Forum

W 11 czy jak kto woli w 12!

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 3 Następna

wojtas

#1 ·

Transcription

Witam bardzo serdecznie w kolejnym wątku na Eltenie. Chciałbym z Wami porozmawiać na temat serialu kryminalnego W11, który był nadawany w telewizji TVN od roku 2004 do roku 2014. Opowiada on o policjantach i o ich śledztwach różnych. Ten serial był fajny, dlatego że on nie był taki monotonny jak te wszystkie inne teraz tego typu rzeczy. No i każda historia miała coś w sobie innego niż pozostałe. Miał one również fajne dźwięki, chociaż widać, że jest to stary serial, widać to po pewnych niedociągnięciach technicznych. Ale serial przeze mnie bardzo ulubiony i polecany. Zapraszam do dyskusji.

DJGraco

#2 ·

Transcription

Powiem tak, serial ten bardzo mi się podobał, swojego czasu oglądałem niemal każdy odcinek, można sobie jeszcze oglądać odcinki na player.pl, bo tych odcinków jest naprawdę dużo i po prostu warto sobie oglądać. Jeszcze niektóre odcinki sobie obejrzę, no ale jednak szkoda, że już nie jest emitowany, ale no, no mówię, trzeba było czegoś nowego, teraz to są te szkoły, szpitale i takie tam inne paradokumenty, no, więc to tyle.

biedrona333

#3 ·

Transcription

Słuchajcie, co do serialu W-11, no powiem, oglądałam bardzo dużo odcinków, bardzo tak dokładnie, że tak powiem, bardzo mi się ten serial podobał i nawet niektóre odcinki były kręcone w naszej szkole, na tynieckiej. No, żałuję, że tego serialu już nie ma, bo naprawdę jest świetna, a świetne tam niektóre akcje, ogólnie policjanci też fajnie śledztwa prowadzili. No i to tyle.

wojtas

#4 ·

1 likes
Transcription

Dzięki za oglądanie! Pozdrawiam!

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

Fajnie, że ten wątek powstał, bo też mam tutaj trochę coś do powiedzenia, aczkolwiek pamiętam, że przez W11 właśnie miałem problemy w szkole, jak byłem jeszcze na przełomie podstawówki, a gimnazjum, to ja pamiętam jak miałem nawet zakaz oglądania W11 w domu przez wychowawczynię w szkole, bo u nas w Dąbrowie Górniczej był taki popyt na ten serial i każdy się jarał tym serialem, co tam będzie, jak to będzie wyglądało, co będzie w następnym odcinku. Więc naprawdę... Muszę powiedzieć, że jestem po prostu w lekkim szoku. A raczej byłem. Ale ja i tak oglądałem ten serial. No co mogę o tym serialu powiedzieć? Serial był fajny i mi się on bardzo podobał. Pamiętam jeszcze detektywów i chyba tam niektórzy z W11 jeszcze pracowali. Aczkolwiek mogę się w tym momencie troszkę mylić. To znaczy, że zachował się głupio. Ale tak to mniej więcej wyglądało. No to z mojej strony jak na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

nuno69

#6 ·

Transcription

Tak, bo to było tak, że detektywi byli poniekąd połączeni z W-11, ale ja mam pytanie, bo wiem, że stare odcinki W-11, na przykład odcinki typu słynny krawaciarz, łomiarz, śmiertelna gra, czy bomber, czy jeszcze ten odcinek, gdzie Ankę Potaczyk i jej syna porwali, to były legendarne odcinki, tylko właśnie jest bardzo ciężko znaleźć. Ja wiem, że je się da znaleźć, one są gdzieś, tylko czy ktoś wiedziałby może, gdzie je można znaleźć, bo ja bym bardzo chętnie je obejrzał.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

Zobacz to pop-player, aczkolwiek może być różnie, bo nie wszystkie odcinki mogą być w rzuconiach.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#8 ·

Transcription

Witajcie od świeżo wątek w W11 oglądało się i to codziennie a w szczególności były akcje jak na Tynieckiej kręcili w W11 na przykład kręcili śmierć licealisty jeżeli dobrze pamiętam no i też jakieś inne różne kręcili odcinki kręcili też w tej kamienicy na Demnikach gdzie ja mieszkałem nie kręcili akurat w mieszkaniu tym co ja mieszkałem ale kręcili u sąsiadki na dole no i kolega się załapał bo akurat sprzątał sobie podwórko bo węgiel zrzucał do piwnicy no ale akurat był uchwycony na odcinku tylko to nie pamiętam coś z narkotykami było no i w sumie chyba jak na razie tyle jeżeli chodzi o W11

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

No, to, że to było nakręcone w Krakowie, to ja wiem, ale nie wiedziałem, że aż na Tynieckiej i że jeszcze tam, gdzie ty mieszkałeś, tylko tam na dole. To ten twój kolega jednak chyba musiał mieć szczęście, skoro udało mu się na coś takiego załapać. Swoją drogą, szczerze powiedziawszy, ciekawy jestem tak naprawdę, dlaczego w końcu postanowili zakończyć nakręcanie tego serialu.

