pytania, uwagi, propozycje - forum głosowe

commentary niechce gadac przed zaladowaniem pulpitu

Started by adelcia 1 post last post 6 years ago

Transcription

Witam Was wszystkim bardzo serdecznie. Widzę, że tu się nic nie dzieje, więc stwierdziłam, że nagram się tutaj. Słuchajcie, nie wiem dokładnie co się zadziało, czy to jest po ostatniej aktualizacji komentary, albo jest to po ostatniej aktualizacji bezpieczeństwa dla mojego telefonu Xiaomi Mi A3. W każdym bądź razie wygląda to tak, że jak chcę zrestartować telefon, albo chcę go znowu uruchomić, czyli go totalnie wyłączę i potem włączę, to przed załadowaniem tego telefonu i wyjściem na pulpit nie czyta mi kompletnie nic. W czasie, gdy nastawiam... Słuchajcie, TalkBack czyta, że tam nie wiem, mam zczytać palec czytnikiem, albo mam w moim przypadku narysować wzór bezpieczeństwa, to jest zczytane, ale tylko TalkBackem, a nie komentarzem. Słyszałam, że podobno ma już autor komentarzy, jakieś zgłoszenia, że na kilku telefonach, na kilku ludziom to się po prostu dzieje. Na razie podobno nie ma informacji. Znaczy, nie wie, co to może być za problem, więc, no, mam nadzieję, że to się jak najszybciej uda rozwiązać, dlatego, że to jest niefajne, kiedy po prostu się okaże, że nie możemy sami odpalić telefonu i wpisać tam, nie wiem, kodupin, czy narysować wzór, czy wpisać hasło, co jest po prostu mało fajne. No i... Myślałam najpierw, że problem jest z Google TTS, natomiast TalkBack przed, jeszcze przed łączeniem gada, że tam, nie wiem, mam wpisać kodupin albo coś. Komentarii się nie chce odezwać, nawet jakby go 20 razy wyłączyć i 20 razy wyłączyć tą głośnością góra-dół, trzymając razem to się nie rozgada. Także na to uczulam, że niektórzy z Was... mogą mieć tego typu problem przy restartzie lub wyłączeniu, włączeniu telefonu.