnie w ogóle tutaj na Służewiu, czy tej Mokotowie, bo to różnie mówią, nie padało.
Witam serdecznie
W dniu dzisiejszym
koło
godziny 12
zaczęło padać
w Siemiotyczach
deszcz
już zrezygnowałem
z dalszego spaceru po Siemiotyczach
i ja teraz
zrzymnąłem się wstałem, słyszę
w Białostoku
słyszę samochody
chlapią
to znaczy, że
był deszcz, a już teraz
chyba się uspokój, bo już nie tak
jak
wcześniej
bez burzy było
się obeszło
pozdrawiam
No to teraz w Warszawie jest
ma być do 14 stopni, już coś padało
no i
nie wiadomo czy czegoś w ogóle nie będzie padać w nocy, zobaczymy
byłem w jakichś granach, burzach
i w ogóle zobaczymy
no w ogóle teraz przez
co najmniej do środy mają właśnie być taka pogoda
burzowa pogoda
zobaczymy jak to się
ułoży
dalej, no teraz nie pada
jak słychać z resztą
jest nawet ciepło
ale zobaczymy co będzie
dalej później w nocy
Witajcie, póki co jeszcze przez parę dni jestem w Bielsku, no pogoda była różna, ale zwykle było ciepło, może takie dwa dni były takie zimne, deszczowe, a tak to piękna, ładna pogoda, super pogoda.
No i teraz pokazało mi, że jakieś burze z gradem dzisiaj mają być, no jak będzie jakaś burza, to może i się nagra, zobaczymy, bo tak niby piszą, tak jak w Warszawie pokazywało i nie było, no ale i tak nawet jak będzie burza z gradem, to i tak upały pozostają z nami dalej.
U mnie jest pogoda taka w miarę
Tam 27 stopni jest na plusie
W nocy ma być 16 stopni
To taka w miarę pogoda
Jeśli chodzi o ten
No upały utrzymają się chyba
Do wtorku, coś mi się zdaje
A potem to się to wszystko
Pogorszy, no ale zobaczymy
Jak to będzie tam dalej
Lepiej ciepło niż
Pada czy tam ten
To tyle z mojej strony, pozdrawiam