Firefox: Nowy rok, nowe problemy. Rozwiązany:
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 Lowca_Androidow
Witam.
Nowy rok i nowe problemy.
Korzystałem z przeglądarki Firefox Quantum i wszystko działało doskonale, do wczoraj, a nawet do dzisiaj do 3:00
W południe uruchomiłem komputer, firefox i nie dało się pracować z NVDA
Kiedy uruchomiłem google nie dało się nic wpisać w normalnym tempie - wpisanie frazy "rozkład jazdy mpk" trfało około minuty - masakra
Odświerzanie nic nie dało, reinstalacja również nie, musiałęm wrócić do starej wersji 51
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#2 Lowca_Androidow
Udało mi się rozwiązać problem.
Instalacja Firefox Quantum na czysto nie dawała pożądanych rezultatów - jak mulił tak mlił, zainstalowałem wersję 51 i tą zaktulizowałem do quantum i teraz jest wszsytko OK
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#3 denis333
A ja ze swojej strony polecam wersję nightly gdzie wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Niestety w stabilnym quantum jest jakiś ogólny problem z nvda. Podobno w wersji 58 mają to poprawić.
#4 Lowca_Androidow
Nie znam tej wersji.
Co to za Firefox ten Nighty?
Jak z dodatkami? Interesuje minie przede wszystkim uBlock i Ghostery
#5 denis333
Dodatki chyba działają
Nightly inaczej wczesne wersje rozwojowe.
#6 hryniek
Ja tymczasowo na Chromie siedzę, ale nie wykluczam powrotu do Firefoksa. Ale to jak już stabilny 58 wyjdzie.
Już nie ten wiek żeby ciągle na betach wszystkiego siedzieć.
#7 mojsior
mnie w chrome wkurzza jedna rzecz że google stara się być mądrzejszy ode mnie i wie co jest dla mnie
dobre.
Ostatnio wyłączył mi sam z siebie kilka dodatków, bo stwierdził że skoro nie pochodzą ze sklepu chrome
to będą dla mnie niebezpieczne więc po hasmsku mi je wywalił mimo że wyraziłem zgodę na ich używanie
i znam te rozszerzenie.
Ponadto irytuje mnie że przeglądarka przed pobraniem pliku exe wywala komunikat że pliki typu exe mogą
uszkodzić mój komputer i czy napewno chcę to pobrać, ja rozumiem takie pytania przed uruchomieniem pliku
ale już nie rozumiem tej drugiej kwestii.
Ponadto brak funkcji popraw czytelność, której w firefoksie używam odpycha mnie skutecznie od tej przeglądarki,
więc chrome jest jako druga przeglądarka ale domyślny jest ff
#8 hryniek
A mnie chrome o nic nie pyta. Otwieram link i się pobiera, nie ważne czy .exe czy nie. Gdyż sobie tak
ostatnio używal włąśnie więcej tego Chromiszcza do póki FF nie ustabilizują, bo działać działa, ale ne
chce wszędzie dobrze działać i tyle.