A Hero's Call: spojlery, porady ETC
Back to spoilery cheaty sejwy i takie tam#201 matius
Zrobiłem Madranusa i Navinciusa. Zastało Linario, ale jak wchodze to tam kamienia nie ma. A nawet w zadaniu pobocznym pisze, że powinien być.
#202 nuno69
Pobugowana ta gra w cholerę :(.
#203 mojsior
gdzie nie zauważyłem, a nawet jeśli to po pierwsze feedback jest i joseph w miarę możliwości odpisuje, a po drugie od kąd kiedy ian odszedł z teamu to mogą się dziać takie rzeczy w końcu joseph nie jest jakimś doświadczonym programistą
#204 nuno69
No tak, przede wszystkim Joseph jest skrypterem, a egoizm jakim wykazał się Ian względem innych członków teamu zaqsługuje na naganę.
#205 daszekmdn
Poszedłem do świątyni i nie mam pojęcia jak sie z niej wydostać, wszędzie żywopłot.
#206 daszekmdn
OK, nieaktualne, udało mi sie w końcu wyjść.
#207 matius
Jednak ten kamień gdzieś jest, tylko ja nie doszukałem. Bo kouś udało się go znaleźć.
#208 longshoot
ech to drzewo i te runy, wydawało by się, że da się to jakoś logicznie ułoryyć, ale nie idzie coś. :d
#209 matius
A znalazłeś książkę z tym?
#210 longshoot
nie jestem pewien, a jak nazywa się ta książka, miałem cos że sa jakieś runy napisane, ale żadnych mi nie przeczytało
#211 matius
Daj enter na tej książce. Tej z runami. i potem tabulatorem przejrzyj.
#212 martinus
a jeśli chodzi o mnie to uważam, że gra jest naprawdę godna polecenia, nawet pomimo kilku mankamentów, kture jak wiadomo w każdej grze audio mogą się trafić. Bardzo podoba mi się np. voice acting, leveling, i ogulnie fabuła gry.
#213 martinus
Ktoś mi powie jak dostać się najkrutszą drogą do linarrio?
#214 pates
odd katakumb
#215 martinus
Wszystko jedno z którego mauzoleum?
#216 nuno69
Tak. MArtinus porada dla ciebie, bo masz potencjał jako gracz: gadaj z postaciami i szukaj sam, dopiero jak naprawdę jesteś w przysłowiowej dziurze to pisz.
#217 martinus
Na easy jak przechodziłem jakoś grało mi się łatwiej, ale determinacji mi nie brakuje, po eksploruję jeszcze, i może znajdę za którymś razem linarrio mausoleum, i zneutralizuję ten ostatni kamień.
#218 AndyElusive
Siemson.
Gram sobie już z ogładą troche czasu i jedno co zaóważyłem bo 2 razy podchodziłem do tego zagadnienia przy queście gdzie kowalowi sprzedajemy sprzęt goblinów im więcej go sprzedacie za jednym razem tym jego wiedza wzrasta i damage wykutych przez niego przedmiotów jest większe.
To oczywiście moja indywidualna ocena ale porównajcie sobie następnym razem jak drugi raz będziecie przechodzić gre lub coś w tym stylu.
Przykładowo ja przy pierwszym podejściu u niego jak sprzedałem sprzęt zdobyty na goblinach w walkach mogłem dostać młot o max damage 153 a jak jeszcze raz wczytałem gre poexpiłem na pałacu goblinów i obozach to już po sprzedaży totalnie wszystkiego co miałem a było tego sporo bo długi czas nie odwiedzałem miasta to młot już miał 185 damage.
Losowość czy reguła jak kto może to niech kiedyś sprawdzi może jak się uprzeć to i może kowal zrobi młotek z max 200 damage.
Młot powolny ale przy takim 185 damage wojownik jak udeży z Frrully to i nawet istoty o sporej ilości hp padają.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#219 martinus
to jest typowy random, ja np. grając na easy nie dostałem master forget warhammer, które miało ocenę 185 tylko 156, a na normall, prawie 300.
#220 AndyElusive
SIemson.
Pytanie mam mam 3 misje przed końcem chciałem się dowiedzieć jak mugł bym je przejść bo chyba coś sknociłem.
Pierwsza misja nazywa się dom podzielony nie znalazłem dowodów zdrady by wywołać wojne domową wśród goblinów, gdzie tego szukać w obozowiskach gdzie zdobywało się klucze, w wiosce radgura gdzie zabija się szamana czy poprostu w pałacu i komu to przedstawić aby misja poszła dalej.
Druga misja dotyczy tego wielkiego drzewa załatwiłem to zatrute drzewo i wogule ogarnołem dźwignie, znalazłem to całe więzienie jednak go sobie na mapie nie oznaczyłem i nie pamiętam jak do niego wrucić by tam przeszperać dokładnie, znalazłem trupa i przy nim dziennik z zapiskami jednak misja z odnalezieniem brata zmarłego leśniczego i sama kwestia tego więzienia nie poszła.
Czy coś źle wykonałem czy poprostu musze bardzo uważnie połazić po tym labiryncie w tym wielkim drzewie i dobrze poexplorować.
Dziękuje za wszelkie rady, krytyke też wszystko jest budujące a każda uwaga się przyda.
Pozdrawiam grających i tych co zamierzają ponownie zagrać.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."