Ogólne i niemieszczące się do innych działów

Archiwum Klango

Założony przez pajper 380 wpisów ostatni wpis 4 lata temu Strona 13 z 19

Ja sądzę, że po tym jak ludzie próbowali ratować klango, a simplito to tak porzuciła, to nikt ich w razi co nie posłucha. Bo niedość, że swój projekt na tyle lat rzucili, wszyscy się o to pultali, a teraz, gdyby próbowali zniechęcać do eltena, to jest sporo ludzi, którzy go będą bronić więc spoko

Uwierzcie mi, że znaleźliby się, którzyby posluchali. wystarczy nagadać tym nieświadomkom jakie to Dawid złe rzeczy robi, abstrahuję, że oczywiście bez jakiegokolwiek poparcia względem konkretnych ustaw, albo z przemanipulowanym poparciem i poczekać na efekt. Człowiek to taki twór, że uwierzy we wszystko co mu się tylko dobrze zaargumentuje.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

Kurcze. No niby dorosli ludzie tam też pracują. Myślicie, że bawili by się w taką dziecinadę jak zniechęcanie ludzi do eltena?

Ludzie mogą być dorośli wiekowo nie koniecznie mentalnie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

niesądzę nie mają w tym żadnego celu

Nie mnie to oceniać. Jednak gdyby do czegoś takiego doszlo... Obawiam się, że znaleźliby się wielbiciele takich dziwnych teorii stojący murem.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

bardzo możliwe

Nie zaczyna się zdania od no więc.
--Cytat (lwica):
NO więc. Jeśli będzie udostępnone, to ja powtarzam, że jestem zainteresowana. A tak w ogóle, zastanawiam się, czemu ci z Simplito nie podali jakichś rozsądnych argumentów, ale nie mnie to rozstrzygać.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

OJ. Wiem. :D Celowo to zrobiłam. :D Bo fajnie tak zacząć, jak się do czegoś odnosi. A to że nie powinno się to inna rzecz.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Moim zdaniem to jeżeli klango padło to ta firma ma gdzieś społeczność niewidomych i nie będą się bawić w zniechęcanie ludzi do eltena, chociaż pewnie gdy by chcieli było by to proste.

niesądze żeby było proste elten jest bardzo dużą alternatywą dla klango a ludzie mają sentyment do klango bo klango to pierwsza taka platforma stwożona dla niewidomych

Wystarczy, że na twitterze napiszą kilka ładnych zdań, wystarczy, że wierzą w to co piszą, naewt dowodów nie muszą przedstawiać,, bo pewną logikę przedstawiają w swoich hmm rozważaniach do Pajpera.
Po prostu jak upubliczni Pajper, to musi liczyć się z negatywnym odzewem od osób które posłuchają właścicieli klango i od zniecheconyh ludzi eltenem przy okazji
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie będą zniechęcać? Będą, wierzcie mi. Z tego, co zaobserwowałam, Simplito prowadzi politykę naburmuszonej dziewczynki, która sama się lalkami nie bawi, ale innym swoich nie da, bo "nie". Nie jest tak? Gdyby tak nie było, gdyby firma rozsądnie pomyślała, że Elten to alternatywa, że poniekąd Klango zastąpi, to w momencie ogłoszenia jego upadku przekierowaliby użytkowników tutaj, albo przynajmniej w prywatnych wiadomościach wymienianych z Dawidem jakoś doceniliby jego pracę. Dlaczego nie oddali mu danych, kodu, generalnie pomysłu? I po tym wierzycie, że nie będą zniechęcać? Po tym, jak grozili jakimiś sankcjami z księżyca, a właściwie nie wiadomo czym, ale grozili? Nawet, jeżeli nie będą czysto zniechęcać, to zachęcać napewno nie będą, a kilka umiejętnych zdań, rzuconych mimochodem słówek, i użytkownicy zniechęcą się sami.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Piesek, psiunio, piesio ogrodnika.

Zablokowany

Ludzie. pomyślcie troszeczkę zanim coś napiszecie. Konkurencja o konkurencji raczej nigdy nie powie w dobrym tonie. Biznes to biznes, czy tego chcemy czy też nie. Z drugiej zaś strony nie będą raczej eltenowi szkodzić bo i po co? Zwinęli biznes i wsio. Tyle.

Niby tak, ale narazie są raczej na minus względem nas, niż na to ewentualne zero.

Zablokowany

Każda jedna konkurencja będzie na minus względem innego podmiotu,r obiącego dokładnie to samo lub podobnie z lepszym skutkiem, niż obecnie oni. ;)

Ok, więc co ma zrobić w takiej sytuacji Dawid? Bo w sumie o to tu głównie chodzi, odchodząc od gdybania.

Zablokowany

Nic. Olać to i robić swoje. Po za tym tak jak powiedziałem. Oni raczej mają na to wywalone.Zwinęli biznes z powodu rodo, zamknęli pewien rozdział w biznesie i od tyle. Dlatego dobrze, że eltena pod swoimi skrzydłami nie ma żadna firma. Niby stabilniej, ale co jeśli jednemu z drugim się nagle znudzi?

@Denis ale konkurencja która nie istnieje nie jest konkurencją.