ahoj. v tomto tématu bych se rád pobavil, co jste dostali k vánocům. Já jsem dostal nějaké oblečení, deodorant, mikrofon k pc, bt klávesnici, a zpoustu dalších věcí.
Ahoj. Já jsem dostal bezdrátovou nabíječku k Iphonu, obal na Iphone, sklo na Iphone, Iphone XS 256 GB, ponožky, trička, krosnu a deodorant. Měl tam být ještě notebook s příslušenstvým, které jsem chtěl a dva Braillské řádky focus Blue duo, ale hlavně posudkový lékař měl dost času, takže mi peníze na pořízení pomůcek přišly až před Vánoci, žádosti se začaly vyřizovat v září. Objednání, sestavení a dodání notebooku se vyřizuje, to dělá TyfloCentrum. Braillské řádky jsem si musel objednat z Galopu sám, prý tam preferují objednávání samotnými uživateli. Dneska mi asi přijdou poštou domů. Ten čtrnáctiznakový můžu používat s Iphonem a čtyřicetiznakový s notebookem. Focus Blue Duo a Alva BC640 Comfort jsou u nás určitě jediné řádky, které mají v sobě Braillskou klávesnici, ve světě by se možná ještě našla nějaká značka, která takové řádky dělá.Ale dřív i u nás se objevilo několik řádků s Braillskou klávesnicí, ale byly to přímo zápisníky, ne samostatně použitelné s počítačem nebo mobilem. Možná si takové zápisníky z těch starších tady někdo pamatuje, na Tmaváčích se hodně předváděli.
Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin. Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!
já k vánocům jsem dostala nic moc, gnějaki džem, o dělala sousedka. pozdě od svého přítele dostala jsem něco velmi krásného! konev na čaj a do toho pohar a talíř a to je český porcelan do toho ještě čaj a svíčka. Maria s kostela mě dála Zelený čaj a sušené ovoce. Alisa s kostela mě dávala slodkosti, a ještě jiné lidi dali mě slodkosti
Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin. Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!
This site uses cookies to enhance your experience.