EltenLink

Powinien być jakiś "chak" na grupy

Started by nuno69 141 posts last post 6 years ago Page 7 of 8

Mi chodziło chociażby o to, że posty w stylu czy się dalej bawimy, czy banujemy były nie na miejscu.
Moderacja miast zastanawiać się nad tym i ironizować w pewnych miejscach powinna zrobić, co trzeba. To jest ostatni jak na razie post w tym temacie i może narazie ostatni w ogóle.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#122 1 like

@Łysy, ukryta prawda ukrytą prawdą. Mnie bardziej chodziło o to, że takie zgłoszenia często dalją chociażby tyle, że IP gościa jest na różnych czarnych listach i wówczas ma on truniejszy dostęp do robienia burdelu.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#123 2 likes

namawianie do nienawiści? Gość sobie z was beke pocisnął, tyle.
po co mi sygnatura?

#124 2 likes

dariusz, problemy dotyczące konkretnych grup i zdecydowanej bardziej, lub mniej reakcji administracji podnoś w konkretnych grupach. Ja zakończę tylko ten temat, że w mojej, konkretnej grupie, a właściwie tam, gdzie jestem moderatorem, czyli telefony reakcje na zbytnie zbaczanie z tematu jest bardzo wyczulona reakcja i jeden, dwa posty nie w temacie są ok, ale 20 postów totalnie na inny temat są usówane/przenoszone. Ale nasza grupa też ma taką specyfikę, jak rozmawiamy o mapach google, to rozmawiamy o mapach google, a nie rozwodzimy się nat tym, czy iphone czy android jest lepszy. Ale to nie wątek w tym temacie.
po co mi sygnatura?

#125 Archived

Papierek, tia. poprostu wie, że ta moderacja jest jak kulawy strażnik.
Ledwo co.

Zgadzam się z wami w 100%! Ta moderacja powinna doczekać się całkowitej przebudowy! Ro zumiecie to? Całkowitej przebudowy!

#127 1 like

To samo pisałam parę postów wyżej, ale w takim wypadku dziękuję Ci, Maju, że napisałaś, bo Twoje posty się widocznie przynajmniej czyta. :p
-- (jamajka):
Przecież to zostało zrobione rano @magmar, tylko potem była ta awaria i wróciły. TO już było wyjaśniane, człowiek został zbanowany. Jeżeli opieszałością jest brak reakcji przez nawet nie całą dobę, i wcale nie brak reakcji, tylko przy okazji problemy techniczne, przy moderacji w liczbie 4 osób, to ja nie wiem, w jakim czasie musielibyśmy reagować, żeby to było OK. Co tu jest zamiataniem problemów pod dywan? Co tu jest unikaniem odpowiedzialności? Dostałam zgłoszenia prywatnie, na wszystkie się postarałam opowiedzieć i rzeczywiście, po 11 wieczorem już nie byłam w sanie np. ja tej grupy usunąć, ale rano to się, jak rozumiem, stało. A ani fundacje, ani moderacje, nie mają specjalnych dyżurów nocnych na taki wypadek, nie jesteśmy po prostu w stanie tego zrobić w niektórych momentach w czasie kwadransa. Ale ta grupa, prawie pusta z resztą, nie wisiała nawet doby.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#128 1 like

Regulamin Eltena wyraźnie wskazuje na to, że nie ingerujemy w kształt grup nierekomendowanych, chyba że nam się takowe zgłosi lub sami coś zauważymy. Nie zauważyliśmy przez całe straszne 12 godzin. Ale punkt pierwszy, czyli zgłoszenie, został ładnie spełniony przez userów. I fajnie. Po co robić z tego szum?
-- (łysy):
Tu nie chodzi o to kiedy ta grupa została usunięta, tylko o to że my podrzędne ludziki uprzednio musieliśmy interweniować. Czy to taki problem po wejściu na eltena przejść się po forach/ grupach i sprawdzić co się dzieje? Czy gdyby nie zainterweniował Nuno i kilka innych osób, w tym ja to ta grupa została by dostrzerzona i usunięta? Czy użytkownik namawiający do przemocy i nienawiści został by usunięty? Mam szczerą nadzieję, że jednak tak. Co do policji i sondów zgadzam się z Balteamem. Oni by nawet palcem nie kiwnęli. Prędzej byś miał problem, gdybyś kupił legalnego pirackiego Windowsa, chodził bez maski w trakcie pandemii, czy przejechał dwa km więcej niż dozwolona prętkość na danym odcinku. Ludzie zejdźcie na ziemię i przestańcie oglądać te gówniane paradokumenty, bo prawda nie ta ukryta jest troszkę inna niż myślicie.

