Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#1461 denis333
Tego głosu rozsądku mi brakowało. To jest coś, o czym mówiłem w wątku z uwagami w sprawach forum.
#1462 hryniek
Ej, czy to jest błąd czy zamierzone działanie, wczoraj mi niby wyskoczył update do ELnte 1.16 zdaje się,
zaaktualizowałem to przed chwila i mam, 2.2 beta 7!
#1463 zubers87
umnie się tak samo zawsze pokazóje
#1464 zywek
Tak jest zawsze jak aktualizujesz bety.
#1465 hryniek
Ale ja w tym systemie siedzę przeważnie na stabilkach, więc mnie takie a nie inne zachowanie zdziwiło.
#1466 daszekmdn
Bo tak się stało, coś się tu sypło. Mógł byś naprawić ten problem z tymi powiadomieniami o komentarzach
na blogu bo mnie to serio irytuje że muszę sam sprawdzać a nie powiadomi, znaczy powiadomi ale nie ma
w co nowego.
#1467 Julitka
Najnowsza Beta (7): Gdy się wejdzie do wątku śledzonego, ktory pojawił się w "Co Nowego" i przejdzie
się do nowego wpisu, to pokazuje się moj własny, ktory napisałam przed tym "nowym". Sytuacja z jednego
wątku, będę testwała. U mnie żadnych problemow z aktualizacją z Beta5 do Beta7 (sporo mnie ominęło :d).
#1468 matius
U mnie to samo, że powiadomienie o nowym komentarzu się pojawia, ale nie ma go w co nowego oraz nadal
spacja daje na początek utworu w youtube.
#1469 Julitka
Ok, problem z przeskakiwaniem do własnego wpisu jako do pierwszego nowego chyba występuje sporadycznie,
albo to było jednorazowe "coś".
#1470 daszekmdn
występuje zawsze tylko zdąża sie usuwać w sekunde czy 2
#1471 misiek
U mnie to samo co u Julitki. Problem występuje losowo.
#1472 lukasz1993258
1. sciszenie tematu dźwiękowego ulega zmianie po uróchomieniu Eltena na nowo.
2. Gdy wpowiadomieniach co nowego czytam wątki lub wypowiadam się wnich, to po wysłaniu i po naciśnięciu escape
długo musze czekać nato, aby pokazały się kolejne wątki, wktórych pojawiły się nowe wpisy. a czasem poprostu
Elten jakby się uróchamia na nowo, tylko wuwczas Elten się mrozi.
#1473 zywek
Też mam z tym ostatnim Nieważne jaki mam internet.
#1474 DJGraco
Podczas otwierania kontaktów pojawił się undefined method `focus' for nil:NilClass
Section049:44:in `main'Section071:28Section071:26:in `loop'Section071:32
#1475 hryniek
Ja natomiast mam wrażenie, że jak przeglądam co nowego ELten dostaje lekkich przywieszek, a może problemy
z reakcją? Muszę to głębiej zbadać.
#1476 lukasz1993258
No nie tylko wco nowego. nawet wtrakcie przeglądania forum tak się dzieje.
#1477 balteam
wyczytałem że xiaomi mi7 ma mieć ekran 6 calowy, specyfikacja jakaś tam dobra, hmmm kurde niedługo nie
będzie żadnych telefonów z wyższej półki ok 5 cali
#1478 hryniek
O taaak, nie inaczej. wpis się znalazł nie tu gdzie powinien. Ogólnie jakoś wszystko spowolnilo, ale...
Nie powiem Wam czy w stosunku do stabilnej, mam na myśli funkcje sieciowe typu wiadomości itp.
#1479 hryniek
I też źle ująłem, bo o ile odbieranie wiadomości dziala dobrze, to wysyłanie... Jakby wolniej. Ktoś to oże potwierdzić,
czy to ja już za dużo oczekuję. :P
#1480 pajper
Coś jest na rzeczy z pewnością.
Ale nie wiem, gdzie tkwi problem, bo sprawa wygląda o tyle śmiesznie, że...
Z modemu play, czas potwierdzenia sesji 320ms.
Z internetu domowego 280ms.
To testy z dzisiaj. Więc, przy pingu 21ms, zdawałoby się, że problem po stronie serwera.
Przy próbie wykonania tego testu z samego serwera po lokalnym ip, czas potwierdzenia sesji wyniósł 10ms.
Sprawa o tyle dziwna, że potwierdzenie sesji nie przesyła masy pakietów tylko jeden pakiet.
Nie wiem więc, skąd takie opóźnienie przy wejściu i wyjściu na portach serwera.
Ale akurat przyczynę tak długiego ładowania forów po wysłaniu wpisu znam.
Muszą na nowo scachować się dane i to tyle trwa.
Pracuję już nad solucją.
Teraz czas potwierdzenia sesji u mnie pokazuje 70ms, więc chyba jest nieco normalniej.
Jak u was to wygląda?
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.