anegdoty z Świętym Janem Pawłem ii i ojcem Janem Górą op
Wróć do Humor, gry i zabawy#1 zegarmistrz
witam serdecznie dzielmy się tu anegdotami związanymi z tymi świętymi ja mogę zacząć od dwuch Jan Paweł ii dzwoni do swojego ciężko chorego przyjaciela kardynałła Andrzeja Deskura który musiał zostać przeniesiony z polikliniki gemelli do austrii i mówi halo z tej strony papież a sekretarka w szpitalu odpowiedziała z pana taki papież jak zemnie chińska cesarzowa
Z Janem Górą natomiast anegdotka taka. Kiedyś Jan Góra chciał odlać dłoń Jana Pawła i zpytał się ojca Świętego czy pozwoli żemu rękę odleje a on się stuknoł w głowę i powiedział do Jana Góry czy masz dobże w głowie poco ci, a ojciec Jan odpowiedział chciał bym mieć rękę ktoóra mnie błogosławiła którą całowałem a wieczorem ksiądz Dziwisz zaprosił Jana Górę do Papieża na kolację i ojciec Jan włożył rękę papieża do takiego korytka, a Ojciec Święty mówi że do śmierci mam trzymać rękę w tej glajdzie,
a potem mówi do księdza Stanisława Stasiu a poco myśmy z tym facetem zaczeli się zadawać.
#2 matius
Dobre.
#3 Celtic1002
Fajne fajne, podobało mi się. :D
Anna Frankowska
#4 zegarmistrz
kolejna anegdotka zkąd wzieło sięże machomet niechciał przyjść do Góry to Góra przyszła do machometa mianowicie Jan Góra nieumówił się na audjęcje do papieża i przyjechał od tak sobie do rzymu i wchodzi do auli pawła vi i mianowicie spotyka go kard Stasiu Dziwisz i mówi do ojca Świętego ojcze Góra przyszła do machometa a na to papież to niech Góra poczeka a machomet zaraz przydzie
albo jeszcze taka jak to ojciec Jan przyjeżdżał do papieża i któregoś razu ojciec Święty popukał ojca Jana laską po plecach a nato ojciec Jan ojcze zaco zaco zaco, a ojciec Święty Jasiu profilaktycznie, profilaktycznie.
#5 daszekmdn
Używaj interpunkcji bo się zrozumieć zbytnio nie da.
#6 djkrissu
Potwierdzam, interpunkcja przede wszystkim!