Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#1021 Zuzler
Ale to przecież niezły biznes. "Daj mi swoje narzędzia, a ja załatwię wszystko za ciebie!"
#1022 Zuzler
"Siostra bezceremonialnie wtargnęła do alkowy, kiedy ta się ubierała."
Faktycznie, po co komu korektor, żeby wydac książkę?
#1023 Zuzler
"Widoku, jaki zastał, długo nie mógł zapomnieć. Dom, w którym wynajmowali kawałek podłogi w sutenerze, stał w ogniu."
To ta sama książka co powyżej.
#1024 Paulinux
Łoooł, co tu się stanęło! Kto to pisał xD
#1025 MarOlk
Już miałem pisać gdzie tu błąd, ale ten alfons mnie oświecił :P
#1026 fraaneek
Tysiące filmowców podpisało lisy i oczekuję kontroli pracy Radosława Śmigulskiego.
Ja kcem takiego podpisanego lisa!
Jakby kto pytał, tekst dotyczy listu.
#1027 Zuzler
"Potem wzięli razem prysznic i poszli na spacer."
No tak, jednej osobie byłoby trudno go zabrać, tu trzeba mieć kogoś do pomocy.
#1028 Zuzler
"Ja pamiętam ojca jako mężczyznę średniego wzrostu silnie kulejącego. Wysokim mężczyzną był brat Jacka. Podobnie jak jego siostra."
Źródło: Facebook.
#1029 pawlink
"Nowoczesna, rozkładana, dwuosobowa sofa z funkcją spania w kremowym kolorze do salonu"
Ciekawe na czym polega spanie w kremowym kolorze i czym się różni od spania w kolorze np. niebieskim czy zielonym. :D
#1030 Paulinux
Spać w kremowym kolorze w dwie osoby. No kusi kurde, przyznajcie.
#1031 pawlink
Owszem, kusi. Choć nie wiem, czy akurat dla niewidomych jeszcze nie bardziej kuszące by było spanie w kremie np. spożywczym, takim jak w ptysiach, niż tylko w kremowym kolorze. :) Tylko to może raczej nie na sofie.
#1032 Zuzler
Nie wiem, sądzę, że wygenerowałoby to dużo lepkości i brudu wokół, a poza tym powstaje pytanie, czy w kremie by było ciepło.
#1033 Paulinux
Kurde, zależy z kim, bo jeśli byłaby to osoba, z którą po prostu śpię, ale nic mnie nie łączy to w sumie easy, ale tak przytulać się do kogoś oblepionego kremem samemu będąc oblepionym kremem? Trochę niebałdzo xDDD
#1034 Zuzler
A jeszcze, Paulino, wyobraź sobie, jakie to by było przyjemne dla osoby z włosami dłuższymi niż 2cm...
#1035 Paulinux
O essu, chyba w tej sytuacji dużo bardziej przyjemny byłby wspólny prysznic po takim przeżyciu, niż samo owo przeżycie :D
#1036 Zuzler
No i nadal bez odpowiedzi pozostaje pytanie, czy taki krem stanowi dość dobrą warstwę izolacyjną, żeby było w nim ciepło spać. Chyba że nie zakładamy takich jego ilości, które starczą na warstwę izolacyjną, no to w takim razie już chyba w ogóle mało co przyjemnego by w tym było. A jeszcze jak tak sobie pomyślę o kosztach takiego przedsięwzięcia... Brrr.
#1037 Postukujacy
Patrząc na to w jaki sposób krem spożywczy powstaje, np. poprzez ubijanie, spodziewałbym się dużego napowietrzenia takiej substancji. A powietrze jest dobrym izolatorem (czytaj tak, byłoby ciepło). A czy kremowe ubrania są ciepłe? :P
#1038 Zuzler
Ale Ty mi, chłopie, piękny pomysł podsunąłeś właśnie! Ja przecież żadnego kremowego ciuszku nie posiadam, trzeba to naprawić, bo kremowy to kolor ładny i z tych bardziej kulturalnych, jeśli trzeba, ale jednak nie biały, popielaty czy beżowy, trzeba się zaopatrzyć.
#1039 Postukujacy
Polecam kremową pelerynę z króliczego futra. ;)
#1040 daszekmdn
Zawsze taka przysłowiowa lowka może załatwić to jak kot i wówczas powiedzenie, że druga osoba jest słodka nabiera nowego znaczenia. xDDD