obóz ICC
Back to Inne#201 mikolajholysz
a, no dobra
#202 jamajka
Czy ktoś wie, jakie narody jadą w tym roku?
#203 papierek
ja chce włoooszki :D :D :D
#204 hazel96
--Cytat (jamajka):
Od 16 do 21 lat, kwoty jeszcze nie wiadomo.
--Koniec cytatu
Czyli ja się już przestałam kwalifikować wiekowo, a szkoda. Nie myślę rzecz jasna o tym roku, ale przeszło mi przez głowę, że może wybrałabym się w przyszłym. No nic, musztarda po obiedzie i tak.
#205 MonikaZarczuk
Czasem biorą nawet, jeśli przekroczy się wiek, może w formie prowadzącego jakieś warsztaty albo opiekuna?
#206 hazel96
Oj nie, chyba nie czuję się stworzona do takich rzeczy, to jednak duża odpowiedzialność.
#207 MonikaZarczuk
Taka sama, jak wystąpić na nakademii szkolnej czy wygłosić referat na wykładzie.
#208 jamajka
Właśnie.
#209 mikolajholysz
co do tych wymagań wiekowych to nie do końca tak, Polska jest tak bardzo restrykcyjna, inne kraje nie koniecznie a ICC chyba udaje, że nic nie widzi. Znam 2 przypadki, gdzie to było przekroczone, w obie strony.
#210 Zuzler
Sorry, ale jak tak patrzę na to ile roboty mieli nasi koordynatorzy... Wiecie, to wymaga więcej niż tylko przeprowadzenia jakichś tam zajęć... No sorry. Pod tym względem to owszem, jak akademia szkolna, ale np jakaś tam względna organizacja grupy, jak trzeba gadanie z uczestnikami, organizacja całego wyjazdu, potem współpraca z resztą organizatorów na miejscu... No nie, to nie jest wszystko
#211 talpa171
Ale Zuza, nie musisz jechać typowo w roli koordynatora. Możesz właśnie pojechać w roli tylko prowadzącego warsztaty.
Była w tym roku taka babka z Niemiec. Niewidoma zupełnie. Ona nie koordynowała niczego, ale prowadziła kilka warsztatów. A już była wliczana do staffu, mimo, że właściwie nic nie robiła.
Więc można.
#212 Zuzler
Kuszące doprawdy. Tylko w takim razie na co się komu tam przydam?
#213 talpa171
No właśnie na to, że będziesz prowadzić warsztaty.
Wcale nie jest powiedziane, że grupa narodowa musi przyjechać tylko z jednym warsztatem. A to, że odciążysz koordynatorów tak, żeby nie musieli myśleć o warsztatach, a jedynie o ogarnianiu rzeczywistości, to już jest dużo.
Zobacz, że sprzątaczki, kucharki, itd, to też był staff, tyle, że inny trochę. :D
Paraskevi była w tym roku ze staffu. Ale to raczej ją prowadzili, a nie ona prowadziła kogoś. A co robiła? No właśnie prowadziła warsztaty i pomagała tym ze swojej grupy, którzy potrzebowali, nie wiem, znaleźć swoją szczoteczkę do zębów. :D
#214 papierek
granica wiekowa... było pare osób po 21. Nawet xenia wrzucając album napisała 16/25 years
#215 mikolajholysz
z tym 16 też nie takie oczywiste, w tym roku była osoba, która zaczynała w wieku lat 14ale do tego trzeba na prawdę być kimś więcej i bardzo dużo sobą reprezentować.
#216 Mulka
Albo trzeba być ze Szwajcarii lub Słowenii, bo z tych krajów nie ma tylu chętnych.
#217 Julitka
Zależy też właśnie od liczby chętnych na kraj. Warto napisać, może coś uda się zrobić!
Zwłaszcza że w przyszłym roku ICC odbywa się w... UK!
#218 denis333
Kuźwa. Tak piszecie o tym Icc, różne rzeczy, i normalnie aż bym pojechał! Szkoda tylko, że już się nie łapię z moimi śmiesznymi 24 wiosnami na plecach.
#219 zywek
Ja bym nie pojechał, bo UK mnie zniechęca
#220 mikolajholysz
@denis333 To czemuś nie pojechał za czasów świetności, dziewięcioosobowej polskiej delegacji i Picioka za koordynatora?
Tam cię znali wszyscy przecież, miałeś opcje.