Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#301 iwkan
No to wiadomo. Ale wtedy w szkole ona tego nie wiedziała. :D
#302 iwkan
A dzisiaj. Grałam z koleżanką w crazy party. I syntezator czytał: Mnożenie kondensatora. Ale ponieważ w trakcie tego czytania rozmawiałyśmy, to ja zrozumiałam: korzenie kondensatora. Potem nie mogłyśmy przestać się śmiać. Bo jak kondensator może mieć korzenie? :D
#303 misiek
Ale zauważyłaś mój błąd specjalnie napisany?
-- (iwkan):
No to wiadomo. Ale wtedy w szkole ona tego nie wiedziała. :D
--
#304 iwkan
Taak :D
#305 Postukujacy
Szukam sobie przepisu na alpejskie kombinacje z waflami ryżowymi. i tak oto znajduję...
Po przewróceniu wafla na drugą stronę - należy posypać go uprzednio starym serem.
Hmm, smacznego.
#306 Paulinux
Napisałam w autostracie zamiast autostarcie
#307 iwkan
na adapterze zamiast koszule jest koszukle
#308 johnson
Może będą kukle?
#309 gumeczka3
a mój tata dzisiaj powiedział że ma zadużo makaronu na klusku
#310 Snajper22
Rozmawiałam jakąś godzinę temu ze znajomym i trafiły się takie dwie pomyłki z mojej strony.
Pierwsza otworzyłam okno i mówię do niego: "Ale ładnie ptaszki śpiewają, o i Auto stoi na odpalonym chodniku."
A druga to: "Mam śpiochy w uszach.", a miało być w oczach.
Morał z tego taki, że Snajper nie powinien prowadzić rzadnych rozmów przed śniadaniem i kawą. :D
Cormac McCarthy, "Droga"
#311 daszekmdn
No nieeee :D. Odpalony chodnik wymiata.
W filmach gangsterzy mówią czasem, że idą kogoś odpalić. Czyli ten chodnik już pewnie nie istnieje, został zerwany czy coś haha.
#312 Snajper22
Nie mam pojęcia, sprawdze to później. :D
Cormac McCarthy, "Droga"
#313 misiek
Ciekawa druga część rozmowy.
#314 daszekmdn
Zostałem poproszony o otwarcie słoika, który jak prawie zawsze miał tłuste wieczko i mówię:
"No nie da się, bo tłustymi słoikami ręce dotykasz i później się dziwisz..."
#315 lola
Mama miała zamiar powiedzieć:
Uważaj! Herbata tu stoi.
A wyszło: Uważaj, herbata tu kroi.
#316 Paulinux
A ja przed chwilą powiedziałam poduszki na konferencjach zamiast pogaduszki na konferencjach
#317 iwkan
No tak czemu nie :D wziąć sobie poduszki rozsiąść się wygodnie i ucinać na konferencjach pogaduszki. :D
#318 johnson
Więcej wygody. Kogoś nie będzie interesować, dodatkową pod głowę i odlatujemy.
#319 pawlink
Brak tylko jednej literki, a jak cieszy (z ogłoszenia dotyczącego konkursupefronowskiego):
"pomioty gospodarcze prowadzące działalność z zakresu turystyki i rekreacji."
#320 johnson
Czytam historię serii Crash Bandicoot i tu taka se mała zamiana liter. Sony Computer Entertaniment. Czy to jakaś podróba wydająca taniochy? Co ciekawe dla mnie takie coś napotykam tam co ileś zdań. Wszystko tu.
https://moviesroom.pl/publicystyka/artykuly/14462-crash-bandicoot-historia-serii/