EltenLink

Elten 2 - betatesty

Wróć do Archiwum Eltena

#941 pajper

Witajcie!
Powoli szykuje się Elten 2.1 z planowaną premiera w okolicach listopada-grudnia.
Czy jest ktoś chętny do testów?
W sensie, robimy jak z Eltenem 2.0, linia testów beta, czy przy tej aktualizacji sobie to podarujemy i jak zwykle dotąd mam zatrudnić do sprawdzania tylko stałą ekipę testerską? :D
Zasadnicze pytani brzmi: czy wam się chce testować. :)
PZDR
DP

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-09-13 23:48

#942 misiek

Ja jestem gotowy i mogę testować.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-09-13 23:51

#943 pajper

A na małe poprawienie nastroju po tym forumowym zamieszaniu informuję, że od kilku dni testuję nową funkcję, która jest już skończona zasadniczo i teraz tylko dodaję do niej kilka, hmmm, jakby to nazwać, ulepszeń?
W zasadzie są dwie nowe funkcje, z którymi nie zdążyłem w Eltenie 2.0.

Obydwóćh nie było w Klango, a przynajmniej jedna z nich wydaje mi się bardzo przydatna, chociaż to moja, autorska opinia.

Ale trzy osoby ze mną to testowały i są chyba zadowolone. :)

Anyway, zobaczycie już niedługo. :)

#StandWithUkraine

2017-09-14 00:07

#944 misiek

To czekamy z niecierpliwością.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-09-14 00:28

#945 lukasz1993258

jESTEM HĘTNY DO TESTOWANIA.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
2017-09-14 00:35

#946 daszekmdn

Jestem chętny do testowania i chętnie dołączę do betatesterów :D

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-09-14 01:50

#947 denis333

Ja również mogę potestować cóż tam nowego. . A przez te dwie nowe funkcje hm hm. Nie mogłem dziś zasnąć.

2017-09-14 07:33

#948 gadaczka

Również jestem chętna do testów

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-09-14 11:12

#949 mojsior

i ja tyż

2017-09-14 11:32

#950 hryniek

Ja mogę spojrzeć na swoim środowisku testowym, ale to jak mówię spojrzeć, jednakowoż bardziej przygotowuję
się na trójeczkę, gdyż tam będę bardziej potrzebny chociażby przy testowaniu linuksowej wersji, bo akurat
tam to każda para rąk będzie na wagę złota.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-09-14 11:56

#951 denis333

Ja Ja mogę pomóc przy testowaniu trójeczki na macu.

2017-09-14 12:11

#952 misiek

Ja już bety testowałem, takwięc jestem zwarty i gotowy.

2017-09-14 15:30

#953 piotrk77

chętnie potestuje.

2017-09-14 17:32

#954 denis333

Apropo testów: Mogę się pochwalić, że z powodzeniem odpaliłem bieżącą, stabilną wersję eltena na wirtualnej
maszynie. Działa bardzo stabilnie. Czasami jakieś klawisze nie dojdą na swoje miejsce, ale nie jest to
jakoś strasznie uciążliwe.

2017-09-15 09:06

#955 lwiczka

ja moge testować

2017-09-15 13:07

#956 johnson

Ogólnie nie miałem nic przeciwko apropo bet różnych softów, fajnie siedziało mi się na betach dwójki
i jak najbardziej przeniosę się od razu na 2.1.

2017-09-15 17:10

#957 Puszkin

Ja również chętnie potestuję.

2017-09-15 20:51

#958 pajper

Witajcie!
I oto mamy pierwszą betę Eltena 2.1.
Po pierwsze, jak zwykle uprzedzam wszystkich, którzy podejmą się betatestów...
To tylko beta, wiele rzeczy może nie działać, a nawet może wystąpić sytuacja, w której nie uda się uruchomić programu i pozostanie tylko reinstalacja.

W wersji 2.1 powoli przygotowuję się do przesiadki na nowy silnik.
Z tej też przyczyny nieco zmieniły się funkcje, pojawiło się kilka nowych bibliotek i tak dalej.
To wszystko przekłada się na potencjalną możliwość mnóstwa błędów, za które z góry przepraszam.

Co do funkcji widzianych gołym okiem i zmian:

Poprawiłem, mam nadzieję, youtube oraz konwersję plików, nieco pogrzebałem przy interfejsach wiadomości i dałem nowe opcje moderacji, jak przenoszenie wątków.
Jednak najważniejsze zmiany są dwie.

Po pierwsze, od teraz do wiadomoci prywatnych można dołączać załączniki, max 16MB.
A także obsługiwane są maile i o tej funkcji napiszę troszkę więcej.

Możliwe są maile zarówno wychodzące, jak i przychodzące do Eltena.
Jeśli przy wysyłaniu wiadomości w pole odbiorcy wpiszecie adres e-mail, taka wiadomość zostanie wysłana jako mail.
Pojawoa się pytanie, z jakiego adresu.

login@elten-net.eu

Tak samo, maile kierowane do was mogą być odbierane w Eltenie, w sensie, jeśli na przykład wyślecie maila pod adres
pajper@elten-net.eu
Dojdzie on do mnie jako wiadomość prywatna.
Zarówno przy odbieraniu, jak i wysyłaniu maili również obsługiwane są załączniki.
Mam nadzieję, że się przyda. :)
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-09-16 21:45

#959 Celtic1002

A nie można z poziomu Eltena odpowiedzieć na maila, prawda? Już wyjaśniam, o co mi chodzi. Kto napisze
mi maila, chcę na niego odpowiedzieć, ale nie z aplikacji zewnętrznej. Można tak?

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2017-09-16 21:58

#960 daszekmdn

Można. Sprawdziłem, tylko zastanawia mnie czemu pod tabem powtarza się wiadomość.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-09-16 22:04