Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#621 Monte
Prędkość światła XD :D
#622 EugeniuszPompiusz
Ludziki.
Kto, wam, do jasnej Anielki, pisze te poważnie brzmiące teksty.
"Artystka urodziła sie w Walencji i rozpoczęła naukę gry na fortepianie, flecie, skrzypcach i śpiewie w Konserwatorium Muzycznym „Joaquín Rodrigo” w Walencji, które ukończyła w 2019 roku"
#623 johnson
Opisuję Rafałowi jak wyglądał sprzęt arcade z gierką G-loc. Opowiadam, co na powiedzmy przepustnicy. Chwila zastanowienia... a na woltanie. Nie wiem, skąd mi się to wzieło. Nie miałem na myśli pana kleksa. Na tym woltanie, a raczej wolancie był przycisk do strzelania rakietami i cyngiel hyba z działkiem. Produkcja stara.
#624 Zuzler
"Przedłużanie włosów 180,00 zł 1 godzina i 30 minut umów."
Znaczy, idzie się na godzinę przedłużania, ale przez pół godziny obowiązkowo jeszcze trzeba wypełniać umowy? xD
#625 Zuzler
Szukam mięsa z jagnięcia dla małego dziecka. Najlepiej od prawdziwego rolnika chowanego na trawie.
#626 Snajper22
Oglądamy z mamą jeden ze starszych seriali Polskich, w któych przewijają się wydażenia po drugiej wojnie światowej. Jest dekada, w której Polak został papierzem.
Mama o tym myśląc powiedziała:
"...to będą te czasy, w których Papierz został Polakiem." :)
Cormac McCarthy, "Droga"
#627 Zuzler
"Papież zjadł obiad z 1,5 tys. ubogich"
Niezły spust ma ten nasz papież. :)
#628 Monte
Kiedyś mój dziadek dał mojej siostrze napisaną przez siebie listę zakupów. Moja siostra stojąc w sklepie nie mogła jej rozczytać, bo dziadek zamiast margaryna napisał margalina. Kiedyś moja babcia przyszła do nas i poprosiła mamę, żeby kupiła jej "Titan do kibli", chodziło o tytan do toalet.
#629 CzarnyPies
Spotted Nowy Sącz
Zatrudnie pomoc do domu i dzieci w Podegrodziu.
#630 misiek
Ale to się może jedno z drugim wiązać, pomoc domowa i opiekunka.
#631 CzarnyPies
Prawda, ale moje pierwsze skojarzenie, że zatrudni pomoc i dzieci.
Możliwe, że nad wyrost.
-- (misiek):
Ale to się może jedno z drugim wiązać, pomoc domowa i opiekunka.
--
#632 Postukujacy
"Kult, Ira, Sztywny Pan Azji, Róże Europy 🤘🤘 "
KrakowNaszeMiasto :)
#633 CzarnyPies
Facebook/Niewidomi i Niedowidzący - Bądźmy razem!
W razie co ja mam Apple Łącza do sprzedania.
Ktoś chętny?
#634 Zuzler
"Ręcznie lepiony ceramiczny wazon Dupa w kolorze czerwonym. Zrobiony z białej gliny, wypalony na 1220 stopni, bezpieczny do kontaktu z żywością.
#635 EugeniuszPompiusz
treść Newslettera jednego ze sklepów, w którym się zaopatruję.:
Pisownia oryginalne.:
"Już teraz, Cyfrowe piano dla dzieci z rabatem, nawet do 20 procent!"
#636 Monte
Yyy... a cyfrowe forte też jest? :)
#637 fraaneek
W ręce policjantów wpadł wczoraj (29 sierpnia), 40-letni mężczyzna. Łupem mężczyzny, który nie po raz pierwszy wchodził w konflikt z prawem, tym razem padła… puszka z datkami na leczenie chorego dziecka.
Zgłoszenie trafiło mundurowych w połowie miesiąca.
#638 Monte
Niczym piorun. :D
#639 fraaneek
Pięć młodych osób zostało rannych w wypadku BMW, do którego doszło w nocy z wtorku na wtorek. Pomoc z kompletnie rozbitego auta wezwała uwięziona
we wraku ofiara
#640 Zuzler
TO była długa noc. :D