Transcription
Witam Was w kolejnym wątku na Eltenie. Tutaj możemy sobie porozmawiać o lektorach. Czy to radiowych, czy to telewizyjnych, jakichkolwiek. Mogą być nawet lektorzy, ci, którzy czytają firmę. Nie ma to najmniejszego problemu. Taki wątek był kiedyś na Klango stworzony, pamiętam. Teraz wątek będzie tutaj stworzony. A więc moje pytanie brzmi, jakich Wy lubicie lektorów? Czy to filmowych, czy to radiowych, czy to zapowiadających w telewizji, jakichkolwiek. Moja lista lektorów, na przykład, którzy czytają filmy jest taka. Piotr Borowiec, Jacek Brzostowski, Maciej Gutowski. Kto tam jeszcze był? Kto tu jeszcze? O, Jacek Brzostowski. No i Tomasz Knapik. Jak sobie kogoś jeszcze przypomnę, to się odezwę, jeżeli chodzi o to. Natomiast powiem tak, co do prowadzenia, znaczy co do lektorów zapowiadających na przykład w telewizji. Nie, ja nie znam dokładnie na imię. Wiem, że on ma na imię Łukasz. To jest ten sam lektor, który pracuje w antyradiu i który prowadzi bodajże w programie drugim Postaw na milion. Już nie pamiętam dokładnie jego nazwiska. I w sumie tylko on mi się z takich bardzo podoba. Z takich lektorów właśnie zapowiadających i czy to wiedeńca, czy to właśnie w antyradiu. Andrzej Bru... Nie, nie Andrzej. Widzicie? Już nie pamiętam. Ten lektor, który jest na TVN-ie mi się podoba. Który też był w Radiu Z Gold. Podoba mi się jeszcze głos... Znaczy podoba mi się jeszcze lektor niejakiego Grzegorza Pawlaka, czyli Grzegorz Pawlak też fajnie zapowiada. On też pracuje w Radiu Wawa. Znaczy pracuje, jest lektorem. Czy ktoś jeszcze? Z takich, co mi się podobają. Tak sobie próbuję przypomnieć. Czy był ktoś jeszcze taki, który mi przypadł do gustu? Dobra, teraz zajmiemy się lektorami, jeżeli chodzi o audiobooki. Bo też można o nich powiedzieć. A więc jeżeli chodzi o audiobooki, no to lista jest następująca. Piotr Frączewski. Leszek Teleszyński. Zbigniew Zapasiewicz, śp. Joanna Dereszowska. Wiktor Zborowski. No i chyba... A, jeszcze Roch Simeonowski. Mi się z lektorów, jeżeli chodzi o audiobooki, podoba. Czyli tylu lektorów. Także z mojej strony to raczej tyle. Zachęcam do udzielania się w tym wątku. Życzę miłego popołudnia. Do zobaczenia.