Co się dzieje z tym programem?
Back to Dyskusja ogólna#21 markus1234
A ja mam takie pytanie:
Dlaczego ta aktualizacja jest wyświetlana jako nvda 2019.3.1? Pozdrawiam.
#22 markus1234
Moim zdaniem powinno być nvda 2019.3, a nie 3.1.
#23 markus1234
I kolejne pytanie, uaktualniłem nvda do najnowszej wersji, i w co nowego jest napisane tak:
Poprzednio używany przełącznik -r jest wciąż akceptowany, ale ignorowany.
O jaki przełącznik -r chodzi? Bo nie rozumiem.
Pozdrawiam.
#24 Lowca_Androidow
Przełącznik r powoduje, że gdybyś miał inną instancję NVDA uruchomioną to korzystając z przełącznika R spowodujesz, że najpierw zamknie się poprzednia wersja, a dopiero potem uruchomi się następna, to po to, aby uniknąć uruchomionych dwóch wersji NVDA, bo żadna nie będzie gadać.
Tak sądzę, że to o to właśnie chodzi.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#25 zvonimirek222
chodzi o przełącznik w wierszu poleceń .
Teraz domyślnie NVDA się odpali, zamieniając poprzednio uruchomioną kopię.
#26 stefan
Tego samego dnia wyszły:
2019.3
i 2019.3.1
W tym z jedynką poprawiono tłumaczenie.
Także nie różnią się one dla nas.
A Ty pewnie zaktualizowałeś nieco później i Ci się wyświetliła już wersja z dodaną jedynką.
Cytat (markus1234):
Moim zdaniem powinno być nvda 2019.3, a nie 3.1.
--Koniec cytatu
#27 Lowca_Androidow
A jednak windows sporo miesza, jest sobie takiprogramik autoruns i byłczytelny przez NVDA, po ostatnich aktualizacjach nie jest już czytelny,nie czyta nistotnej kwesti, NVDA nie czyta zakładek, starsza wersja NVDA równieżnie więc to nie kwestia NVDA, na pewno winę ponosi windows i zmiany jakie w nim następują, ta sama wersja była czytelna przez NVDA, aktualnie nie jest.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.