lukasz1993258 — Post 361 of 461
Polonia jeden! Polonia jeden!
Subtitles by fignyafsyakaya
Thank you for watching!
... ... ... ... ...
Nie no, powiem szczerze, że te niektóre dżingre, które tutaj teraz wrzuciłaś, czy tam czołówki, no to muszę Ci powiedzieć, że fajne były. Jeżeli chodzi o TFOP Polonia 1, znaczy Polonia 1, czy jak zwał tak zwał, no to szczerze powiedziawszy, no nie pamiętam tego kanału z tych lat, bo ja po raz pierwszy w ogóle z Polonią to się spotkałem chyba w okolicach 2002 i 2003 roku, coś takiego, bo wtedy akurat mieliśmy w domu bodajże chyba jakąś telewizję satelitarną i wiem, że tam TFOP Polonia była. I nawet jeden dżingiel pamiętam, ale szczerze powiedziawszy nie wiem, czy to by się dało jeszcze gdzieś nabyć. No to raczej jak na razie tyle, życzę miłego poranka.
DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE Moc Sagali budzi się znowu ze snu, czyli tym razem zwyciężą siły zła. Jak postąpią ludzie?
Субтитры создавал DimaTorzok
Tu Polskie Radio Warszawa w programie pierwszym, godzina 22. Magazyn informacyjny w kraju i ze świata. Zdanie dźwiękowe z procesu toruńskiego o uprowadzenie i zabójstwo księdza Jerzego Popiełkowskiego. W czasie rozpoczętego o godzinie dziewiątej kolejnego dnia procesu wyjaśnienia składali Grzegorz Piotrowski i Adam Pietruszka. Ten pierwszy ustosunkowywał się do zeznań złożonych w śledztwie, m.in. na temat tego, czy można było pozostawić księdza w lesie. Oto inne wyjaśnienia. Dlaczego zatrzymanie nastąpiło już, a w każdym razie było już planowane w okolicach Górska, w drodze do Bydgoszczy, skoro faktyczne miejsce, do którego miał być zawieziony oskarżony znajdowało się na jakieś 150-200 kilometrów dalej, konkretnie w tym Kazuniu, więc taka odległość daleka, niebezpieczeństwo przejazdu przez wiele kontroli. Z jednej strony tak, a z drugiej była kwestia, dysponowaliśmy tylko tym jednym samochodem. Gdyby Chrostowski zorientował się... już i upewnił, tak ocenialiśmy, że ktoś za nim jedzie, wówczas z całą pewnością nie dogonilibyśmy go. A dlaczego nie włożyliście księdza...