Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#721 CzarnyPies
Android.com.pl
Zrobili myszkę ze startego smartfona! 🖱️
#722 Tygrysica
Dzisiaj we wiadomości ze sklepu ze zdrową żywnością:
odbierz kod zniżkowy na owoce liofiliozowane.
:D
#723 marcindab
Znam taką historię, że Niemiec musiał napisać list po polsku. Na końcu, zamiast napisać: "Proszę o odpowiedź bez zwłoki" napisał: "Proszę o odpowiedź bez trupa".
#724 misiek
Czemu ci nie wierzę?
#725 Tygrysica
To nie zupełnie pomyłka, raczej śmieszny zbieg okoliczności. Czytałam książkę, w której padło zdanie: "i zbliżył się do niego". W tym momencie u mnie zadzwonił domofon.
#726 Zuzler
Ojjj! Wiecie, to nie jest pomyłka, ale jak tu tego nie zapisać, no jak? <3
"Z Lipiec szły Hanka, Marysia Balcerkówna, Kłębowa z córką, Grzela z krzywą gębą, Tereska z mężem..."
W. S. Reymont "Chłopi", no niestety. :D
#727 EugeniuszPompiusz
Przypomina mi się anegdotka, przekazywana już dziś jako humor z zeszytów, jednak ponoc, choć pewności nie mam, wykluło si ę to w naszym, pięknym Wrocławskim ośrodku.
"Mieszkała w kamienicy pani Kolichowskiej, która była brzydka, odrapana i trzypiętrowa".
#728 marcindab
To nie będzie pomyłka, tylko zdanie, które można zrozumieć na dwa różne sposoby.
Pewnego razu rozmawiałem przez telefon z kolegą. Kolega mi powiedział: "Byłem w szpitalu i leżałem na różę". Wyjaśnię Wam, że róża to nazwa choroby. Ale słysząc takie zdanie, najpierw można się zastanawiać, na jakiej rurze on leżał. Może w szpitalu nie było żadnego łóżka i dlatego położyli go na jakiejś rurze.
#729 misiek
To dobrze, że jeszcze nie tańczył :XD
#730 daszekmdn
Wczoraj jak byłem już bardzo śpiący nie wiem jak ja to zrobiłem ale zamiast dźwięki napisałem dziwki xD.
#731 misiek
Głodnemu chleb na myśli :D
#732 Paulinux
Aż mnie ciekawi kontekst. Pomyślmy:
Stękał i wydawał dziwne dziwki?
Bardzo interesują mnie dziwki, szczególnie nagrania nocy, w tle cykające świerszczyki?
A może coś w inną stronę?
Jakie dziwki przypominają Ci dzieciństwo?
#733 Zuzler
Dziwki muzyki wyrwały go ze snu?
Dziwki wydobywające się z piwnicy nie dawały mu spać?
#734 marcindab
Kiedyś grałem z osobą widzącą w grę milionerzy, w której były pytania i cztery odpowiedzi do wyboru. I dostaliśmy następujące pytanie: cechą stoika jest: równowaga, gwałtowność, porywczość czy nerwowość. A osoba, która mi to czytała nie przeczytała stoika tylko słoika. Więc nie rozumieliśmy o co w tym pytaniu chodzi i nie wiedzieliśmy którą odpowiedź zaznaczyć.
#735 Paulinux
Błąd niemalże OCRowy 🤣
#736 matius
– nowa wizja, ubóstwo nie jest już konsekwencją złego życia. Nie chodzi o ubóstwo materialne, ale
i czysto duchowe, ludzie nic nie posiadający również mogą być zatwardziali i zapierdziali.
#737 daszekmdn
Oryginał pewnie znajduje się w logach na teamtalku xD.
#738 Monte
OK, lubię przestawiać litery i sylaby w słowach, ale to z dzisiaj to naprawdę był przypadek. Rozmawiałam z siostrzeńcem i on mi powiedział, że ma kalendarz adwentowy. Chciałam mu odpowiedzieć, że jak byłam w internacie, to ja i moje koleżanki też miałyśmy kalendarze adwentowe, a o mały włos bym powiedziała adwentarze kalendowe. :) To chyba oznacza, że przydałoby mi się jeszcze trochę snu. :)
#739 EugeniuszPompiusz
Ech, gdyby nie ta różnica dźwięczności a pisownia.:
"Na Mikołajki Orange oferuje wybrane martfony nawet do 700 złotych taniej"
#740 Postukujacy
"hej, pisze że bardzo ważną wiadomością. poszukuję białego sweter zrobionego między biporstalem A Głowackiego 2 grudnia. sweter nie ma żadnej wartości materialnej, ale jest dla mnie bardzo ważny. Nie wiem jak mógł mi wypaść, jest po mojej prababcia i bardzo dużo dla mnie znaczy."
Źródełko: Spotted Kraków