Cześć. Postanowiłem kupić sobie magnetowid, lecz zastanawiam się nad dwiema rzeczami: 1. Czy taki sprzęt współpracuje z telewizorami obecnych czasów i dekoderem by z niego nagrywać? 2. Jak coś takiego w ogóle podłączyć?
Najlepiej kablem z wtyczką euro 2x, ale te starsze magnetowidy nawet nie miały tego złącza, przykładowo mój Sony z pierwszej połowy lat 90. Gdy już wybierzesz odpowiedni model, to koniecznie zapytaj się sprzedawcy czy ma wtyk na euro złącze. Tak podłączysz najprościej. Oczywiście, możesz bawić się w kable hinh, ale wtedy za każdym razem będziesz musiał przestawiać telewizor na av, a nie w każdym modelu jest to takie łatwe. Ewentualnie możesz jeszcze podłączyć poprzez przewód antenowy, ale to znowu będziesz musiał albo kupić kostkę z kilkoma wejściami ii przełącznikiem. Chyba, że dekoder posiada kilka wejść antenowych. Jak magnetowidy działają z nowymi dekoderami nie było mi dane sprawdzić. -- (dash): Cześć. Postanowiłem kupić sobie magnetowid, lecz zastanawiam się nad dwiema rzeczami: 1. Czy taki sprzęt współpracuje z telewizorami obecnych czasów i dekoderem by z niego nagrywać? 2. Jak coś takiego w ogóle podłączyć?
Nie wiem co ten dekoder posiada, natomiast będę w tej sprawie dzwonić do UPC. Tak BTW, nie jest to kolejny dodatek do mojego analogowego hobby, tylko planuję to zrobić z konieczności. W dekoderze jest niby nagrywarka, ale nie można tych nagrań nigdzie przetranswerować a po za tym nie umiem jej używać. Kasety VHS sąniezbyt poręczne, ale czasem po prostu chciałbym coś nagrać gdy nie ma mnie w domu, a taki sprzęt ma nagrywanie na życzenie. Są streamy Online, ale działają jak chcą, a mój internet też robi na co ma tylko ochotę więc nie jest to stabilne.
To tu w obecnych czasach może być problem, ale może niech wypowie się ktoś mądrzejszy ode mnie. W prawdzie ostatnie nagrania jakie wydziałem z vhs były z 2017 r, ale holera wie, czy nie były z naziemnej. -- (Łowca_Androidów): Ale nie chodzi o samoprzesłanieobrazu i dźwięku do TV, ale o możliwośćodbioru sygnału kablówki UPC przez tuner magnetowida
No to może być problem, u mnie dekoder jedynie ma wyjście HDMI, a zdaje się, że nie ma magnetowidów z HDMI, nie wiem jak z przjściówkami z HDMI na Eurozłącze i czy to zabangla, lub HDMI na chinch w zależności w jakie gniazda jest wyposażony magnetowid.
Niektóre dekodery mają eurozłącze, w tym mój polsatowski i naziemne starsze, niektóre naziemne też mają podwójne wejście antenowe, hinhe też mają głównie naziemne. Jak to jest z twoim Upc to nie mam pojęcia,. W moim polsatowskim zdaje się, że niema hinh, ale jeszcze to sprawdzę. Jak nie wiesz jak wygląda wtyk na eurozłącze, to zobacz w swoim czy jest takie szerokie wejście, całe dziurkowane. -- (daszekmdn): Ale mi chodzi o spięcie magnetowidu z dekoderem tak jak telewizory się kiedyś spinało chyba nie wiem nie znam się.
Skoro tak to nic nie zrobisz, chyba że posiada hinhe. -- (Łowca_Androidów): Ale z tego co zrozumiałem to chodzi o dekoder UPC, a ten nie posiada eurozłącza
--
This site uses cookies to enhance your experience.