Zakończona zbiórka na Eltena na rok 2022
Back to Archiwum Eltena#181 pajper
210 zł z rachunku, na którym zbierałem wpłaty na Eltena, przekazałem w ramach testu do Fundacji. Dlatego odliczam tę kwotę na razie od sumy, gdyż w podsumowaniach nie uwzględniam jeszcze środków Fundacji.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#182 piter9521
Kiedy dostępny będzie blik, bo chcę przetestować opłacając pakiet i czekam na jego dodanie.
#183 pajper
Podejrzewam, że do końca tego miesiąca. Z przyczyn niezależnych od nas procedura bankowa się nieco przedłużyła.
#184 piter9521
A tak z ciekawości przez jaki serwis to realizujesz?
#185 pajper
Otrzymałem jedną wpłatę na pakiety premium (1x pakiet sponsorski). Bardzo dziękuję. Wpłata została dokonana bezpośrednio do Fundacji. Na razie w bilansie podliczam tylko wpłaty skierowane do mnie, podsumowanie Fundacji zacznę prowadzić, gdy całość zostanie na nią przeniesiona.
#186 pajper
Drodzy Eltenowicze! Od dnia dzisiejszego prosiłbym, by wpłaty na pakiety premium kierować bezpośrednio do Fundacji Prowadnica. Zaktualizowałem dane w pierwszym wpisie tego wątku oraz wyświetlane w zakładce "Pakiety premium". Wkleję też je poniżej.
Bardzo prosze, by przelewy podpisywać informacją, że dotyczą one Eltena.
Od tej pory nie obowiązują już miesięczne limity.
Jednocześnie informuję, że wpłaty dokonywane na Fundację jako darowizny (nie te za funkcje premium) mogą być odliczane do 6% od podatku dochodowego. więcej szczegółów można znaleźć na właściwych stronach Internetowych.
Dane do przelewów:
Fundacja Prowadnica
Ul. Krasickiego 5
84-239, Bolszewo
Numer konta:
75 1240 5383 1111 0011 0561 2428
#187 daszekmdn
A czy będą wliczane? W sensie, ile teraz faktycznie mamy zebrane?
#188 pajper
Tak, jak tylko rozliczenia poprzechodzą. Czyli za kilka dni.
#189 pajper
Otrzymałem dwie wpłaty na pakiety premium (1x skryba, 1x pakiet sponsorski). Bardzo dziękuję.
Jedna z wpłat została przekazana jeszcze na moje prywatne konto. Łącznie zebraliśmy 5390,12 zł.
Druga Wpłata została dokonana bezpośrednio do Fundacji. Na razie w bilansie podliczam tylko wpłaty skierowane do mnie, podsumowanie Fundacji zacznę prowadzić, gdy całość zostanie na nią przeniesiona.
#190 rylotek111
O kurde. Aż serducho rośnie, gdy się patrzy, jak to wszystko tak ładnie ruszyło z kopyta.:)
Oby tak dalej.
Gratuluję, kibicuję!
#191 pajper
Otrzymałem jedną wpłatę na pakiety premium (1x kod). Bardzo dziękuję. Wpłata została dokonana bezpośrednio do Fundacji. Na razie w bilansie podliczam tylko wpłaty skierowane do mnie, podsumowanie Fundacji zacznę prowadzić, gdy całość zostanie na nią przeniesiona.
#192 pajper
Otrzymałem dwie wpłaty na pakiety premium (2x pakiet sponsorski). Bardzo dziękuję. Wpłaty zostały dokonane bezpośrednio do Fundacji. Na razie w bilansie podliczam tylko wpłaty skierowane do mnie, podsumowanie Fundacji zacznę prowadzić, gdy całość zostanie na nią przeniesiona.
#193 pajper
Otrzymałem jedną wpłatę na pakiety premium (1x sponsor). Bardzo dziękuję.
Łącznie zebraliśmy 7455,60 zł.
#194 pajper
Drodzy Eltenowicze. Obecnie podawane przeze mnie kwoty są już sumą funduszu Fundacji.
Środki Fundacji są kwestią dużo bardziej dynamiczną. Należy od nich odliczać kwoty prowadzenia rachunków bankowych, księgowości i innych elementów administracyjnych. Są też dużo bardziej rozmyte między różne instytucje finansowe.
Z tej przyczyny kwoty w tym wątku będę podawał jako sumę środków, którymi dysponuje Fundacja, odpowiednio zmniejszone lub zwiększone w zależności od chwilowej sytuacji. Należy więc się spodziewać odliczeń z racji prowadzonej księgowości itd.
Nie będę też podawał bilansu kwot przy każdej informacji o wpłatach, a tylko co jakiś czas.
Zobaczymy, na ile ta forma się przyjmie. Obecnie należy przyjąć, że ok. 4000 zł będzie kosztowało prowadzenie księgowości do końca roku kalendarzowego.
#195 Paulinux
To i tak tanio, sądziłam, że to większy koszt.
#196 Julitka
Niestety mamy na myśli tylko pół roku i to biorąc pod uwagę zgodę wybranego biura rachunkowego, która to zgoda pewna bynajmniej nie jest. :p
-- (Paulinux):
To i tak tanio, sądziłam, że to większy koszt.
--
#197 Zuzler
No kochani, jeśli nie zaczniecie jako fundacja zarabiać na czymś więcej, niż Elten, to krucho będzie.
#198 pajper
Otrzymałem jedną wpłatę na pakiety premium (1x pakiet sponsorski). Bardzo dziękuję!
#199 pajper
Otrzymałem jedną wpłatę na pakiety premium (1x kurier). Bardzo dziękuję!
#200 pajper
Taka ogromna prośba do was. Kiedy wpłacacie na pakiety premium przelewem, zaznaczcie, że to na pakiety premium. Schemat opisu przelewu pt. Nazwa użytkownika, nazwa pakietu dla mnie jest dobry, ale dla księgowej już nic nie mówi. :)