--

#129 1 like

Tak, w świetle ostatnich wydarzeń powinni zrezygnować natychmiastowo, zwłaszcza za tą grupę usuniętą dopiero po 15 godzinach.
Jedyny błąd w tej sytuacji to pytanie Julitki czy go banować czy poczekać, a cała reszta to nakręcanie się na nieistotną grupę, którą widziało kilka osób. To już mniej ludzi się nakręcało na poprzednie kłótnie, które były bardziej istotne chociażby pod względem personalnego obrażania drugiej strony, albo pod kątem bardziej dotkliwego spamu niż nieistotna grupa, którą przecztało z 30 osób albo i nie.
Tak swoją drogą mógłbym się założyć o stówę, że po wybraniu nowej moderacji w przeciągu roku by było tyle samo narzekania, tylko pewnie od innych osób, bo np. ktoś z przyjaciół by się dostałdo moderacji.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#130 1 like

Moderacja też ludzie.
Wszyscy zaczęli sobie z niego żartować, co swoją drogą było chyba najlepszym sposobem na jego uciszenie poza ignorowaniem, więc i ja zaczęłam. A że ktoś się nie poznał na żarcie, to już niestety nie moja wina. :(
-- (daszekmdn):
Mi chodziło chociażby o to, że posty w stylu czy się dalej bawimy, czy banujemy były nie na miejscu.
Moderacja miast zastanawiać się nad tym i ironizować w pewnych miejscach powinna zrobić, co trzeba. To jest ostatni jak na razie post w tym temacie i może narazie ostatni w ogóle.

--

#131 2 likes

Oczywiście, że nie jest to problem, ale grupa była utworzona dość późno. Ktośją naszczęście wtedy zauważył i zgłosił. Zwykle staramy sięto kontrolować, ale akurat wtedy pewnych osób na eltenie ni było, a ja właśnie miałam go zamknąć. Podejrzewam, że gdyby sprawa nie była zgłoszona, zauważylibyśmy jąrano i usunęli. Czyli dokłądnie to by się stało, co sięstało teraz, tylko oczywiście zgłoszenia to przyśpieszyły.
-- (łysy):
Tu nie chodzi o to kiedy ta grupa została usunięta, tylko o to że my podrzędne ludziki uprzednio musieliśmy interweniować. Czy to taki problem po wejściu na eltena przejść się po forach/ grupach i sprawdzić co się dzieje? Czy gdyby nie zainterweniował Nuno i kilka innych osób, w tym ja to ta grupa została by dostrzerzona i usunięta? Czy użytkownik namawiający do przemocy i nienawiści został by usunięty? Mam szczerą nadzieję, że jednak tak. Co do policji i sondów zgadzam się z Balteamem. Oni by nawet palcem nie kiwnęli. Prędzej byś miał problem, gdybyś kupił legalnego pirackiego Windowsa, chodził bez maski w trakcie pandemii, czy przejechał dwa km więcej niż dozwolona prętkość na danym odcinku. Ludzie zejdźcie na ziemię i przestańcie oglądać te gówniane paradokumenty, bo prawda nie ta ukryta jest troszkę inna niż myślicie.

--
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

#132 Archived

Tak na marginesie. Czemu w radzie starszych figruje nadal piątka użytkowników skoro na dzień dzisiejszy jest ich czworo?

#133 Archived

Czworo?
myślałem, że dwojga, bo tych dwóch to ani widu, ani słychu.

#134 1 like

W becie wszystko się zgadza raczej. 4 osoby w społeczności eltena są podane, w moderacjach grup też wszystko chyba ok.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#135 Archived

nie no, Polskiej społeczności się pszyda więcej moderatorów.

Zamknijcie ten wątek na litość boską, jeszcze tę chorę audio od tego debila tutaj jest zachowane, aż ciarki na plecach
Senter San

Bardzo nienaturalnie to brzmi.
Żałosny mix szkoda gadać.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Co brzmi nienaturalnie?

To audio, o którym wspomniał Dj Senter.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Co nie zmienia faktu, że niesmak pozostaje.