Forum

Pare pytań o Booxensie XT

Forum mieszane

monstricek

#1 ·

Transcription

Dzień dobry, Eltenie. Postanowiłem dzisiaj utworzyć taki dziwny wątek, ponieważ znalazłem tu u siebie Boxensa XT, starego. Wszystko byłoby dobrze, nawet na stronie EC znalazłem dla niego ostatni firmware roku 2015. I nawet to jest dobrze, bo myślałem, że już dawno nie jest aktualizowany ten player. Pytanie następujące. Czy ktoś próbował ładować go od kompa? Gdzieś tu mam ładowarkę, ale jeszcze jej nie znalazłem, a chciałbym naładować i to pokombinować, potestować jak to działa i tak dalej, bo to coś nawet ma bluetootha. No i może ktoś miał jakieś do czynienia, czy wiecie, czy da się go naładować za pomocą kompa. Podłączyłem, niby coś tam dzieje się, ale player do mnie ani gada, ani nic. Tylko słyszę dźwięk z głośnika, czyli na pewno coś się dzieje, nie wiem tylko, czy on się ładuje w ogóle. Jakoś cisza jest. Mam nadzieję, że uda się mi go naładować, ale jak ktoś podpowie, czy naprawdę da się go naładować za pomocą USB, to proszę o pomoc. Właśnie nic o tym nie znalazłem w jego manualu. Jakoś nic tam nie piszą, albo ja źle szukałem. Dziękuję. Dziękuję wszystkim.

matius

#2 ·

Transcription

Odpowiadając na Twoje pytanie, da się naładować buksensor w ten sposób. Moje urządzenie jest dowodem na to, bo padło mi, może nie padło, ale był problem z ładowaniem normalnie przez ładowarkę. No faktycznie trzeba było ładować w ten sposób. Ale ja jeśli dobrze pamiętam, zrobiłem to troszkę inaczej. Nie do bezpośrednio do komputera, lecz podpinałem kabel USB i z drugiej strony kostkę do gniazdka. Więc skoro się tak dało, więc pewnie do komputera się da, tylko że operacja będzie dłużej trwała. Tak myślę. Nie to, że dłużej niż w gniazdku przez kabel i ten, tylko dłużej niż na ładowarce, bo na ładowarce pewnie będzie szybciej.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

monstricek

#3 ·

Transcription

Cześć, dzięki wielkie. Ja w sumie doszedłem do tego samego, też tak ładowałem, znalazłem potem ładowarkę. Pytanie inne, może ktoś wie, może ktoś powie. Ja szukałem ostatniego firmware'u. Niby znalazłem, ale angielski. Chciałem w sumie zaktualizować, bo ja miałem 3.0, a znalazłem 3.2, bo tam dużo zmian wprowadzili i tak dalej. Chciałem to zrobić, no ale problem był taki, że ja mam rosyjski firmware, a aktualizowałem do angielskiego. Wszystko się ładnie zaktualizowało, tylko player nie gada. Czyli mogę słuchać, wszystko działa, wszystko dobrze, ale syntezy nie ma. Pytanie następujące, czy istnieje może jakaś komenda, która by pozwoliła urządzeniu zresetować? No może do pierwszego firmware'u lub jakoś inaczej. Lub jakoś może można wgrać syntezator. Pisałem do HIMSA, żadnej odpowiedzi nie otrzymałem. I wtedy następujące pytanie. Kto w Polsce zajmuje się tym urządzeniem? Może ja chociażby do nich napiszę, zadzwonię, może mi ktoś coś powie, bo ja w sumie nie wiem, co z tym robić, bo on milczy. I żadnego wyświetlacza nie ma, także jakby nikt mi nic nie podpowie. Tak, bo ja może jakoś i sam by poradził. Także jak ktoś może pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny, bo chciałbym jednak używać to urządzenie.

matius

#4 ·

Transcription

Na polskim rynku buksemsem zajmuje się ECE, a co do Twojego problemu nigdy się z czymś takim nie spotkałem, więc nie wiem. Może jeszcze raz spróbuj zainstalować ten wcześniejszy, czyli ten 3.0, jeżeli znajdziesz. I może pomoże, ten 3.0, spróbuj. Nawet nie wiem jaki jest na stronie ECE, musiałbym to sprawdzić. Możliwe, że tam będzie dobry, oczywiście na to będzie po polsku, ale może będą mniej rosyjski, nie wiem. Dziękuję.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

johnson

#5 ·

Transcription

Zobaczyłem przed momentem na ECE, na pewno będą polskie firmware'y rosyjskiego, nie mieli wyboru jakiegoś angielski, rosyjski i tak dalej, tylko po prostu były dwie wersje, jedno jest do 2.21, no a drugie jest 3.2, no to tylko w zasadzie wydaje mi się tyle od nich, no a instrukcja polska jest do wersji 3.2. No i tyle, no sam nie mam z XT, więc no niestety nie powiem Ci w tej kwestii co można innego zrobić, no musisz zobaczyć jeszcze kto w Rosji dystrybuje XT i czy w ogóle mają możliwość aktualizacji, czy w ogóle dają jakiś, mają jakiś download u siebie, nie, żeby pobrać soft i zaktualizować. No, tyle ode mnie.