Odtwarzacz multimedialny Orion +
Back to Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#61 misiek
Jeśli do tej pory używałeś mp3 do stu zł, to wszystko dla ciebie będzie ok.
--Cytat (patrykkubaszczyk):
No i słuchałem na słuchawkach, normalnie.
Wszystko ok.
--Koniec cytatu
#62 patrykkubaszczyk Archived
Nie prawda, nie używam złomu.
#63 daszekmdn
Nie używam mp3 do 100 zł, tylko wysokiej klasy deków kasetowych np i uważam, że Orion dźwięk ma dobry, skoro na słuchawkach dousznych od telefonu brzmi elegancko, to na dużych na pewno jest bardzo porządnie.
#64 misiek
No skoro dla ciebie Esperanza chińska brzmiała dobrze i nie używasz w ogóle niskich tonów, to ja nie mam więcej pytań.
--Cytat (daszekmdn):
Nie używam mp3 do 100 zł, tylko wysokiej klasy deków kasetowych np i uważam, że Orion dźwięk ma dobry, skoro na słuchawkach dousznych od telefonu brzmi elegancko, to na dużych na pewno jest bardzo porządnie.
--Koniec cytatu
#65 daszekmdn
Ale do kogo to było?
#66 DJGraco
No jak to do kogo? Pod postem Łysego był cytat z posta Dashka.
#67 daszekmdn
A gdzie ja niby mówiłem, że używałem Chińskiej mp3 od Esperanzy? Tą firmę kojarzę tylko z słuchawkami xD.
#68 misiek
I o słuchawkach właśnie pisałem.
--Cytat (daszekmdn):
A gdzie ja niby mówiłem, że używałem Chińskiej mp3 od Esperanzy? Tą firmę kojarzę tylko z słuchawkami xD.
--Koniec cytatu
#69 misiek
Tak kończąc ten offtop, ja tą firmę kojarzę tylko z płyt kompaktowych, z resztą marnej jakości. I gdzieś kiedyś jakiś tablet przewinął mi się przez ręce.
#70 KaelaMensha2000
Witajcie,
Czy do oriona da się podłączyć mikrofon zewnętrzny?
#71 pates
Tak.
#72 misiek
Ja poważnie się interesuję tym nowszym z Ece.
#73 Lowca_Androidow
To całkiem dobry zakup, choć ja nie kupię ze względu na te głosy dla plików txt, niby do wyboru 5 polskich głosów, ale każdy dziwnie czyta, chyba zbytnio polubiłem Anię z Plextalka, rzecz gustu, ale dla mnie te z Oriona kiepsko interpretują, zwłaszcza dialogi za bardzo jednostajnie czytają, ale poza tym to całkiem dobry produkt, nie wiem jak dźwięk na słuchawkach, nie miałem okazji porównać z moim Plextalkiem, a dla mnie to dość istotna sprawa, ma to znaczenie podczas odsłuchu superprodukcji.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#74 pates
Ja go chyba sobie wezmę na dofinansowanie, zwłaszcza, że jak na tyflo jest tani.
#75 markus1234
A ja w ogóle nie słyszałem żadnego z tych dwóch orionów jak czytają pliki tekstowe. Miałby ktoś jakąś próbkę? Interesują mnie oba, czyli ten z Altixu i ten z E.C.E. Porównałbym je do plextalka linio. Na plextalku potwierdzam, fajnie się czyta książki.
#76 misiek
Jeśli to jest ta Anka z nowszego Mobilespeaka, czyli ta nie szczekająca to ciężko będzie znaleźć cokolwiek lepszego do czytania.
-- (Lowca_Androidow):
To całkiem dobry zakup, choć ja nie kupię ze względu na te głosy dla plików txt, niby do wyboru 5 polskich głosów, ale każdy dziwnie czyta, chyba zbytnio polubiłem Anię z Plextalka, rzecz gustu, ale dla mnie te z Oriona kiepsko interpretują, zwłaszcza dialogi za bardzo jednostajnie czytają, ale poza tym to całkiem dobry produkt, nie wiem jak dźwięk na słuchawkach, nie miałem okazji porównać z moim Plextalkiem, a dla mnie to dość istotna sprawa, ma to znaczenie podczas odsłuchu superprodukcji.
--
#77 pates
Głównie różnice między orionami to głosy. W Altixowym jest vocalizer, w ece Ivona.
#78 misiek
Ze sraltixa i tak bym nie kupił dla zasady.
-- (pates):
Głównie różnice między orionami to głosy. W Altixowym jest vocalizer, w ece Ivona.
--
#79 KaelaMensha2000
Coś dziwnego mi się stało z Orionem, tzn. nie chce mi się połączyć z wi-fi
widzi router, ale ciągle jest komunikat łączenie
#80 markus1234
Najprawdopodobniej jest źle wpisane hasło. Trzeba jakimś cudem usunąć sieć z Oriona, i połączyć go jeszcze raz, wpisując prawidłowe hasło. Tak było w którymś z podcastów mówione.