EltenLink

Śmieszne pomyłki pisemne i mówione

Back to Humor, gry i zabawy

#721 CzarnyPies

Android.com.pl
Zrobili myszkę ze startego smartfona! 🖱️

2022-11-19 14:28

#722 Tygrysica

Dzisiaj we wiadomości ze sklepu ze zdrową żywnością:

odbierz kod zniżkowy na owoce liofiliozowane.
:D

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-11-19 16:12

#723 marcindab

Znam taką historię, że Niemiec musiał napisać list po polsku. Na końcu, zamiast napisać: "Proszę o odpowiedź bez zwłoki" napisał: "Proszę o odpowiedź bez trupa".

2022-11-21 23:27

#724 misiek

Czemu ci nie wierzę?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-11-22 00:22

#725 Tygrysica

To nie zupełnie pomyłka, raczej śmieszny zbieg okoliczności. Czytałam książkę, w której padło zdanie: "i zbliżył się do niego". W tym momencie u mnie zadzwonił domofon.

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-11-22 19:17

#726 Zuzler

Ojjj! Wiecie, to nie jest pomyłka, ale jak tu tego nie zapisać, no jak? <3
"Z Lipiec szły Hanka, Marysia Balcerkówna, Kłębowa z córką, Grzela z krzywą gębą, Tereska z mężem..."
W. S. Reymont "Chłopi", no niestety. :D

2022-11-26 07:39

#727 EugeniuszPompiusz

Przypomina mi się anegdotka, przekazywana już dziś jako humor z zeszytów, jednak ponoc, choć pewności nie mam, wykluło si ę to w naszym, pięknym Wrocławskim ośrodku.

"Mieszkała w kamienicy pani Kolichowskiej, która była brzydka, odrapana i trzypiętrowa".

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2022-11-26 16:49

#728 marcindab

To nie będzie pomyłka, tylko zdanie, które można zrozumieć na dwa różne sposoby.
Pewnego razu rozmawiałem przez telefon z kolegą. Kolega mi powiedział: "Byłem w szpitalu i leżałem na różę". Wyjaśnię Wam, że róża to nazwa choroby. Ale słysząc takie zdanie, najpierw można się zastanawiać, na jakiej rurze on leżał. Może w szpitalu nie było żadnego łóżka i dlatego położyli go na jakiejś rurze.

2022-11-28 00:11

#729 misiek

To dobrze, że jeszcze nie tańczył :XD

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-11-28 03:27

#730 daszekmdn

Wczoraj jak byłem już bardzo śpiący nie wiem jak ja to zrobiłem ale zamiast dźwięki napisałem dziwki xD.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-11-28 12:01

#731 misiek

Głodnemu chleb na myśli :D

2022-11-28 16:24

#732 Paulinux

Aż mnie ciekawi kontekst. Pomyślmy:
Stękał i wydawał dziwne dziwki?
Bardzo interesują mnie dziwki, szczególnie nagrania nocy, w tle cykające świerszczyki?
A może coś w inną stronę?
Jakie dziwki przypominają Ci dzieciństwo?

Happy hacking
2022-11-28 20:42

#733 Zuzler

Dziwki muzyki wyrwały go ze snu?
Dziwki wydobywające się z piwnicy nie dawały mu spać?

2022-11-28 20:53

#734 marcindab

Kiedyś grałem z osobą widzącą w grę milionerzy, w której były pytania i cztery odpowiedzi do wyboru. I dostaliśmy następujące pytanie: cechą stoika jest: równowaga, gwałtowność, porywczość czy nerwowość. A osoba, która mi to czytała nie przeczytała stoika tylko słoika. Więc nie rozumieliśmy o co w tym pytaniu chodzi i nie wiedzieliśmy którą odpowiedź zaznaczyć.

2022-11-28 21:47

#735 Paulinux

Błąd niemalże OCRowy 🤣

Happy hacking
2022-11-28 21:51

#736 matius

– nowa wizja, ubóstwo nie jest już konsekwencją złego życia. Nie chodzi o ubóstwo materialne, ale
i czysto duchowe, ludzie nic nie posiadający również mogą być zatwardziali i zapierdziali.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2022-11-28 21:59

#737 daszekmdn

Oryginał pewnie znajduje się w logach na teamtalku xD.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2022-11-28 23:18

#738 Monte

OK, lubię przestawiać litery i sylaby w słowach, ale to z dzisiaj to naprawdę był przypadek. Rozmawiałam z siostrzeńcem i on mi powiedział, że ma kalendarz adwentowy. Chciałam mu odpowiedzieć, że jak byłam w internacie, to ja i moje koleżanki też miałyśmy kalendarze adwentowe, a o mały włos bym powiedziała adwentarze kalendowe. :) To chyba oznacza, że przydałoby mi się jeszcze trochę snu. :)

Give me a sign.
2022-12-01 07:55

#739 EugeniuszPompiusz

Ech, gdyby nie ta różnica dźwięczności a pisownia.:
"Na Mikołajki Orange oferuje wybrane martfony nawet do 700 złotych taniej"

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2022-12-01 12:39

#740 Postukujacy

"hej, pisze że bardzo ważną wiadomością. poszukuję białego sweter zrobionego między biporstalem A Głowackiego 2 grudnia. sweter nie ma żadnej wartości materialnej, ale jest dla mnie bardzo ważny. Nie wiem jak mógł mi wypaść, jest po mojej prababcia i bardzo dużo dla mnie znaczy."

Źródełko: Spotted Kraków

INFP
2022-12-02 09:39