killer mud

Nowa klasa na grze Killer MUD

Założony przez nuno69 23 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 1 z 2

Hej!
Dziś do Killera doszła nowa klasa. Nomad, to wojownik pustynny mający wiele skilli z innych klas. Niestety można grać tylko człowiekiem. jest to klasa stworzona bardziej dla zaawansowanych graczy, bo miasto Nomadów znanduje sę na drugim końcu świata. mimo tego zapraszam spróbować, gdyż istnieje pewien sposób, jak można dostać się do Arras.
killermud.pl port 4004
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Czy arras nie dało się wybrać jako startowego miejsca kiedyś.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

A co z bardem? obiecóją nasi kochani deweloperzy muda od 2014 niezła zabawa. Jak to stwierdził lord carlam po zapytaniu? A nudzi się wam, nie chce mi się w kodzie grzebać. Dodałem bo może kiedyś jak będę miał hędkę. No cóż. hehe.
radio plays is super

Barda nie będzie. Carlam nie zaczął, Carlam nie skończy. Nomadem można tylko iźć do Carakris.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

O masakra, wszedłem tam właśnie. Jak neta mam dobrego bo płynie do mnie światłowodem, tam lagi tam są masakryczne. I nie mówię o opóźnieniu przy chodzeniu, a po prostu każda komenda minimum sekunda lagów. Kiepsko z tym
INFP

Wiem, niestety wiem

#7 1 polubienie

Na killerze weszły i jeszcze wejdą liczne zmiany, które niektórych z Was mogą zachęcić do gry. Przykładowo rent został zlikwidowany i teraz większość przedmiotów można przechować za darmo, za wyjątkiem artefaktów pozyskanych w pk, za to ceny skilli i innych rzeczy wzrosły. Istnieją dwa tryby gry, pk i npk [chyba nie muszę tłumaczyć różnicy]. Następne pw [globalny reset] będzie prawdopodobnie ostatni, poważniejsze zmiany nie będą już wprowadzane po kolejnych resetach. Obecne pw jeszcze trwa i nie wiadomo kiedy będzie następne, dlatego w tym momencie nie uświadczymy zbyt wielu graczy - większość czeka na restart. Oprócz tego po pw będą inne zmiany, o których nie wiem zbyt wiele. Tak czy inaczej, Killer się mocno zmienił. Czy na lepsze? To pytanie otwarte.
Dla chętnych podam jeszcze raz host i port, bo uległ on zmianie.
Host: killer-mud.pl
Port: 4004

Ah, i jeszcze link do discorda, to tam pojawiają się informacje i przebywa tam większość killerowych graczy.
`: `"""' :' https://discord.gg/6NRnxZeMTC

A co z klasą bard?
Cholerne wstrętne sample w suno!

Nic, nie ma.

#11 Edytowano

czy znowu usuną wszystkie postaci? a jeśli tak, to czy będzie można je odzyskać?

Po PW czyli globalnym resecie wszystkie postacie zostaną usunięte bez możliwości odzyskania, wszyscy startują od zera. Tak jak już wspomniałem, prawdopodobnie to będzie ostatni taki globalny reset, no i nie wiadomo jeszcze, kiedy on nastąpi. Jak na razie można jeszcze grać starymi postaciami to znaczy tymi założonymi od listopada 2021, bo wtedy było ostatnie pw.

ostatni będzie, to co potem? Wszyscy będą latać wymaksowani ze wszystkimi artami i rarami?
po co mi sygnatura?

ech nie zbyt to zachęcające, że wszystko usunięte będzie i nie do odzyskania

Każde PW tak ma.
po co mi sygnatura?

Tak, choć z tego co wiem, rozwój postaci, drop itemów itd ma być mocno spowolniony, więcej expa na następne levele ale nie wiem, co szanowne szefostwo ma dokładnie w planach.

No, teoretycznie w każdym potem mudzie latają wymaksowani, dziwię się, że ktoś i tak gra przez tylerestartów, całkiem ciekawe dlaczeggo.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Cóż są tacy co grindują swoją wiedze o świecie i jego mechanice :) ciekawe czy tąmulastość muda dałoby się jakoś tam zmniejszyć.
INFP

Pewnie tak, skoro na erionie mieli ten sam problem i zmniejszyli. W sensie przejście z lokacji do lokacji muliło, bo pewnie ci o to chodzi.

#20 Edited

No generalnie mechanizm w grze polegający na wykonaniu sie komend w kolejce. Mnei to irytuje. Z jednej strony mozna naklepac, z drugiej strony nie da sie przerwac. No i tez chodzenie z lokacji na lokacje faktycznie moglo i powinno byc szybsze. To jak to by męczyło to już inna sprawa.
INFP