Facebook lub mozilla fire fox
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 balteam
Witajcie, jak jestem na mobilnym facebooku na fire foxie to mozilla coś wolno mi stronę ładuję, jak kliknę
w wiaomości to minuta mija jak ją załaduje, a na operze nie wiem dlaczego, ale facebook mobilny w ogóleinaczej
wygląda, ale jego zaleta jest taka, że ładuje sięnormalnie i jak ktoś napisze to odrazu się odświerza
konwersacja
#2 hryniek
nie jest to czasem FIrefox57? BO ten to problemy ma z szybkością ładowania na WIndowsie i z NVDA dlatego
póki co siedzęna Chromie. I rzeczywiście pod chromowymi przeglądarkami, a z tego co mi wiadomo Opera
używa silnika Chrome to ta strona rzeczywiście inaczej wygląda.
#3 Lowca_Androidow
Ale przecież jest już Firefox 58b
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#4 balteam
mam wersje esr, aktualną.
#5 Puszkin
Dziwne, u mnie na wersji ESR chodzi bez zarzutów, natomiast w chromie czy w operze mimo, że wpisujemy
m.facebook.com to i tak otwiera się strona touch.facebook.com, dlatego wygląda inaczej.
#6 balteam
no faktycznie, na mozilli też przez touch mogę otworzyć.
Teraz mi działa normalnie bez żadnej aktualizacji, rano coś odwałało tej mozilli, chyba przesiądę się
na operę, ale denerwuje mnie, że na przykład na youtube pełno klikalnych rzeczy jest.
#7 hryniek
Te elementy klikalne możesz wylączyć sobie w ustawieniach formatowania dokumentów w NVDA. Ja tak zrobiłęm
i jest spokój.
#8 balteam
no wiem, wiem, że to mogę wyłączyć, ale to przydatne czasami, dlatego, narazie siedzę na mozilli.
#9 zywek
Nieprawda, że touch.facebook.com. Po prosu ona tak wygląd, bo chrome inaczej to wszyskto wyświetla.
#10 balteam
prawda, a przyajmnej mozilla na touch.facebook też tak wyświetla jak hrom.
#11 Puszkin
Prawda, jest ten sam wygląd, więc nie może być to nic innego.
#12 zywek
Nie musi wczytywać bezpośrednio touch.facebook.com tylko przez to, że ma inny silnik wczytywać tak, jakby
to była tamta strona z tym, że ot jest ndal strona mobilna dlatego, że może być np dostosowana opd ileś
tam przeglądarek. Kilka stron gdzieś widziałem, co pod firefoxem wygląda inaczej, niż pod chromem
#13 Puszkin
Wygląda inaczej, bo np w Chromie styli nie wyłączysz.
#14 zywek
Dlateo mówię, że ładuje inną stronę powiedzmy dla innego silnika