Sceny, które was wzruszyły
Back to Literatura#21 nuno69
Ten moment kiedy w "Legend Of The Condor Heroes" król Duan opowiada o tym, jak było nie było zabił małe dziecko.
#22 pates
@Monte generalnie scena, gdy Eragon zostawał w Helgrindzie i kazał Saphirze odlatywać, też była dość wzruszająca, chodzi mi o np. Poświęcenie. No i myśli na temat tego, czy zabić Sloana.
#23 nuno69
Paolini nigdy nie był mistrzem dobrych scen, Eragon jest płytki jak cięcie po papierze.
#24 Monte
No masz rację.
-- (pates):
@Monte generalnie scena, gdy Eragon zostawał w Helgrindzie i kazał Saphirze odlatywać, też była dość wzruszająca, chodzi mi o np. Poświęcenie. No i myśli na temat tego, czy zabić Sloana.
--
#25 pates
@Nuno mnie się podobał i generalnie szkoda, że nie będzie V części.
#26 nuno69
Mnie bardzo było szkoda Davida Kerczela ze szczeliny. Niby nic wzruszającego się nie stało ale zastanawiam się, co się znim stało. to jedyny bohater w całej książce który wzbudził moją sympatię.
#27 mustafa
No to jak niby napisać, co bez spoilera?
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#28 magmar
Książka Ono Doroty Terakowskiej wzruszyła mnie zmiana bohaterki, a scena?
CO kasztan zmienił w jej życiu mentalnie. Nie chcę pisać więcej by nie zepsuć
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#29 magmar
Miesięczne opowiadania w Sercu AMicisa ile chłopak musiał pokonać trudności by odnaleźć matkę.
#30 lalar123
Mnie wzrószyła scena z drógiej części szkoły orlont kiedy szukano i próbowano ocalić ludzi którzy utknęli na lodowcu.
#31 magmar
Jeździec miedziany wgdy jednabohaterka będąc w ciąży oddawała swojemu mężowi własną krew, bo trzeba było dokonać transfuzji.
#32 Zuzler
"Jeździec miedziany", gdy wszyscy jedna postać umierającej siostrze próbowała kłamać, że nic nie łączy jej i ukochanego siostry.
#33 magmar
WIesz, bardziej mnie poruszało jak dała jej lekarstwo by przedłużyć jej życie.
#34 magmar
Tatiana trchę była zbyt naiwna, ale miała naprawdę bardzo dobre serce, którym potrafiła się dzielić z bliskimi.
#35 sylwinka
Mnie osobiście poruszyła historia babki Agaty w seri Magdaleny Witkiewicz Miasteczko.
#36 MarOlk
Odkopuję z czeluści. Ostatnia scena z "Królestwa" Twardocha. Dawno to było, ale do dzisiaj mam ciary na plecach.
#37 Numernabis
Igrzyska śmierci, tom 01 kiedy to Prim, siostrzyczka Katniss pierwszy raz bierze udział w corocznych dożynkach...
Co dalej się dzieje na tych dożynkach nie będę opisywał, bo może to czytać ktoś kto jeszcze nie sięgał po tą lekturę i nie chicałbym uprzedzać faktów, ale ci co czytali wiedzą o który moment mi chodzi.
Czytałem już 3 razy ten cykl i ten moment za każdym razem wywołuje u mnie gulę w gardle.
#38 Monte
Pamiętam, że kiedy w szóstej klasie czytałam książkę "Ten obcy", to poruszyła mnie scena, jak Zenek uratował dziecko w wózku przed stratowaniem przez konia.
#39 Monte
O właśnie, i jeszcze scena z nowelki pt. "Antek", jak nieumyślnie zabito małą Rozalkę, wsadzając ją do pieca na trzy zdrowaśki, bo chyba była chora, czy coś.