matid25

#10 ·

Transcription

Oni chyba przestali kręcić ten serial, bo pojawili się sprawiedliwi, pojawiły się policjantki i policjanci i pewnie dlatego ten serial przestał być kręcony. W ogóle co do na przykład ulicy Pomorskiej, to nie była to ulica Pomorska, tylko to była ulica Lea, tam był właśnie ten komisariat cały W11, tylko że wiadomo, że była ulica zmieniona. Co jeszcze z takich ciekawostek, jeszcze w 2013 w lutym kręcili W11. Na Tynieckiej wtedy akurat chciałem iść do koleżanki i nie wpuścili mnie, dlatego że akurat na holu właśnie kręcili jakąś tam scenę z W11. Więc na Tynieckiej troszeczkę tych odcinków kręcono, a jeżeli nie całych odcinków, to kręcono jakieś tam ujęcia.

lukasz1993258

#11 ·

Transcription

Ja powiem tak Żałuję, że ten serial się skończył Bo to był fajny serial I ja się na tym serialu wychowałem Prawdę mówiąc, więc No trochę mi jest smutno, że on się skończył On był emitowany od 2004 do 2014 roku Więc Trochę tych odcinków było No i cóż, no Co tu więcej powiedzieć Chyba już nic Jeszcze raz powtórzę Szkoda, że już go nie nakręcają Bo akurat Z tym serialem Bądź co bądź Było naprawdę bardzo Dużo Wspomówek Tyle, pozdrawiam

matid25

#12 ·

Transcription

W W11 w tamtym roku były powtórki na TVN-ie, teraz nie wiem czy są, bo u nas w domu rodzinnym rzadko się ogląda telewizję, a jak byłem tam w Skale, no to TVN leciał, można powiedzieć, non-stop, więc oglądało się W11. Jak byłem w Krakowie, oglądaliśmy W11, to zawsze żeśmy zastanawiali się w szkole, gdzie dany odcinek był kręcony, w jakiej części Krakowa, dlatego że wiadomo, że ulice były podane nieprawdziwe. I potem żeśmy po krajobrazie, nie po krajobrazie próbowaliśmy dojść, gdzie to było kręcone. A na przykład jeszcze był ten stary dworzec. To dużo było. Były rzeczy kręcone tam, w okolicach tego starego dworca. Te opuszczone fabryki, te na przykład co tam było, że ktoś się schował gdzieś tam za miastem w jakichś opuszczonych fabrykach, to były takie hale, ale one chyba są wyburzone. To tam kręcone było. I chyba gdzieś coś na Bieżanowie było, albo na Kurdwanowie, teraz szczerze powiedziawszy nie pamiętam. Ale coś tam gdzieś właśnie było. I tam właśnie były kręcone różne takie, że ktoś gdzieś tam się chował w opuszczonych fabrykach. Raz była jedna ulica Lipska, która w Krakowie jest, tylko nie jestem pewien, czy rzeczywiście to było kręcone na ulicy Lipskiej, czy po prostu podali ulicę Lipska, a było kręcone gdzie indziej. Tego akurat szczerze powiedziawszy nie wiem, bo nie udało się nam jakoś za bardzo tego ustalić.

lukasz1993258

#13 ·

Transcription

Czy są emitowane? Już nie. W ogóle już W11 nie jest emitowane nigdzie chyba. Nawet na TVN7 nie jest emitowane. A kiedyś pamiętam, że przez przypadek, nie wiem, u znajomego była taka sytuacja, że na TVN-ie szło W11 z audiodeskrypcją. Ale to było kiedyś. Że tak powiem stare dzieje.

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Ja, rzecz jasna, mam na myśli powtórki.

bratczyk96

#15 ·

Transcription

Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o powtórki serialu W-11 Wydział Śledczy, bo tak to jest pełna nazwa tego serialu, to na wakacjach od poniedziałku do piątku popołudniami lecą powtórki archiwalne nadrania tego serialu. Sam lubię też to oglądać, dlatego właśnie za kilkadziesiąt, kilkanaście dokładnie minut będą ciągle dwa odcinki. To odpowiednio od poniedziałku do piątku po dwa odcinki puszczają z archiwum. Więc tutaj właśnie chcę sprostować, tutaj pana Łukasza chcę sprostować. Powtórki są, ale tylko nowotacja. A nowych chodników co faktycznie nie ma, ale powtórki są. Od poniedziałku do piątku. I trzeba po prostu się śledzić TVN, tak? Po dwa odcinki. Pozdrawiam. Damian, Login, Bratczyk96

Pozdrawiam

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

Eee, to ja myślałem, że to prędzej będą powtarzać na TVN7, no ale skoro powtarzają na TVN, no to fajnie.

bratczyk96

#17 ·

Transcription

Właśnie idzie teraz. Właśnie W11, pierwszy z powtórkowych odcinków na TVN, idzie teraz. Dam na chwilkę usłyszeć. Co to było?

Pozdrawiam

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

Dzięki za oglądanie!

bratczyk96

#19 ·

Transcription

Nie ma problemu.

Pozdrawiam

wojtas

#20 ·

1 likes
Transcription

A co do W-11 i jego rozpadu, to ja myślę, że to nie jest przez to, że się pojawili policjantki i policjanci, dlatego że to się chyba później pojawiło. Więc tak naprawdę nie wiem do końca, dlaczego to się rozpadło. Może po prostu już nie mieli tematów czy coś.

1 / 3 Następna