Forum

Milestone312 - Opinie

Forum mieszane

Poprzednia 2 / 2

johnson

#21 ·

Transcription

Faktycznie zależy, ale wydaje mi się, że Olympus z którejś z serii DM-ów, no niech będzie DM-5, no to akurat ma stereo, ale któryś z tych DS-ów, DS40, DS50 i DS100, nie wiem dokładnie który, DS100 to będzie oczywiście miał stereo, a DS-y 30, 40, 50, nie wiem czy jeszcze są robione, czy chociażby jeden z nich. No miał dość solidną obudowę i wydaje mi się, że no jakoś raczej będzie lepsza niż w Milestone'ie, nie wiem, może zrobię jakąś próbkę, na razie nie obiecuję, mam na razie sprzęt schowany, więc będziemy mogli może porównać, ale nie obiecuję, jak na razie go chwilowo nie używam.

johnson

#22 ·

Transcription

A więc tak jak mówiłem, miałem wejść z Olympusa, wszystko poprzestawiałem, jestem trochę kodowany w wewnętrznej karcie, więc mówię trochę dalej, więc tak zbiera ten DS-40, porównując do Milestona, osobiście moim zdaniem jakość jest lepsza i trudniej na tym sprzęcie załapać przester, tutaj jest wiadomo, to już DS-y to akurat tak jak tutaj Mati wspomniałeś, właśnie to są dyktafony, ale i moim zdaniem jak na taki model z tym przewodnikiem głosowym, no już DS-a 30, 40 i 50 raczej podejrzewam nowszego nie kupisz, może znajdziecie używany, ale tutaj macie właśnie te przewodniki głosowe, nie jest oczywiście w pełni udziękowione, ale osobiście wydaje mi się, że DS-40 ma tylko 512 MB i nie ma kart pamięci, tak jak 30 ma 220. 56 i 50 ma giga, one nie mają kart pamięci, ale osobiście ten model tego sprzętu ja raczej bym nie używał jako MP3, tylko do nagrywania czegoś, jako MP3, no to tak jak mówiłem, nie żaden Milestone, nie sprzęt, który można było paznokciami rozwalić w drobny mak, tylko właśnie jakiś Olympus, czy jakaś inna marka, o której na przykład nic nie wiem, ale to gra dobrze, no tu zrobiłeś małą matydygresję a propos rejestratorów, ja oczywiście mówiłem w początku, że wykluczam rejestratory, mi chodzi tutaj o porównanie tylko dyktafonów innych do Milestona 312, także tak jak powiedziałem, ja raczej temu sprzętowi będę robił antyreklamę.

matid25

#23 ·

Transcription

W ogóle tak, jeżeli chodzi o inne dyktafony, to już nie MyStone, tylko jakieś Sony, nie Sony, to Olympus wypada przy nich najlepiej. Mam różne próbki, znaczy próbki, no, wykłady nagrywane różnymi dyktafonami. No i tutaj Olympus DM550 i DS750 wypadł na wykładach najlepiej. Reszta, no, to niektóre coś tam złapały, niektóre musiały być koło nauczyciela, bo jak dalej były, no, to już był problem, no, bo Harmider, klasy, no, jak było nas tam 40 osób, to już był problem, żeby wykład zrozumieć, a zwłaszcza był problem, jak nauczycielka cicho mówiła. A była taka jedna, która mówiła cicho, więc tutaj albo koło nauczyciela, albo coś lepszego trzeba było się zaopatrzyć, bo inaczej to były... Niczy z wykładu.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)
Poprzednia 2 / 2