Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#541 Monte
Koleżanki opowiadały mi kiedyś, że były na modlitwie w jakiś sposób związanej z księdzem Jerzym Popiełuszką, nie pamiętam w jaki. W każdym razie siostra, która w tamtym czasie była kierowniczką internatu dziewcząt czytała intencje i zamiast powiedzieć: "Prosimy Cię księże Jerzy", powiedziała: "Prosimy Cię księże jeżu". Podobno mało brakowało, a śmiałyby się w głos i musiały się bardzo pilnować.
#542 Tygrysica
Wcale się nie dziwię. A która to siostra się tak ślicznie pomyliła?
#543 Monte
Siostra Irmina. :)
#544 Monte
Któregoś roku w ośrodku na rekolekcjach wielkopostnych prowadzonych przez księży z zewnątrz jeden ksiądz opowiadał, że słyszał i chyba nawet osobiście znał takiego chłopaka z Nigerii albo z innego kraju afrykańskiego, który przyjechał do Polski i wstąpił do seminarium. Ten chłopak zaczął uczyć się polskiego. Kiedy był diakonem, mógł wypowiadać pewne formuły na Mszy świętej i zamiast powiedzieć: "Przekażcie sobie znak pokoju", powiedział: "Dajcie sobie spokój". Podobno rozbawił tym wszystkich obecnych w kościele. My też się śmialiśmy po usłyszeniu tej historii. :)
#545 Tygrysica
To tym bardziej się nie dziwię. Już to słyszę, jak swoim pibożnym głosem to mówi.
#546 misiek
Dobrze, że nie jeszcze Książe jeżu.
#547 Zuzler
"Jak kogoś uważam za człowieka, to się do niego wyrażam w sposób sensacyjny."
#548 Puszkin
Podstawową usługą do uruchomienia radia i rozpoczęcia nadawania jest posiadanie serwera radiowego. To właśnie ta usługa odpowiedzialna jest za odbieranie sygnału dźwiękowego ze studnia, od prezenterów i z innych źródeł, a następnie przekazywanie go do odbiorców (słuchaczy).
#549 Zuzler
"Moja córka dostała szwów. Jak teraz mam je zabić? Ma w głowie dużo i skaczą wszędzie."
#550 Tygrysica
A propos studnia. Zawsze miałam zawieszkę, kiedy słyszałam o studniach rządu. :D
#551 Zuzler
Sprzedam urządzenie do usuwania Węgrów. Polecam, naprawdę super. Cena 37 złotych."
#552 Zuzler
#553 Paulinux
Ale teraz ludzie chamscy, a mówi się, że Polak Węgier dwa bratanki
#554 misiek
Od wojny Rosji z Ukrainą już nie.
#555 lwica
Chciałam powiedzieć, że to jest śmiech przez łzy, wyszło mi, żę to jest płacz przez śmiech.
#556 Paulinux
Pomyłka czytana, ale nie mam jej gdzie napisać, więc napiszę tu. Słuchałam, jak kolega czyta mi nazwy postaci w Neuroshimie, jednym z systemów RPG.
wojownik autostrad, wojownik klaun, a nie, sorry, wojownik klanu :D :D.
Przy okazji trafiła mu się dzisiaj głuta pływna, księstewsko i inne takie. Ale jak na to, że dawno nikt nie czytał mi na dobranoc, to i tak bardzo spoko.
#557 daszekmdn
FB: Post na grupie tematycznej:
Kopie magnetofon 100% sprawny firmy SONY ES tylko poważne oferty jakby co proszę na priv.
Komentarze:
1:
Daj znać jak wykopiesz. No i gdzie!?
2:
Szanuj nie kop!
3:
Jak magnetofon kopie , to pewnie masy nie ma 🤔 oczywiście żart
4:
Jak kopie, to pewnie ma przebicie na obudowę. ...więc niesprawny!
Oferty też się pojawiły a to komentarz pod jedną z nich.
Mocno kopie?
#558 Zuzler
"Przyjmę łóżko dla synka 2,5rocznego. Niestety synka muszę wyrzucić."
#559 Paulinux
Tym razem moja pomyłka, mianowicie świńska morska. Ciekawe, czy mieszka w księstewsku.
#560 Monte
A może świńska mordka? :D