Rok 2017
Back to Archiwum Eltena#41 hryniek
MOim zdaniem wszystko musi być projektowane osobno. Weźmy takiego FF, z dotyku gora dól przesuwają CIę
po tym co chcesz czytać czy to nagłóki, czy co, a z klawy pnoć da się normalnych skrótów używać.
#42 zywek
ale to jest hcyba talkbackowe zadanie, żeby skróty konwertować tak, jak powinny być normalnie na komputerze
#43 hryniek
zakłądając, że Dawid w ogóle chciałby robić to jako appka obsługiwana z Talkbacka to po części mogę się
zgodzić, ale... NIe wszystko tak ogarniesz. No i pytanie co z interfejsem jeżeli jakaś osoba widząca
chciałaby się zarejestrować i poużywać. TO musi mieć ręce i nogi. To nie jest takie hop siup. Gdyby to
było takie do ogarnięcia łatwe to caly ANdroid byłby obslugiwany z klawiatury.
#44 zywek
Normalnie interfejs przecież nie jest tak, ze z klawiatury zrobisz i nie będzie widać na ekranie. Tak
to tylko electron albo aplikacja jak elten na PC, ale to wtedy w ogóle z dotyku nie szło by obsłużyć
#45 hryniek
ale elementy muszą być poukłądane, ponad to trzeba zrobić testy czy to się wgl skaluje na małę ekrany.
#46 zywek
No to zróbcie aplikacje w electronie i samo się wszystko pukłąda. I nawet będzie można korzystac od razu
na iOSie, Androidzie, Linuksie, Macu i Windowsie i po problemie. APlikacja na System w ogóle nie będzie
potrzebna.
#47 daszekmdn
Za dużo wpisów i nie chciało mi sie czytać. Chcę tylko powiedzieć, że Accessibility nie da sięt tak dobrze
testować z klawiatury. Używałem klawiatury kiedyś i zrobiłem błąd bo później nie ogarniałem androida
z ekranu, bo wszystko było inne.
#48 grzegorzm
moim zdaniem to jak tu ktoś dobrze na pisał. Strona się rozwija, działa szybko moim zdaniem i teraz sam
jak chcę coś prze czytać a jestem w pracy to czytam na stronie.